Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Soká

    senior tag

    válasz #22145024 #29401 üzenetére

    Azért a multik sem hülyék, amikor Kínában gyártatnak. Nekem ez a negyedik műszakos gyártás is kicsit urban legend jellegű dolog ugyanis a hamisításnak ez a módja elég jól kivédhető azzal, hogy nem minden egy helyen készül. Nem is lenne logikus. Egészen más technológia egy motor elkészítése, más a műanyag váz, stb. Ezeket külön gyártatják, egymástól független beszállítóktól és a különböző alkatrészek csak az összeszerelő üzemben találkoznak. Oda viszont nem markolóval viszik az alkatrészeket, hanem szoros elszámolásban és nehéz ám feleslget gyártani saját haszonra. Más a helyzet az olyan monolitikus dolgoknál, mint például egy írható CD DVD, ami tényleg egy helyen készül, a technológia nem védhető le. Ott tényleg gyakorlat, hogy azon felül is gyártanak, mint amit a cég hivatalosan megrendelt.

    Láttam, sőt vettem már gyanúsan olcsón, de vadiúj zöld színű... fúrógépet, éppencsak doboz nélkül, ami minden bizonnyal a magyar gyárból került ki valamilyen fondorlattal. De ez sem hamisítás csak egy szimpla lopás.

    Amit meg a kínai autógyárak művelnek, az sem hamisítás, hiszen a klónjaikat nem az eredeti márkanéven árulják, ők egyszerűen a szerzői jogokat nem tisztelik.

Új hozzászólás Aktív témák