Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Tin

    veterán

    válasz szucsi57 #21704 üzenetére

    azért egyvalamit hadd tegyek hozzá: ízlések és pofonok különbözők

    szubjektív dolgokon vitatkozni baromság. megítélni, hogy másnak mire van kihegyezve a füle, vagy mit akar észrevenni, illetve hogy pszichikailag mit képzel be magának, teljesen felesleges. ezekre vakteszteket építeni is hülyeség, mivel ez analóg átvitel.

    ott van például a 20 kHz-es határ a hangokban. elvileg az ember nem hallja, de mégis hallhatóan "teltebb" a zene, ha mondjuk bakelitről játszod. gyaníthatóan ez a hangok felharmonikusai miatt vannak, persze fizikailag nem hallja a fül, de valószínű a hang és felharmonikusainak együttes szólása az alaphangot is valamivel teltebbé teheti. tudjuk? nem, mert a tudomány nem áll itt. be tudjuk bizonyítani, vagy az ellenkezőjét? nem, mert az érzékelés szubjektív.

    az, hogy a flac kimenete bitre ugyanaz mint a wavé, az bizonyítható, így megkérdőjelezhetetlen. tehát a fenti kísérletet mindenképp úgy végezném, hogy a referencia a wav file, a másik tesztalany pedig a wav-ból csinált flac-ból visszakódolt wav, ami bitre ugyanaz. ott meg nem lehet különbség. ha meg nem ugyanaz, akkor ott a bizonyíték, hogy nem ugyanaz:)

Új hozzászólás Aktív témák