Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Soká

    senior tag

    válasz totron #34387 üzenetére

    "Nem az, aki nekemjön, kaffogni tud csak, érdemi infóval megkínálni viszont valahogy nem."

    Nem értem, hogy az, aki képes tagmondatokat egymás mellé tenni, vesszővel elválasztani azokat, az miért nem képes értelmezni az olvasottakat???

    Kénytelen vagyok beidézni az első hozzászólásomat(34351):

    Amit leírtál, az alapján én (mint hobbista...) azt tanácsolnám, hogy legalább annyit ruházz be, hogy veszel egy hobbiasztalos szakkönyvet és végigolvasod, megnézel a youtube-on videókat, stb. Azt azért túlzás lenne elvárni, hogy itt írásban megtanítsanak a szakik minden alapvető fogásra, főleg ebben a low cost üzemmódban.

    Egyébként elég riasztóan hat, amiket leírtál... A rusztikusságot és az igénytelenséget nem jó összekeverni...

    Én finoman de egyértelműen jeleztem, hogy nálad olyan hiányosságok mutatkoznak, ahol már a kérdésfelvetés is problémákkal küzd. Aztán azt is elmondtam, hogy van különbség az asztalosság és az ácsmunka között. Amit Te csinálni kívánsz, az az utóbbi kategória. Már az is a tájékozatlanság része, aki a két szakmát keveri. Akinek mindegy, hogy csizmadia, cipész vagy suszter...
    Kétségtelen, hogy én szélezetlen deszkára gondoltam a széldeszka alatt, mert eszembe sem jutott, hogy te tk. asztalos szempontból tűzifából, ipari hulladékból, zsaludeszkából, stb. akarsz bútort fabrikálni. De akkor legalább úgy tennéd fel a kérdésed, hogy. tudtok-e olyan fafajt, amely nem dobja le a kérgét? vagy éppen könnyen ledobja?

    "érzelmi intelligenciájában egy alulmaradott fiatal beesett a fórumra és minden szakmaiságot vagy emberi érettséget nélkülözően elkezdett ugatni velem. "

    És ezt most tényleg komolyan mondod (és akkor meglep, hogy mennyire gyengén megy a szövegértelmezés, netán mennyire hiú vagy ha rávilágítanak a hiányosságaidra) vagy csak szerettél volna törleszteni valamit (ami ugyan elég kisstílű és elég ügyetlenül is sikerült, de ezt még mindig jobban megértem, mintha komolyan is gondolod, amit írtál. Ha értelmezési gondjaid vannak, akkor kicsit olvass utána annak, hogy az "öregem" megszólítás mit jelent. Kétségtelen, hogy bizalmaskodó kifejezés de még mindig bocsánatos egy hatodik évtizedében járó embertől. Minden esetre megtiszteltetésnek veszem, hogy ilyen friss szellemnek gondolsz. :)

    És akkor még bekopizom ide, amit korábban írtam, de félbemaradt. lesznek benne ismétlések. És ha már sikerült átmenni személyeskedésbe, noha én egyedül arról próbáltalak volna meggyőzni, hogy nagyfokú tájékozatlanságról teszel tanúbizonyságot a témafelvetéseddel, magamat sem értem, hogy miért pazarlom az időmet ilyen öntelt követelőző alakokra? Az ilyeneket jobb lenne válasz nélkül hagyni.

    Szóval, a korábbi hozzászólásom:

    A személyeskedéseket hagyjuk, engem az ilyesmi különösebben nem hoz ki a sodromból, megteheted, engem nem zavar, de tudd, ha valahová bekopogtatsz, hogy segítséget kérj, akkor kicsit többet kell elviselned, mintha Te lennél az, akitől kérnek valamit.

    "De legyen ez a te okos napod, igazad van."

    Persze, hogy igazam van, de ez jelen esetben a legkevésbé sem érdem. Annak örülnék, ha te tudnál olyanokat írni, hogy abban legyen igazság. De amikor szélezetlen deszkabútorról beszélsz, meg a páratartalom változásának finomságairól, akkor nagyon látszik, hogy mennyire nem vagy tisztában a dolgokkal. Vannak fogalmaid, de nincs tapasztalatod. Még annyi sem, mint nekem.

    Az ezer forintos fülvédővel sincs igazad, mert a barkács cuccok közül éppen ez az, ami megjárja, legfeljebb kényelmetlenebb mint egy profi darab, tehát aki napi rendszerességgel használja, annak érdemesebb jobbat venni.Teszkós pormaszkot biztosan nem ajánlanék neked, mert az tényleg a semmire nem jó kategória.

    Hiába emlegeted, hogy értesz a szerszámokhoz, ha a smirglin kívül mást még nem is emlegettél. Én meg írtam egy oltári hülyeséget a 10-es és 20-as smirgliről (amit inkább csiszolópapírnak vagy -vászonnak nevezünk) és még azt sem mondtad, hogy de olyan nincs is...

    "a kor szellemében való elkészítésről is szó van"

    Légyszíves ne ideologizáld már meg azt, hogy low cost projektről van szó. A kor szelleme éppenséggel az ikea bútor és a kor szellemiségével ellentétes az, aki az egyébként a kor másik szellemét képviselő barkácsgépes kínálattal DIY módon próbálja megcsinálni ugyanazt.
    Vagy te tényleg úgy gondolod, hogy ez a furcsa, anakronisztikus amish hozzáállás lenne a kor szelleme? Vagy a romkocsmás újrahasznosítás? Az igénytelenségből ne próbáljuk erényt kovácsolni, mert az nem több önámításnál. Ha magadnak - pláne, ha a barátodnak - akarsz konyhabútort készíteni, akkor feltételezem, hogy nem egy idényre készül a dolog és nem a borházba.

    Leírom még egyszer, hátha sikerül valamiről meggyőznöm téged (bár inkább a barátodat kellene, mert ő lesz a szenvedő fél. A konyha az egy (kis)üzem. A konyhabútor pedig egy roppant funkcionális tárgy, amit érdemes alaposan átgondolni és működőképesre készíteni különben naponta minden fiókhúzásnál a készítő édesanyja lesz a szóbeszéd tárgya. Egy könyvszekrényt lehet, hogy hetekig nem nyit ki az ember, de egy konyhabútort napjában sokszor. Ezért kell jól megcsinálni.

    És leírom még egyszer, hogy érdemes(!!!) elolvasni egy szakipari könyvet. Nem feltétlenül ezt, de valami hasonlót. Két nap alatt túl vagy rajta és máris lesz annyi fogalmad erről a szakmáról, hogy legalább kérdezni tudj jól. Mert arra választ is kapsz. Ha meg nézegetsz videókat a youtube-on, akkor szinte mindent elleshetsz. És még azt sem kell megkérdezned, hogy milyen fából készíts valamit, mert az egyik legalapvetőbb dolog lesz, hogy tudod, miből szeretnéd. mert ne gondold, hogy olyan nagy a választék. Ha low cost, akkor úgyis az lesz a kérdés, hogy fenyő vagy fenyő? Mert abban a pillanatban, hogy lombosfából akarod, jön a csalódás az árak miatt.
    De ha elolvasol egy könyvet, akkor lesz fogalmad arról, hogy akár használt anyagból is össze lehet hozni dolgokat, de azért az utánajárás, a kitalálás ott is jelentős tétel lesz.
    És azt is tudni fogod, hogy akármilyen szélezetlen anyagból is drágább lesz a végeredmény mintha bútorlapból csinálnád, legalább a korpuszt.

    És mondom még egyszer, hogy ha itt segítségre vágysz a kivitelezésben, akkor meg kell tudnod mondani, hogy milyen szerszámok állnak rendelkezésedre. A smirglin kívül :)
    És most az ideológiát hagyjuk, mert nem tartozik ránk, csak hiába javaslok én neked szalagfűrészt, ha neked lombfűrészed van.

    "akkor meg segíts, ha tudsz, ha nem, nem írsz. Egyszerű."

    Nehéz annak segíteni, aki nem ismeri fel azt, hogy mi a segítség. Az jó lenne, ha megvetetnék veled fél köbméter colos szélezetlen deszkát, aztán az első méteren rájönnél, hogy ez nem fog menni (smirglivel). mert többe fog kerülni a smirgli (meg a táppénz), mint a faanyag.

    Ui:
    Széldeszkát nem nagyon lehet táblásítani, nem lehet csapolni. (nincs is eszközöd hozzá...) az egész tehát dekoráció, ami rákerül egy keretszerkezetre, mint szamóca fotóján. A keretszerkezetet valamiből meg kell csinálni (ez így elég pontos tanács?) és tűzőgéppel rákókányolod a széldeszkáidat. nem csak szép lesz, de tartós és könnyű lesz tisztítani. A feleség harisnyái is szeretni fogják mosogatás közben.

Új hozzászólás Aktív témák