Hirdetés
- VoLTE/VoWiFi
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Telekom mobilszolgáltatások
- Vodafone mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
Winner_hun
titán
Valóban, rosszul fogalmaztam
Nem tudom, hogy a laminált és a natúr forgácslap keménysége között mennyi különbség van, szerintem semmi, mert miért lenne különbség? Az a plusz réteg rajta egy nagyon vékony réteg és kész (de ha nem így van javíts ki)► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ
-
Winner_hun
titán
-
Winner_hun
titán
válasz philoxenia #464 üzenetére
Mármint amit én csinálok az lesz-e olcsóbb? Ha igen, akkor a válaszom nem. Én ilyet csinálok.
► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ
-
Winner_hun
titán
válasz philoxenia #466 üzenetére
Jó nem ugyan ilyet
Amúgy árban nem lehet versenybe szállni a tömegcuccokkal
Nekem az egyik tanárom mondta, hogy márványlap kell, na ehhez nem kell az, az biztos. Azért mondják azt, mert az elég kemény, sima és nem hajlik.[ Szerkesztve ]
-
Winner_hun
titán
A felület nem látszik, mivel filc borítaná A dekoritról már letettem, a rajzon sincs rajta, megnéztem egy gyári rex asztalt, azon egy 18-as vagy 19-es forgácslap volt és kész, merevítés sem volt az alján, nekem lesz hely hozzá, szóval a biztonság kedvéért fogok tenni merevítést. A filc is megvan, 14400 pénz volt.
-
Winner_hun
titán
A játszótérhez az alkatrészeket teljesen felesleges ragasztani.
A ragasztónál meg kéne tudni, hogy pontosan milyet is használtál. Az elnevezéseket kevered, az EMFI az egy gyártó, a PALMAFIX meg egy ragasztó fajta (mindkét felületet be kell kenni, majd a ragasztó megszáradása után össze kell rakni a két felületet (szorítás is kell hozzá, sima összeillesztés nem biztos hogy elég))► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ
-
Winner_hun
titán
Nem EMFIBIOS hanem EMFIBOIS Kockaaaaa
Rá van írva hogy vízálló, gyorskötésű, stb... Nem csak vízbázisú ragasztója van, mindjárt előkotrok pár dobozt és lefényképezem aztán felteszem ide. Van sok féle ragasztójuk, vízállóban van gyors és lassú száradási idejű, gyorskötésű is van, ami nem jelenti azt, hogy vízálló.
A v alak, ahogy nevezed az a fa száradásától van, folyamatosan veszi fel és adja le a nedvességet, mindig mozog.► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ
-
Winner_hun
titán
válasz Winner_hun #500 üzenetére
No itt vannak a képek, hirtelen ennyit találtam:
Általános célokra:
Vízálló:
Gyorskötésű:
Egykomponensű poliuretán alapú ragacs, nem vízbázisú, vízzel köt:
[ Szerkesztve ]
-
Winner_hun
titán
Biztos van neki jelentősége, azért írják oda A száradás meg megint sok mindentől függ, anyag nedvesség, hőmérséklet, ragasztó típusa (amit feltettem ragasztókat, az utlsónak kell 2 nap, míg megszárad)
Olyan ragasztónk is van itthon, ami az utolsóhoz nagyon hasonlít, 3 mm-es hézag is bőven lehet (dagad mint a purhab) és szorítani sem kell.► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ
-
Winner_hun
titán
Megfogom a pillanatszorítót és olyan erővel meghúzom amilyennel bírom. Ha a két anyag összeér, a ragasztó kigyöngyözött a szorításnál akkor jó lesz a ragasztás. Ha ez megvan azelőtt, hogy a szorítót már nagyon meghúztam volna akkor előbb abbahagyom a szorítást. Tudom, hogy amilyen ragasztót használunk az meg fogja fogni az anyagot.
[ Szerkesztve ]
-
Winner_hun
titán
Azért kell a szorítás, hogy ha az anyag nem egyenes, a ragasztó nem érné el mind a két felületet akkor ott nem igen lesz kötőerő, könnyebben eltörik az anyag, ha csak pl 70% ragasztott, mint ha 99%.
Erre nem is gondoltam, hogy a ragasztó kipréselését elkerülve legyen a szorítás erőssége felfüggesztve. Általában jól meghúzom, hogy biztos mindenhol összeérjenek a felületek, a ragasztót szvsz nem igazán lehet úgy kipréselni, hogy utána az legyen a baj és azért ne fogjon.► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ
-
Winner_hun
titán
A domino lenne az, ami a végén van? Azok a bevágások azért kellenek, hogy ha pontos a rés, a ragasztót ne maga előtt tolja le + nagyobb legyen a ragasztási felület. Hogy olyan marót lehet-e venni nem tudom, ha van esetleg egy rossz marófejed akkor köszörüld meg olyanra Én legalább is azt tenném. Bár vigyázni kell, hogy köszörülsnél a két élből kb egyenletesen vegyél le, különben ütni fog és egy idő után annyi a marónak.
-
Winner_hun
titán
Szívesen
[home-made örjöngés on]
Most jutott eszembe, hogy van ennél is egyszerűbb és gyorsabb megoldás, több féle módon is:
- lemarsz egy darab anyagot, majd szögeket teszel bele úgy, hogy épp hogy kiálljanak és átmész rajtuk a maróval
- lemarsz egy darab anyagot és hátulról csavarokat hajtasz bele úgy, hogy a végüg éppen kiálljon, majd átmész rajtuk a maróval.
[/home made örjöngés off]Ha kiveszed az egyik maróélt azzal ugyan azt idézed elő, mint a rossz köszörüléssel, csak gyorsabban, mivel nem lesz kiegyensúlyozva a szerszám.
[ Szerkesztve ]
-
Winner_hun
titán
Ebben a saját megoldásban azért az idézett hiányosság zavart kicsikét.
Ezt nem értem
Esetleg még egy ötlet, régi asztalos módszer: megvan maga a tiplinek való, vasból csinálsz a tipli keretszmetszetének megfelelő méretet, vagy körbe, vagy csak az íves részeknél épp, hogy kisebbet és bevagdosod (pl vasfűrésszel) a kisebb méretet, majd kalapáccsal átütöd a bordázni kívánt anyagot.Kreativitásom határtalan, ha home made dologról van szó akkor arra mindig van ötletem
-
Winner_hun
titán
Egyébként jómagam sokszor elcsodálkoztam már azon a tévhiten, hogy a tömör fa ilyenolyan drága, és nemengedhetem meg magamnak népi tünetegyüttesen.
Én meg ezen csodálkozom el. Nem olcsóbb a tömörfa, sőt. Drágább. Megmunkálás + felületkezelés + anyag drágább, mint a faforgácslapot méretre véve kifurkálni + éllezárni és kész is a bútor.
-
Winner_hun
titán
Fűrészárut m3-be szokás számolni, bútorlapot is meg szokták abban adni.
Ez milyen bolt? A gőzölt bükk az szárított vagy sem olyan árban?A praktiker stb boltokban azért jöhet ki olcsóbban, mert ha valamiből baromi sokat csinálnak, valószínűleg olcsóbban kapják meg az anyagot, sok ugyan olyan legyártása olcsóbban kijön, ezért is drágább bármi, hogy ha úgy csináltatja meg az ember, mint hogy készen megvenné.
-
Winner_hun
titán
Nem tudom, hogy honnan vannak azok a fák, de Nyíregyről jutott eszembe hogy ukrán fát jobb nem venni, van egy kis sugárzásuk.
Ja ha már sugárzás: azt tudtátok hogy a gipszkartonnak radioaktív sugárzása van?
Adatlapomon ott van hogy Göd
[ Szerkesztve ]
-
-
Winner_hun
titán
Körfűrész: megvétel előtt meg kell bizonyosodni róla, hogy mit tud és mit nem, biztos vagyok benne hogy nem csak egy félét csinálnak.
A kézi körfűrésznél a védőburkolatos 8-ast nem igazán értem. Az csak úgy nem fog odaérni, akkor indulásnál is hozzáért volna.
Fúrógépek egyik gyengepontja a kapcsoló. Evvan.
A felsőmarónál lehet valami anyaghiba volt, nem hiszem, hogy mindegyik marógépük 10 perc munka után megadná magát. Egy meghibásodásából meg nem szabad általánosítani. Nekünk egy T.I.P. felsőmaró volt, hogy nem bírta 5 percig, attól még olyat veszünk. 4-5k, jó pár évig kibírja és azzal lehet dolgozni, nem úgy mint a két kezes újkori szarokkal. Az egy rémálom.
A csiszolást meg úgy csinálom, hogy egy keményfához odafogom a csiszolópapírt, két kézzel szorítom a csiszolófát az anyaghoz és megcsiszolom. Nem szokott rajta billegni a kezem, gyakorlat kérdése az egész
-
Winner_hun
titán
Ragasztós nekünk sem lett, papírt teszünk rá világos fóliánál, mert a fólia felülete a vasaló talpától szürkész lesz, aminek nagy részét le lehet takarítani, de sok melóval jár és nem tűnik el 100%-osan.
Amúgy élfóliázó gép a megoldás, amivel meg a bajom az, hogy a legelején felpöndörödik a fólia, de majd csinálok rá + lenyomószerkezetet, aztán jó lesz.► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ
-
Winner_hun
titán
90%+-ban mindig. Nem tudom miért van, de majd rájövök. Vagy olyan is van, hogy ha a lenyomóhenger és az anyaghoz képest túlságosan meredeken tartom a gépet, akkor meg a fólia végét benyomja és valamennyire beljebb is húzza a szélét. Nehéz leírni, az a baj, látni kell.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dreame D10 Plus robotporszívó és nedves feltörlő
- ÚJ - KRUPS EA8738 Intuition automata kávéfőző tejtartállyal
- 2 kazános Jura Z5 automata kávéfőző beépített profi cappuccino fejjel
- Elado vegyes IoT eszkozok (sensor,socket,smart speaker) Legrand/Google/Shelly/IKEA/Tuya
- Három db SONOFF Zigbee okos relé/kapcsoló eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest