Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Speciali

    tag

    válasz thyeby #11391 üzenetére

    Ha lezárod alul a hamuzó ajtót, akkor is füstöl?
    Én azt tanácsolnám, építs egy axiális venntillátort a falba, olyan forgásiránnyal, ami befelé nyomja a levegőt a műhelybe.
    Ezzel túlnyomást tudsz létrehozni a műhelyben, és így a füst nem akar majd visszaáramolni. Persze ez csak csukott nyílászáróknál működhet.

    Amúgy ez a megoldás festék/lakk fújásnál is nagyon jól működik. Anno a műhelyben volt egy ilyen ventillátor a falon, de pont a szomszéd ablakára nyomta rá a lakkot. Miután ezt ő szóvátette, gondoltam egy nagyot, és megfordítottam a forgásirányt, és a műhely ajtóba tettem át a fújás helyszínét.
    A nyitott ajtón keresztül távozott el a festékköd. Nagyon prímán működött, nem rakódik rá a ventillátorra a festék, és festés is pormentesebb lesz így.

    Ilyen krónikus kézszárazsággal én mégis csak azt mondom, próbáld meg az orvost. Ha jól gondolom, nagyon régen jártál ilyen problémával dokinál, azóta meg fejlődött az orvostudomány.
    A kazánt, meg sok egyebet meg lehet bütykölni, az emberi testtel, még ha "csak" kéz, nem érdemes kísérletezni, és egy asztalos fórumon tanácsot kérni ez ügyben. De hogy ne csak okoskodjak , íme egy gyakorlati lehetőség is.
    Valami kesztyűs eljárásra emlékeztem, és találtam is egy ilyet, bemásolom:

    Este, lefekvés előtt jó vastagon bekenjük kezünket a már kiválasztott, jól megszokott - nem feltétlenül hidratáló, lehet zsírosabb - krémmel. Gyulladt, elszíneződött bőrre a körömvirágkenőcs a legjobb, de kamillás vagy glicerines kézkrémet is választhatunk, ha csak száraz a bőrünk. Körmeinket kenjük be körömerősítővel. Gyógyszertárban kapható kesztyűket húzva kezünkre reggelig hagyjuk dolgozni krémünket. Reggelre puhább, bársonyosabb lesz bőrünk. Ezt hetente alkalmazhatjuk.

    Virágviasz, mély-meleg terápia (paraffinos kézápolás): alkalmazása hatásos. A kezelés ezek ellenére nem található meg minden manikűrös és kézápoló szolgáltatásai között.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák