- Az iPhone 15 volt a legkelendőbb készülék 2024 Q3-ban
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Megkezdte a Honor a MagicOS 9.0 bétáját
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
thyeby
őstag
válasz imibogyo #19459 üzenetére
"Nagyon-nagyon-nagyon sok van még tanulni valóm"
Nem is annyira poénból mondom, hogy általában aki ezt mondja, az már tud valamit - aki pedig gurunak gondolja, érzi, mondja magát, annak még nincs a markában a bölcsek köve. Mert a tudás természete, hogy az ismeretanyag növekedésével szinte exponenciálisan nőni kezdenek az újabb felmerülő kérdések, ergo minél tanultabb valaki, annál inkább tudja és érzi, hogy milyen sok mindent nem tud még.
Úgy két arasznyinak saccoltam a csúcstávolságodat magam is a fotók alapján. Felesleges is megmérned tehát, mert én max 15 cm hosszú anyagokat, ill munkákat sóznék a hátadra. Pontosan olyan stoppolófára gondoltam, mint amit belinkeltél - még méretekben is igen közel járunk a dologhoz. Azért kérdeztem, hogy kézzel is formázol-e, mert ez a munka csak akkor rentábilis, ha vagy másolóadapterrel gyúrja az ember, vagy kézzel - mert úgy sokkal gyorsabb a dolog. Nem kell tekergetni a kurblit, és figyelni árgus szemekkel, amíg nem kerül az ember kezébe a jó mozdulat, hanem csak szemre kézzel gyorsan végighúzza az ember a kést, és már jöhet is a következő. Viszont ha az ember elbambul a monoton munka közben, és kirepíti az anyag a kést a kezéből, hát abból nagy baj is lehet. Nem határidős munka lenne ez, hanem ki lenne tapasztalva, hogy mikorra mennyi kell, és azt a mennyiséget egy fél évvel előbb már látja az ember - tehát jelen esetben van akár fél év is rá, hogy megcsinálja. Van határidő, de nem őrült feszes dolog ez. Valami ilyesmi: Ősztől kora tavaszig kész legyen. A fagolyó gyártása is egyszerű, mint az ék, ennél bonyolultabb dolgokat is készítettél már a fotóid alapján - és gyorsan is megy, ha az ember már belejött. Nem is túl nagy pénz, nem is túl nagy durranás ez a dolog, viszont jó eséllyel folyamatosan évente stabilan visszatérő igény.
Várok akkor ezzel a dologgal, amíg megvéded a kedves diplomádat. Az lenne jó, ha számlaképes volnál, akkor valószínűleg nem csak ilyen pószpász dolgokat tudnék rád bízni - de akkor meg akármennyire szereted és élvezed is a fát, famunkát elgurulna olykor a gyógyszered.Több fa van, mint asztalos!
Új hozzászólás Aktív témák
- alza vélemények - tapasztalatok
- Formula-1
- Asszociációs játék. :)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen TV-t vegyek?
- Szabályosan kilőtt az AMD asztali piaci részesedése
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Bíró: Zuckerberg nem felelős azért, amit a közösségi média a gyerekekkel tesz
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest