- Redmi Note 8 Pro - Redmi, a profi
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
-
Mobilarena
ASUS WL-500G Premium
Új hozzászólás Aktív témák
-
Santino
aktív tag
-
MODERÁTOR
válasz Santino #7800 üzenetére
Hát ez elég érdekes... Nem tartom valószínűnek, hogy a szolgáltató a használt portok alapján azonosítaná pl. a p2p forgalmat. De ahogy érzed... Ha gyorsabb úgy, hát hajrá! :-)
OFF
Egyébként nem UPC-d van véletlenül? Csak mert azokról hallottam, hogy néha drasztikusan korlátoznak... Időnként pl. teljesen elérhetetlenek lesznek a DC hubok a UPC netről. Ugyanakkor VPN-en keresztül meg megy a DC is. :-)
ON -
Santino
aktív tag
válasz Intruder2k5 #7802 üzenetére
Nem. Magenta kábelnetem van. És szerintem sem azonosítja, de amit leírtam az a tapasztalatom volt. Alaposan meglepődtem, gondolhatod.
Asus RT-N18U & FreshTomato Firmware 2020.6 K26ARM USB AIO-64K-NOSMP
-
nothin
tag
Sikerült megtréfálnom magam, az új tomatóban van olyan hogy 1 perc alatt 3x enged próbálkozni SSH -n belépni bepipáltam gondoltam kipróbálom. Kb 15 rossz jelszót engedett beírni utánna úgy tűnik kitiltott, de eltelt 10 perc és még mindig nem reagál valaki más próbálta már most mennyi ideig tilt ki vagy perma bann-t kaptam a saját routeremtől?
már megy kb 15 perc bannt kaptam
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
Hogy mennyi bannt ad, azt nem tudom, nem néztem, de próbálgattam én is még tegnap, és elég érdekesen működik... Ott kezdődik a dolog, hogy beállítottam 5 perc, 3 próbálkozásra. Na ehhez képest a harmadik próbálkozást már nem engedte... Ezt úgy értem, hogy a PUTTY-ban kétszer tudtam login-olni a routerbe, a harmadik próbálkozásnál már nem kért usernevet sem, csak üres fekete ablak maradt. Ez akkor is így volt, ha szándékosan rossz jelszót írtam. Egy PUTTY ablakba 5x lehet próbálkozni, aztán kivág... Majd ezt meg tudom ismételni még egyszer (szintén 5 próbálkozás), és a harmadiknál már nem történik semmi. Tehát ez akkor is kitilt, ha jó jelszót adok meg... Simán számolja a "login attempt"-eket, akár sikeres, akár nem, és a beállított mennyiség után tilt. A bann időtartama szerintem a beállított időintervallum lehet. Mindenesetre furcsa, hogy a sikeres logint is számolja.
szerk:
Ha kikapcsolod ezt a funkciót, akkor azonnal visszaenged, nem kell kivárnod a bann-t.[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
mcfly13
tag
válasz Intruder2k5 #7810 üzenetére
Tudtam,hogy már megint hülyeséget kérdeztem. Köszi
Még valami:Úgy olvastam neked is 4/256-os neted van.Nekem piszok lassú a távoli elérés DDNS-en keresztül.Ez a feltöltési sebesség miatt van?Vagy valami beállítási probléma?[ Szerkesztve ]
-
khorvat
senior tag
válasz mcfly13 #7809 üzenetére
Hi!
Elvileg jo ha ezt irja ki ugyanis a webUI nem talalja maga alatt a futo rtorrentet, ezert hiba uzit kuld errol!
Erdekes modon az alapbol AEGA-s Mysql leallitas muxik nekem de az rtorrent meg sose allt le AEGAbol stoppolva!
Neked hogy sikerult az rtorrent leallasat elerned? At tudnad kuldeni az AEGA beallitasokat?
Udv.: Khorvat
-
Blackmate
senior tag
válasz Intruder2k5 #7808 üzenetére
Az oleg custom fw-ekben is benne van már egy ideje, de ott írják is:
Blocks attempts to login more than hitcount times within a period of time. Remember: all attempts are counted, not only unsuccessful.Erre visszatérve. Próbáltam én, de arra azt írja ki, hogy
Error: Access violation at address 0170F920. Read of address 01470084. Pedig ez szépen látja a hdb1 meg hdb3 partíciókat -
khorvat
senior tag
smbd[623]: [2009/06/08 21:40:56, 0] lib/util_sock.c:client_addr(1047)
smbd[623]: getpeername failed. Error was Transport endpoint is not connected
smbd[623]: [2009/06/08 21:40:56, 0] lib/util_sock.c:write_socket_data(540)
smbd[623]: write_socket_data: write failure. Error = Connection reset by peer
smbd[623]: [2009/06/08 21:40:56, 0] lib/util_sock.c:write_socket(566)
smbd[623]: write_socket: Error writing 4 bytes to socket 8: ERRNO = Connection reset by peer
smbd[623]: [2009/06/08 21:40:56, 0] lib/util_sock.c:send_smb(756)
smbd[623]: Error writing 4 bytes to client. -1. ExitingA beepitett alap SAMBAT hasznalom muxik is rendesen de azert zavar hogy a csatlakozasok alkalmaval a logom tele lesz ilyenekkel?
Mivel lehet ezt megoldani kipcsoljam ki az oleges Sambat (talan 2-es) es telepitsek es configoljak be egy Samba 3-ast? -
mcfly13
tag
válasz khorvat #7815 üzenetére
Én tomatot használok.És teljesen újraraktam az egészet.Kivéve a https elérést.Azt az intruder2k5 Ghostos mentéséből szedtem ki.Úgyhogy nekem már nincs telepítve a Samba sehogy.Én a tomatoban lévőt használom.Nem volt olyan vészes.Mondjuk 1 napom ráment.Nem vagyok egy nagy linux guru.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
válasz mcfly13 #7816 üzenetére
Tomato által létrehozott smb.conf-ban ez áll:
[global]
interfaces = br0
bind interfaces only = yes
workgroup = WORKGROUP
server string = ROUTER
guest account = nobody
security = share
browseable = yes
guest ok = yes
guest only = no
log level = 0
syslog only = yes
syslog = 1
encrypt passwords = yes
preserve case = yes
short preserve case = yes
local master = yes
preferred master = yes
client code page = 852
coding system = utf8
[share]
path = /mnt/share
writable = yes
force user = root
browseable = no
comment = share -
MODERÁTOR
-
mcfly13
tag
válasz Intruder2k5 #7819 üzenetére
Nekem csak ennyi:
[global]
interfaces = br0
workgroup = WORKGROUP
server string = asus
guest account = nobody
security = share
browseable = yes
guest ok = yes
guest only = no
log level = 0
syslog only = yes
syslog = 1
encrypt passwords = yes
preserve case = yes
local master = yes
preferred master = yes
client code page = 852
coding system = utf8 -
MODERÁTOR
-
-
mcfly13
tag
válasz Intruder2k5 #7823 üzenetére
De van!És müködik is.Lehet,hogy ujra kellene indítanom mert most raktam rá a winyót.
-
khorvat
senior tag
Azt irja nem hasznalja a Sambat szal megosztasa is vszinu igy nincs.
Vagyis hogy nincs kulon telepitve csak Tomatobol hasznalja[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz khorvat #7826 üzenetére
Mi az, hogy nincs telepítve? :-)
Az OLEG tutorialban leírt módszer is a firmware-ben lévő samba-t használja, csak kézzel van megszerkesztve hozzá a konfig, és az indítófile, és nem az adminfelületről van beállítva. De a két samba egy, és ugyanaz, szóval a két samba végülis egy samba. :-)
Amúgy meg a webadmin felületen konfigoltnak is van smb.conf file-ja, hiszen anélkül nem menne. Én is úgy használom pl...[ Szerkesztve ]
-
nandris
aktív tag
Sziasztok
Hogy legyen, egy harmadik variáció is.[global]
workgroup = WORKGROUP
guest account = nobody
security = share
browseable = yes
guest ok = yes
guest only = no
log level = 1
max log size = 100
encrypt passwords = yes
dns proxy = no
host allow = 192.168.
netbios name = ASUS
server string = Asus WL-500g Premium V2
client code page = 852
unix charset = UTF-8
dos charset = 852
display charset = UTF-8
character set = ISO8859-2
[megosztas]
comment = ASUS
path=/opt/etc/samba/Share
read only = no
writeable = yes
browseable = yes
public = yesEz az tomató nálam. (gondolom én. ) Ebben a formában a webadminos felületen van beállítva, és minden perfekt. Az init.d-ből kiszedtem.
