Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • pacman_123

    tag

    válasz lela #49120 üzenetére

    Szia, ahogy mdk01 írja autentikus összehasonlítást nem tudom ki fog neked mondani, lesz akinek Festool van, lesz akinek Makita (pl nekem), de hogy melyik miben és hogyan jobb a másiknál .... csak az tudná akinek mindkettő van.

    Azt nem teljesen értem, hogy a felsorolt Festool kiegészítők már megvannak (?) vagy megtaláltad őket, Makitához meg csak a sínt?

    Makihoz is lehet többféle kiegészítőt is venni, többféle kombinációban, csomagban. Nekem egy ilyen szettrendelésem volt ~ másfél éve, pont a szerszamoutlettől. Síntoldó akkor náluk nem is volt kínálaton (most más dolgok mellett van), akkor a gepdepotol vettem azt meg. Ekkor még 1.4m-es sínnel, síntáskával, kofferben volt a csomag.

    Eddig 2x használtam összetoldtva az1.4+1.9m-es sínt, egyszer ennél a borovi szélezésnél, amikor 3m-es deszkákat széleztem vele. Tette a dolgát. Ahogy láthatod, a Makit is lehet kofferben kapni, meg sín mellett lehet síntoldót, sínrögzítőt, egyebet is kapni. Kicsit keresgélni kell.

    Szervíz: nem tudok (hálistennek) nyilatkozni, van még pár Makita cuccom de egyik sem romlott el - így ezzel nincs tapasztalat. De úgy általában véve nem tudok egy márkaszervízről sem nyilatkozni (van Bosch, DeWALT, Metabo szerszámom is), mert etéren valahogy szerencsés vagyok.

    Pontosság: pontosan ott vág, ahova a sínt leteszem, de ez mondjuk kb minden sínes merülőre igaz, a gumicsík mutatja hol lesz a vágásvonal. Ez számomra az egyik legjobb tulajdonsága az ilyen merülőfűrészeknek. Vagy nem tudom milyen pontosságra gondoltál. Illetve, ha pontosan 30 fokos dőlésszögben kell vágnom valamit, azt nem a skálára bízom, illetve iránymutatásnak jó, de egy tesztvágással ellenőrzöm, szögsablonnal pontosítom. Nem tudom még milyen pontosság van.

    Porelszívás kialakítása: na ez felsőfok, illetve nem tudom más márkánál ez milyen, de A Makinál sztem rohadt jó. Már ha elszívod ... A fentebb linkelt szélezésnél egészen minimális fűrészpor maradt a padlón.

    Lap: a hozzáadott Makita lap (48 fog) nagyon jó, tartalákba vettem (akkor gepdepo akcióban) egy másik 48 fogast illetve egy 10 fogas hosszvágót, szettben, egy ilyenben. Annyi, hogy akkor ez a szett bruttó 13e Ft volt.

    OSB-hez milyen lap: bármilyen. Sztem ez pont nem az az anyag, amin sokat kell agyalni mivel vágod, legalábbis a legtöbb esetben. Gondolom nem bútor készül belőle, kis túlzással láncfűrésszel is lehetne. Ha nem akarod a gyári lapot nyúzni vele, vegyél pár ezerért vmi noname lapot.

    Hobbista fanyűvő - https://tinyurl.com/AndrasPazar - https://www.youtube.com/@AndrasPazar

Új hozzászólás Aktív témák