Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • pacman_123

    tag

    válasz Soká #57923 üzenetére

    "De amikor tekergetned kell a vastagoló asztalát 10cm-t oda vissza és elsőre nem sikerül a helyére illeszteni az elszívó csonkját és egy anyát meg egy alátétet kellleszedni ki-be tekergetni, rákapatni a csavarra"

    Látod ezek engem pl nem zavarnak benne, egyrészt olyan gyakran nem kell átállnom (lévén gyalulni sem köbméterszám gyalulok), másrészt nekem az egyengető üzemmódban az asztal alá tett csonk sem okozott még ilyen "igazgatós" gondot. Letekerem kb 12 cm-re, csonk be, asztal kicsit vissza hogy épp megszoruljon - nekem ez a művelet sosem volt macerás. De a békazárral egyetértek, viszont mostanra már az a műanyag tekerős anya sem esik ki a kezemből, megy az is "rutinból".

    Fogtündér: ahogy Soká is írta, ebben a kategóriában ez van ... persze, jó lenne a 2m-es asztal, meg a digitális asztalmagasság-állítás de az már nem ez a kategória :) És az emlegetett Bernardo Holzmann - stb, ADM 260-as gépenek sem nagyobb az asztaluk (sokkal). Max átállni egyszerűbb a 2 üzemmód között.

    Egy igazi gond van a HC 260-nal: ahogy hallom nem lehet kapni ... ill max kifogsz egy ilyen jó hirdetést. De ez ritka mint a fehér holló

    Nem nagy vasziszdasz a beállítás sem, én vagy 2 évig úgy használtam hogy hozzá sem nyúltam semmihez, aztán szóltak a hobbista fórumon, hogy de lehet hogy kéne :U .

    Sorrend:
    1. asztalok (etető, fogadó) síkjai egymáshoz képes párhuzamosak legyenek (HC260-on fogadó asztalt tudod állítani, kis hernyókkal). Ha ez nincs meg, az egyengetést (a pontosat) cseszheted.

    2. aztán kés élét beállítani a fogadó asztalhoz képest -> tessék, pont egy Elektra Becumon mutatják be, ez egy lehetséges módszer. A "mennyiségen", azaz mennyivel legyen feljebb az él a fogadó asztal síkjánál, avagy legyen azzal tökéletesen síkban - ezen örök vita van. Én ~3-4 mm-t tolatom odébb azt a lecet amit a videóban látsz. Kipróbáltam egyszer 6-8mm-rel is, de akkor az eredménytől megijedtem, annyira "kopogott" alulról a kés az anyagon. A 3mm (meg ne kérdezd ekkor mennyivel van az asztal felett :D) sztem pont jó.

    3. aztán a vastagoló asztal síkját (ha szükséges, és nyilván a kés vonalában) a kés éléhez képest lecsekkolni és beállítani. Pl egyik szélén áttolsz egy lecet, másikon is áttolsz, különbséget leméred egy tolómérővel (mással nem érdemes) -> ha idegesít, beállítod (lánc le, megfelelő oldal (!) rudazatát óvatosan forgatod a megfelelő (!) irányba, lánc vissza, teszt, ennyi). Ha nem idegesít a különbség, hagyod. Szélsőséges esetekben 2-3 tizedmm különség is okozhat gondot. Mondjuk esztétikait, nem szerelhetőségbelit. Ezt nekem egy hobbiasztalos fórumtárs fejtegette, aki bizpony gyakran csinált bütüs vágódeszkát, "mintásat" is, na pl ott előjöhetnek nem pontosan illeszkedő minták (minél szélesebb a vágódeszka, annál inkább előjöhet ez).

    [ Szerkesztve ]

    Hobbista fanyűvő - https://tinyurl.com/AndrasPazar - https://www.youtube.com/@AndrasPazar

Új hozzászólás Aktív témák