Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • thyeby

    őstag

    válasz Dízeles #2346 üzenetére

    Kb a következőt:
    Ahányszor megvan az akkuban 1,5 V, annyi cellája van. Ha csak egyetlen cella kipurcad, rohamosan kezd esni a teljesítmény is és az egy feltöltéssel dolgozható idő is. Ki lehet mérni, h melyik cella gyenge, és azt kicserélve újra a régi minden - de szerintem csak látszólag. Olyan ez, mint amikor egy négyhengeres autó egyik hengerjében a kompresszió leesik a kritikus szint alá. Akkor zabálja a benzint, az olajat, és gyenge a motor. Ha azt a hengert meggyűrűzzük, megint jó. De hogy mikor megy ki a másik három henger valamelyikéből a kompresszió, az zsákbanmacska.
    Az én véleményem az, hogy akinek a munkájához kevés a skil, az természetesen makitát vesz. Aki viszont makitát vett, és sok év után behal egy cella, az nem pepecsel, hanem benyúl a zsebbe, és vesz egy húszasért két új akkut. Így ismét garantált újabb sok év bosszankodás és sz@rakodásmentes munka.
    (Azt gondolom, Makitát egy akkuval talán nem is lehet kapni, legfeljebb a bolhapiacon valami lopottat.)

    Attól függően, h mire kell Neked a Makita behajtó, ugyanaz a dizájn van 30 ezertől hatvanig.
    Ha napi nyolc órát nyüstölöd, megtérülőbb a drágábbik. Ha csak hetente egyszer kétszer dolgozik néhány órát, akkor a legdrágábbat megvásárolni annyit jelent, mint ágyúval lőni verébre. Persze szempont az ereje is. Ha rendre nagy csavarokkal kell bírkózni, evidens, hogy minél több volt legyen. Ha a nagy csavar csak hébe-hóba csavaródik, akkor elég a gyengébb. (Az se gyenge azért!)
    Egy erős, gyorstöltős, kisülésvédett legújabb több mint kétszer annyiba kerül, mint a gyengébbik. Ám nem tud kétszer többet. Annak megtérülő csak, aki azt a pluszt, amit olyan busás felárért kap, jól ki is tudja használni.
    Volt szerencsém dolgozni a leggyengébb és a legerősebb DeWalt-akkus fúróval egyaránt. Sokkal jobb az erősebbik testvér, persze. Én mégis percek alatt el tudtam dönteni, hogy doszta elég nekem a gyengébbik is. Mert gyakorlatilag évente egy-két olyan munkám van csak, ahol nagyon jó lenne az erősebbik, viszont a kicsi is megoldja, csak sűrűbben kell rákattintani a tele akkut.

    Több fa van, mint asztalos!

Új hozzászólás Aktív témák