Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • gusztafszon

    csendes tag

    Sziasztok!

    Egy ideje olvasgatok a témában, ötleteim vannak de hátha vanna jobbak is.
    Jelenlegi felállás:
    TV.: Samsung 55NU7102
    Házimozi rendszer: samsung ht j4500.

    Annó vásárlásakor nem figyeltem a részletekre, de sok probléma kiütközött és ezeket szeretném kiküszöbölni.

    Célok:
    1. Filmnézés fejhallgatóval (esténként ha alszik a család), Filmezés a meglévő házimozirendszeren DTS hanggal.
    2. Teljes körű UHD filmlejátszás HDD-ről

    Problémáim:
    1. a, A TV-nek nincsen JACK kimenete, se BT támogatottsága, így oda nem tudom csatlakoztatni.
    1. b, A házimozinak szintén nincsn BT kimenete, se JACK kimenete.

    Ide egy megoldás lehetne egy HDMI audio extractor (házimozitól TV irányába), de ezzel UHD filmet nem tudnék nézni, illetve ha UHD-t akarok nézni akkor meg kéne fordítanom, a TV ->Házimozi irányba. Ekkora macerát nem akarok.

    2. a, UHD - DTS támogatottság nincsen Samsungnál, tehát szenvedek olyan verziót találni ahol a filmet korrektul le tudom játszani, de a DTS nem opció.

    Mások által javasolt megoldások:
    - Laptopról lejátszás (HDMI 1.4 szerintem nem lesz megfelelő UHD - HDR-nek, és macerás).
    - Plex (TV szerintem nem fogja átengedni SEM a DTS hangot házimozi felé, és mindig vonalas netre kéne helyeznem a laptopomat (otthon wifi-t használok elsősorban, a dolgozóba nincsen bevezetve a vonalas) ). És szintén nem tudom hogy fejhallgatóra hogyan tudom kivezetni. De ebben a témában még nem olvastam eleget.

    Általam talált megoldások:
    HiMedia Q5 vagy EGREAT A5. Úgy gondolom hogy ezek ugyan nem olcsók, de tudnák amit én akarok. Esetleg egy HDMI splitter-er HDMI-n küldeném mindkét irányba innen a hangot HDMI/digitális helyett.

    Fontos szempont, hogy ha idővel (1-2) év a hangrendszert fejleszteném valami erősítővel (most kezdtem ebbe a világba beleásni magam), illeszkedjen a most kialakított rendszerbe (gyakorlatilag a házimozi rendszert cserélném le).

    Kérdéseim:
    - Van-e valakinek jobb ötlete, a cél a minél egyszerűbb kezelhetőség, UHD HDR lejátszás, DTS hang abban az esetben amikor napközben az eredeti hangfalakon használjuk, de esténként valami kulturált minőségű fejhallgatós filmnézés.
    - EGREAT A5 tud fejhallgatóra hangot továbbítani BT-on keresztül? Vagy valami más megoldáshoz/átalakítóhoz kell folyamodnom?
    - Alternatív megoldásként ebben az árkategóriában (max egy szászas) Bluray lejátszó van ami megfelelhet ezeknek az elvárásoknak?

    Előre is köszönöm!

    edit: A HiMedia és EGREAT hálózati lehetőségei nem árt ha bennmaradnak a konfigurációban, de nem feltétlen kellenek (nincsen problémám a HDD cipelgetéssel). A különböző játékok, stb amik elérhetőek rajta, nem kellenek, csak az egyszerű, minőségi filmnézés.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák