Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • thyeby

    őstag

    válasz pali923 #19562 üzenetére

    Szerintem építőanyag kereskedésben nem is érdemes szerszámokat nézegetni. Mert ott arra hajaznak, hogy égeti a körmöt az építkezés, és tessék, itt van helyben az outlet-szerszám, nem outlet áron.
    Ha az ember fúrót akar venni, és tudja pontosan, hogy mihez kell, akkor bőséges kínálatot szűkíthet arra a feladatra kihegyezve, amire neki kell. Nem tudom, hogy az említett fúrók közül melyik jobb? Valaki írta már, hogy a DW fúrótól nem volt elájulva, miután beruházott rá. Aztán a fúrókalapácsukat is hallottam már többször is lesajnálni. Szóval, noha szeretem a DW-t, de ha fúrót akarnék venni, nem ezzel a márkával kezdeném talán.

    Volt nekem egy hagyományos mezei HILTI fúrógépem. (Ellopták, vagyis hát én adtam a tolvaj kezébe, hogy vigye isten hírével.) Sajnos a pontos típusát sem tudom, mert sosem olvasgattam rajta. Istentelenül sokat kapott tőlem a pofájára több, mint 10 éven át - vagy három évig arra használtam, hogy azzal kevertem a csemperagasztót ki (akkoriban bagyon sok burkolást vállaltam.) Számtalanszor volt tűzforró az erölködéstől, és hányszor koppant nagyot a betonon szegénykém... de még szénkefét se kellett benne cserélni soha. A gép könnyű volt, bivajerős, és a ravasszal finoman lehetett a fordulatot szabályozni. Ha ismét vezetékes fúróra lenne szükségem, csak akkor nem azt venném vissza, ha jól anyagi zavarban lennék - pedig drága.
    Hobbizgatni meg? Szerintem a B&D-től felfele tök mindegy. Skil-t nem vennék. Lehet, hogy valamit változtatott már a gyártó, de tenger sok idő előtt és értelmetlenül tönkrement Skil géppel találkoztam. Az egyik éppen egy fúrógép volt. Letört a markolat róla, miközben fúrtak vele. Szóval még életveszélyes is volt - szikráztak a belőle kilógó tyúkbelek, míg el nem dobta a "szakember" ijedelmében.

    Szerintem ha rendbejön a Makitád, az lesz a legjobb ár/érték arányú szerszámod a műhelyben. Ma reggel elpostáztam Neked a tokmányt egyébként.

    [ Szerkesztve ]

    Több fa van, mint asztalos!

Új hozzászólás Aktív témák