Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • katt777

    félisten

    válasz bluyoo #1667 üzenetére

    Persze, hogy van lehetőség rá. Én nem is gondoltam arra, hogy valaki órajel-emelés nélkül akar tolni a feszen. :P
    Számold ki. :P Már írtam, RAM időzítésekkel +5-6%, órajellel egyenesen arányosan nő a teljesítmény, ill. NB (de ennek nálad nincs jelentősége) hozott eddig 7%-ot, ha 4.2GHz NB menne, az további pár % gyorsulás (de főleg L2 cache ugrott meg), illetfve RAM-oknak +4%.
    Szóval azért nem olyan rossz egy K-s lap Z-s cuccal, bőven megéri az árát is, ha azt nézzük, hogy alig pár ezres az eltérés lapok és procik között is, egy tuningolt rendszert ráadásul ráér az ember később lecserélni. Ehhez persze értelmes tuning kell, nem olyan széthajtás, ami tönkrevágja a procit és esetleg a lapot is. Egy Intel konfig nálam 3-4 évig kitartott, bár sajna anyagi okokból a 920-as és a 2500K-s konfigot is idő előtt kellett eladnom. Remélem, ez már marad.

    Most, hogy STALKER Lost Alphát próbálgatom, lehet, én is elgondolkodok az aszinkron tuningon, mert csak 1 CPU-magot használ, az meg olykor VGA-limitet okoz, nem is keveset. Egyelőre viszont a 4.2GHz NB-t kellene összehozni, bár amíg nem kapok tippet, lehet, kipróbálom, 4.3CPU/4.1NB elfut-e a jelenlegi feszeken (nem valószínű, mert 4.2-höz is emelni kellett).

    [ Szerkesztve ]

    Funkcionális analfabéták kíméljenek!

Új hozzászólás Aktív témák