Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • vlorika

    csendes tag

    Sziasztok,

    Nagy fába vágtam a fejszémet.

    Jelenleg egy samsung lcd tévén nézzük usb-re dugott hdd-ről a filmeket, már amit a tévé képes lejátszani.

    Mivel nem akarok állandóan filmet letölteni - hdd-re másol -hdd tv-re köt -tv indít-film megy/vagy nem effektbe belefutni a következőt agyaltam ki.

    Legyen egy NAS amire mennek a filmek, akár a torrent működjön a NAS-on, egy médialejátszó pedig rákötve a TV-re lejátszik nekem mindent. Továbbá a munkadosik amik a NAS-on csücsölnek legyenek elérhetőek a családban meglévő összes laptopon, ipaden. Zenék filmek ugyanígy, akár még telefonon is.

    A kérdésem az lenne, hogy a lenti csomaggal ez menne-e, vagy sem. A kérdés nem az, hogy lehetne HTPC, meg andoidos kütyü olcsóbban stb stb... hanem az, hogy az ötletem ezeket teljesíti-e, vagy esetleg van-e felhasznűlóbarátabb megoldás, vagyis akár a feleségem gyerekem is játszi könnyedséggel kezelje, és ne kelljen minden feladatra új alkalmazást letölteni, szakmai fórumokat nézegetni.

    NAS.: Synology 214play, kettő darab 3TB-s WD RED sorozat
    Mediaplayer.: Med8er med600x3d (akár wifis is lehet akkor med600x3d-wifi)

    Még a további kérdéseim lennének.:

    -A biztos adatátvitel miatt érdemes a NAS-t és a médialejátszót is a routerbe kötni, vagy ha egy szobában vannak akkor elég a wifi (full HD film)
    -Hogyan fogja látni a telefon/laptop a NAS-t amikor mondjuk nem otthonról, hanem a munkahelyemről néznék meg dolgokat? (nincs fix IP cím)
    -Amennyiben a rendszer működőképes vannak-e jobb alternatívák? Ismét nem az olcsóbb megoldásra vagyok kiváncsi, hanem esetleg jobb kiforrottab típusok érdekelnének. (Synology szoftverről csak jókat olvastam)

    Továbbá azt a problémát is szeretném megoldani, hogy a jelenlegi házimozi erősítőmre a jelenlegi rendszerről ha jól gondolom a médiplayeren kersztül tudnám lejátszani a NAS-on tárolt zenéket, amihez akkor mind a médiaplayer mind a TV bekapcsolása is szükséges, mert az erősítő még nem rendelkezik sem hdmi sem hálózati kapcsolati lehetőséggel. Na persze az is jó lenne, ha a jelenlegi házimozi rendszeren pl egy ipaden nézett youtube klippet streamelt zenét lehetne (gondolom airplay) hallgatni azonnal kábelek kötögetése és további eszközök kapcsolgatása nélkül.

    Erre a következő megoldást találtam.
    Egy networkos av receiver, mondjuk Yamaha RX-V675, vagy Denon X2000.
    A kérdéseim.
    -Az erősítőt ebben az esetben is a routerbe kell kötni kábellel?
    -Ebben az esetben az erősítőn keresztül is hozzáférek a NAS-on lévő zenékhez tv bekapcsolása nélkül?
    -Az erősítő tudja az airplayt, ebben az esetben apple-en keresztül kapott zenéket is lejátszik TV bekapcsolása, erősítő külön kapcsolgatása nélkül?
    -Miért vannak HDMI helyek az erősítőn, minden forrás ami a TV-hez megy az erősítőn keresztül utazik?
    -Hogyan működik a Zone2 funkció (két külön zene két külön szobában)
    -Mi értelme enneke a 4k felskálázásnak?
    -Spotify tudtommal itthon nincs, de napster zeneszolgáltatása elérhető? (hogyan működik)
    -Mi az az MHL és mi az értelme?

    Nagyon szépen köszönöm a türelmeteket, de igen összetett kérdés a számomra, és nem vagyok IT végzettségű mint az látszik.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák