- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone 16 vagy Oppo Reno13?
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
Új hozzászólás Aktív témák
-
t.kristof
senior tag
A 4850es tulaokhoz:Látványos különbséget észleltetek/éreztetek a játékoknál win7 alatt, mint xp alatt(aki használta mindkettövel)? tehát érezhetöen lefogja a gépet a win7? remélem érthetö a kérdés...
j0zsef@ "Ne fárassz, sokan nem is használják a monitorukat 60Hz fölött" én speciel azok közé tartozok, akik 85Hz-en használják a monitorukat.(már nagyon b@ssz@ a szemem a 60Hz )
[ Szerkesztve ]
Az élet sz*r játék, de k**va jó a grafikája...
-
artiny
őstag
Mien marka az a Power Cooler
Powercolor Radeon HD 4850 PCS 1GB GDDR3 (256bit), PCI-E, HDTV/D-Sub/DVI, retail [AX4850 1GBD3-PH]
[link]
ATI Technologies
Pamäťová zbernica 256-bitová
Druh pamätí DDR III
Dostupná pamäť 1024 MB
Frekvencia RAMDAC 400 MHz
Taktovacia frekvencia grafického procesoru 625 MHz
Taktovacia frekvencia pamätí 950 MHz
Maximálne rozlíšenie 2560 x 1600 pikselov (obrazových bodov)
Typ konektoru na zbernici PCI-E 16xolcsobb mint az asus 512 verzio ez 89 euro ez a powercooler
Mien marka ez jo? -
twine
veterán
válasz t.kristof #10602 üzenetére
Sajnos Xp ügyileg nem tudok segíteni, mert nem használtam a zsugát Xp-vel, csak Vista/32 bittel...Win7(build7100) alatt toltam végig a CAll of Juarez Bound in Blood-ot,,,,Grid pár kör erejéig és hasonlók pár percig...ez az összes "seven" játék tapasztalatom meg egy-két Vantage teszt....Vistához képest sem éreztem különbséget igazán....Tehát kiugróan nem lett jobb vagy rosszab egyik játék sem,,,,
Konkrétan a kérdésedre válaszolva,,,én azt hallom mindenhol hogy jobban szeretik a WIN7-et mert rugalmasabb gyorsabb mint a VISTA,, tehát "lefogni/megfogni" szerintem nem fogja a zsugát....talán inkább ellenkezőleg,,,,,persze itt előjön a DX10/10.1 is ami XP-n nem volt....ennek tükrében meg már nehezebb az összehasonlítás....[ Szerkesztve ]
-
emre
veterán
válasz artiny #10603 üzenetére
Nagyon jó márka, általában fasza hűtéssel.
A kép amit linkeltél valahogy összement a nagy igyekezetben
Legközelebb cirill feliratot fogsz copy-paste-elni?
gyártói oldal[ Szerkesztve ]
A stabil diktatúra ugyanúgy társadalmi alku eredménye, mint a stabil demokrácia, csak az alku logikája más.
-
t.kristof
senior tag
válasz Májsztró #10606 üzenetére
igen
twine@ nemrég énis felraktam a win7-et csak sajnos eliskurtam ugyanugy tömöriteni akartam a C-t mind xp-nél helymegtakaritás végett, kiirta hogy nem lehet végrehajtani..mondom jolvan. reggel kapcsolom a gépet és kiirja hogy nemtud bootolni. egyböl visszaraktam az xp-t. de a win7et sokkal gyorsabban fölrakta és hamarabb be boot-ol mint az xp.
[ Szerkesztve ]
-
Májsztró
addikt
válasz t.kristof #10607 üzenetére
Ott persze ,hogy észre lehet venni ,hogy más a frissítés. LCd-nél nem lehet.
(#10609) paprika :
Üdv !
Ezt úgy tudod megnézni ,hogy alap fesszel tuningolod , megnézed ,hogy hol a vége. Utána rányomod a +feszültséget és ha tovább megy mint előtte , akkor megkapja. Vagy kiméred multiméterrel , ez a második lehetséges opció
[ Szerkesztve ]
-
emre
veterán
válasz t.kristof #10613 üzenetére
Én is még egy 19"-os iiyama monitor használok játékra. És amíg el nem romlik nem lesz helyette lcd, de arra szerintem még várhatok. Nem hiába adták ezeket anno helyszíni garanciával.
A stabil diktatúra ugyanúgy társadalmi alku eredménye, mint a stabil demokrácia, csak az alku logikája más.
-
twine
veterán
válasz t.kristof #10613 üzenetére
De sokáig húztam én is a váltást,,,mert volt egy 21"-es Trinitron képcsöves Sony-m....besza/behu képpel....De egy idő után át kellet ezt gondolni amikor egy focipályányi asztal felét foglalta el a dög....brutál sullyal és mérettel....tavaly döntöttem monitor ajándékba havernak,,,én meg azóta terpeszkedek az asztalon,,,mert van helyem De tényleg összehasonlíthatatlan a Tn panel,,meg egy jó CRt...
-
Ribi
nagyúr
válasz t.kristof #10602 üzenetére
Neked adódtak gondjaid, vagy olvastad valahol, hogy visszafogja ?
Mondjuk nem hiszem hogy lenne ilyen, ha mégis az valami kompatibilitasi mizéria.
Mostani játékoknál szerintem nem lehet ilyen gond. Főleg aminek van dx11 módja isAki 60Hz-n tolja az nagyon valoszínű TFTt használ vagy mazó. Régen nekem is sajna a 100Hz CRT is fárasztotta a szemem egy idő után.
[ Szerkesztve ]
-
t.kristof
senior tag
nem csak hogy vmivel nagyobb a gépigénye mint az xp-nek és a vistánál voltak ilyenek, hogy kevesebb az fps ezen meg ezen a játékon mert vista fut alatta...csak ezért kérdeztem hogy itt is fenn álna-e ez a veszély. de persze ha 1 komolyabb erögéped van akkor tökmindegy vistád, win7ed vagy xp-d van...
-
emre
veterán
válasz artiny #10620 üzenetére
Nem bántó szándékkal írtam. Lehet én is így csináltam volna.
Én mindenképp a Powercolor vga-t venném meg. Ahogy a többi hozzászóló is ezen a véleményen van.t.kristof a Powercolor amit fent linkeltem, innét kezdve az Asus nem érdekes
[ Szerkesztve ]
-
t.kristof
senior tag
-
Danecay
addikt
Sziasztok!
Tapasztalataitokat és véleményeiteket kérném!
A mai nap gondoltam kipróbálom a Colin McRae: Dirt 2 játékot, amit meg is tettem és minden gond nélkül futotta a játék, 1440 x 900, ULTRA beállítások mellett, alacson Post Process-el átlag 38 FPS-t produkált. Ekkor jutott eszembe, hogy van egy HOTFIX-elt Catalyst a játékhoz, és mivel több hónapja frissítettem már drivert, felteszem azt. Ez után kezdődtek a gondok. Driver telepítés és gép újraindítás után nem akart elindulni a gép, a monitort sem kapcsolta be, csak sípolt 1 hosszút és 3 rövidet és újraindult és addig csinálta amíg ki nem kapcsoltam, hosszan nyomva a power gombot, vagy lelőve a tápot. Miután sokadik próbálkozásra sem indult el, lehúzgáltam a winchestereket, DVD-t, videókártyát ki, kis fújkálás után vissza. nagy nehezen sikerült végre feléleszteni a gépet, de ekkor sem elsőre, hanem a már említett többszöri sípolás és újraindulást követően. Ehhez az egészhez, a frissen telepített drivernek, nem igazán tud köze lenni, de érdekes, hogy ezt követően jött elő a probléma. Nos miután feljött a rendszer, gondoltam megnézem a játékot, és arra lettem figyelmes, hogy már a menü is helyenként beszaggat, majd lefuttatva a játék saját benchmark-ját, ugyan azokkal a beállításokkal amikkel az előző driverrel átlag 38 FPS-t hozott, most 13 FPS-t. Később olvastam, hogy a HOTFIX-es driver, csak a CROSFIRE-ben hajtott kártyákhoz készült. Gondoltam akkor ez okozhatja a problémát, így feltettem a sima, normál 9.11-es, de a helyzet változatlan. Az is esezmbe jutott, hogy lehet az előző driver nem uninstallálódott megfelelően, lehet ez a baj, ezért Driver Cleanerrel ismét letakarítottam az ATI-s dolgokat, majd egy restart után újból feltettem a 9.11-es drivert, de így sem változott semmi. Kíváncsiságból elindítottam a Modern Warfare 2-t is, és az is játszhatatlanul szaggatMi történhetett, meghal a VGA-m? A szaggatásokat még a driver számlájára is lehetne írni, de ekkora teljesítményzuhanást 2 új játék esetében is, nem tartok valószínűnek, annak pedig, hogy VGA hiba miatt nem indul a gép, csak sokadik próbálkozásra, nincs köze a driverhez.
Egyébként egy Gainward HD4850-esem van, C2D E6400, 4GB 800 MHz RAM, CHIEFTEC (450W), Win 7 (x64).
A tápegységre is gondoltam, de már több mint egy éve dolgozik együtt a config mindenféle probléma nélkül, valamint ha kevés lenne a teljesítménye, akkor feltehetőleg játék közben újra indult volna, vagy kifagyott volna eddig is.
A válaszokat előre is köszönöm!
-
FireKeeper
nagyúr
Sziasztok!
Végre megvan a 4850-em (ref nyák, ref hűtő Gainward) hétvégén már rajta is fog pihenni az S1 egy 12cm-es Arctic hűtővel megtámogatva!
steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
t.kristof
senior tag
válasz FireKeeper #10628 üzenetére
az 1slotos hütése van? v melyik van neked?
-
FireKeeper
nagyúr
válasz t.kristof #10629 üzenetére
igen, egy slotos, de szerintem 5 percet fog futni nálam, amíg megnézem, hogy azzal is működik aztán lekapom, és megy rá az S1.
steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
t.kristof
senior tag
válasz FireKeeper #10630 üzenetére
de jómegy hogy egyböl másik hütöt veszünk rá enyém megcsak legjobb esetben is hétfön jön meg(hacsak nincs posta 7végén)
-
t.kristof
senior tag
válasz FireKeeper #10632 üzenetére
akkor már mértnem a 4870re raktad az ac s1 rev.2t? nemjobban megérte volna?
-
FireKeeper
nagyúr
válasz t.kristof #10633 üzenetére
nem volt szabványos a tápcsatija (ASUS), meg az S1-et gyakorlatilag a különbözetből vettem, amennyivel olcsóbb volt a 4850, és nekem ez is bőven elég, így szerintem jobban jártam, mert a hűtés viszont sokkal jobb lett.
-
t.kristof
senior tag
válasz FireKeeper #10634 üzenetére
mert milyen volt azon h nem szabványos?
-
kbalazsa
senior tag
válasz Danecay #10625 üzenetére
Szerintem nem a driver csere váltotta ki a dolgot, inkább csak véletlen egybeesésre tippelnék. Az 1 hosszú, 3 rövid sípolás alapján elsőre memória problémára tippelnék, de sose lehet tudni, ahány bios annyiféle beep code. Azt is megmozgattad? Persze a memória gond nem okozna FPS kiesést, annak más, sokkal egyértelműbb jele lenne, de az indulási problémát okozhatja.
Miután elindult a gép, én neki eresztenék egy monitort a feszültségeknek (pl. Everest), +a hőmérsékleteknek, hogy mit mutatnak alapjáraton illetve terhelés alatt (pl. FurMark közben).
Ellenőrizd le a VGA tápcsatiját is.
[ Szerkesztve ]
Az elvileg és a gyakorlatilag közt nincs különbség ... elvileg.
-
Májsztró
addikt
válasz FireKeeper #10634 üzenetére
Ezt mondhattad volna , mehetett volna a csere velem mondjuk
-
LamaCube
addikt
Sziasztok!
Találkozott -e már valaki olyan problémával,hogy a gépet bekapcsolom és a monitoron nincs betöltőkép,hanem egyszer csak megjelenik a kép és minden jó
Játékokat viszi nem melegszik.Vagy esetleg monitor probléma?Vagy op rendszer kicsit szét van esve?
Vga probléma lehet?
Válaszokat előre is köszönöm!HyperCube< ModernWarfare 2 baráti kör >Az elv olyan mint a fing, tartja az ember, amíg bírja...
-
-
-
Májsztró
addikt
válasz FireKeeper #10642 üzenetére
Hogy a viharba ne lehetne
-
LamaCube
addikt
-
FireKeeper
nagyúr
válasz Májsztró #10643 üzenetére
lehet ugyan, de nem illik
#10646: 25ért vitték, azért adtam ilyen olcsón, mert csak két hét gari volt rajta, és mivel az előző kártyát cserélni kellett hűtőhiba miatt. a 4850-est 20k-ért vettem.[ Szerkesztve ]
-
Májsztró
addikt
válasz FireKeeper #10645 üzenetére
Jah , valóban És ha nem vagyon indiszkrét akkor mennyit dobtak rá ?
[ Szerkesztve ]
-
Májsztró
addikt
válasz FireKeeper #10645 üzenetére
Én is csereltem volna veled Feltéve ha a Scythe Musashi felmegy rá.
-
szekto
aktív tag
válasz Danecay #10625 üzenetére
Hello4
Nekem hasonló dolog volt, amikor a régi VGA-t (HD 3650) beletettem a gépembe a 4850 helyett, bejött a Win (nekem 9.11 volt alapból, csak a Display Driver), Catalyst Install Managerrel delete, majt jött a problem újraindítás után. Win indul, töltés közben megáll, újraindítja magát. Kivttem a karit, miután ezt 3szor 1más után eljátszottam, átraktam 2-es PCI Express slotba, úgy elindult. Gondoltam, felrakom a drivert, hátha az a gondja. Újraindítom, aztán Winnél ugyanígy újraindította magát. (Jah, csak nekem nem sípolt.) Vissza az 1-es slotba, gép elindít, Vezérlőpult/Programok hozzáadása és törlése/ Display Driver eltávolítása. Ekkor látom, hogy ezeket szerepeltek a listába:
1. HD 4800 Series - elsődleges - inaktív
2. HD 3600 Series - aktív
3- HD 3600 Series - inaktívAztán mostanság jöttem rá, hogy az lehetett a gond, hogy amikor a Catalyst Install Managerrel töröltem, nem törölt le minden elemet, csak egy részét, így köv. indításnál összeakadhatott a cucc. A másik érdekes (amit eddig úgy tudtam, hogy nem érvényes), hogy tegnap amikor visszaraktam a HD 4850-et, hiába volt HD 3650-hez driver telepítve, nem volt szükséges újraraknom a Catalystot, ugyanis automatikusan felismerte s konfigurálta is.
Szóval ha frissíteni akarsz sztem drivert, akkor ne a Catalyst Managerrel töröld le a cuccost, hanem a Display Driverrel, legalábbis nekem így most faján műxik a gép.
Gigabyte B450M-DS3H // AMD Ryzen 5 2600 // 2*8 GB Kingston FURY DDR4 2666 MHz // Gigabyte RTX 2060 Gaming OC 6 GB // 1*Kingston FURY Renegade 500 GB nVME M.2 SSD // 500 GB + 1 TB WD Blue HDD
-
Raven18
csendes tag
Hello
van egy lg 2100as lcd tvm , és össze akarnám kötni egy 4850nel.. na most azon nincs hdmi kimenet , csak 2 dvi és egy videokimenet.. a videokimenettel elég horrorisztikus a kéminöség , 25Hz-s frissitéssel , a hd videok és játékok is érdekesen jelennek meg..Azt szeretném kérdezni , hogy milyen kábelt kellene vennem ahhoz , hogy a hd film tényleg hd legyen és jók legyenek az alkalmazások is..?
-
FireKeeper
nagyúr
válasz Raven18 #10649 üzenetére
elvileg kellett adniuk a kártyádhoz (ha boltból vetted, és nem használtan, akkor 100%) egy DVI-HDMI átalakítót, de ha mégsem, akkor az aprók között biztosan találsz, és akkor már csak egy HDMI-HDMI kábelre lesz szükséged!
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Opel topik
- Megérkezett a Snapdragon X-hez tervezett Windows 11 lemezkép
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Az USA is versenyellenesség miatt készül vizsgálni a Microsoft felhőjét
- Elektromos autók - motorok
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- 14 az 1-ben USB4 dokkoló jött a Razer fémjelzésével
- War Thunder - MMO Combat Game
- További aktív témák...