[ Szerkesztve ]
-
mcfly13
tag
válasz Intruder2k5 #7828 üzenetére
Akkor nem írtam végre hülyeséget?
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
-
nandris
aktív tag
-
MODERÁTOR
válasz mcfly13 #7835 üzenetére
Igen olyanom van, és nekem is meglehetősen lassú. Főleg ha közben megy a torrent feltöltés mondjuk 16K-val. Bár a webadmin felület elég jól működik, a webui (lighttpd) sajnos lassú, többször frissíteni kell a lapot, mire normálisan betöltődik. Ez van, már megszoktam...
-
MODERÁTOR
-
nandris
aktív tag
-
mcfly13
tag
válasz Intruder2k5 #7837 üzenetére
Dettó ugyanaz az enyém is.Gondolom ha a feltöltésem majd gyorsabb lesz változik valamit.
-
MODERÁTOR
-
mcfly13
tag
válasz Intruder2k5 #7842 üzenetére
Ugyanigy van nálam is.De legalább adsl-nél az a 16k az tuti mindig meg van. Nem úgy mint kábelosnál,hogy össze-vissza változik.
-
nandris
aktív tag
válasz Intruder2k5 #7838 üzenetére
Megtaláltam
global]
interfaces = br0
workgroup = WORKGROUP
server string = Tomato
guest account = nobody
security = share
browseable = yes
guest ok = yes
guest only = no
log level = 0
syslog only = yes
syslog = 1
encrypt passwords = yes
preserve case = yes
local master = yes
preferred master = yes
client code page = 852
coding system = utf8
[Megosztas]
path = /opt/etc/samba/Share
writable = yes
force user = root
comment = DescripcionJaaa picit másabb.
-
mcfly13
tag
válasz nandris #7844 üzenetére
Megvan a vége!
[global]
interfaces = br0
workgroup = WORKGROUP
server string = asus
guest account = nobody
security = share
browseable = yes
guest ok = yes
guest only = no
log level = 0
syslog only = yes
syslog = 1
encrypt passwords = yes
preserve case = yes
local master = yes
preferred master = yes
client code page = 852
coding system = utf8[share]
path = /mnt
writable = yes
force user = root
comment = Default Share -
MODERÁTOR
válasz mcfly13 #7843 üzenetére
A QoS állítgatásával némileg sikerült javítani rajta...
Jelenleg ezek a beállításaim:Úgy oldottam meg a dolgot, hogy a torrent a "Lowest" kategóriában van (amúgy meg az rtorrent.conf-ban le van korlátozva 16K-ra), és a melóhelyem IP címével történő kommunikáció pedig "High" osztályú. Ehhez tudni kell, hogy én csak onnan használom a Remote dolgokat.
-
mcfly13
tag
válasz Intruder2k5 #7846 üzenetére
Köszi szépen.Átnézem.
-
MODERÁTOR
-
khorvat
senior tag
válasz Intruder2k5 #7828 üzenetére
Na faradt voltam mar este aztan irtam zoldseget szal en OLEG-bol webadminon hasznalom a Sambat!
Akkor irod hogy mindenkinek ez van hasznalatban, voltak itt emlekeim regrol Samba2 es Samba3rol de akkor ez hulyeseg
Szal akkor a fo kerdes ugy modosulna hogy a logfajlban lathato Samba altal adott bejegyzesek mire utalnak es mivel lehet ezeket megoldani, volt idoszak mikor rendesen futott semmi hiba uzenet!
Most elkezdek jatszadozni a config fajlokkal azok alapjan hogy nektek hogy nez ki , 1-2 sor pl. a browseable nekem eddig nem volt meglatjuk mit lehet kihozni par uj sorral! -
khorvat
senior tag
Kicsit szeretnek tovabb lepni firmware teren!
Jelenleg OLEG 1.9.2.7-10 (2008-03-30) es a router a V1 verzioju!
Olvasgattam itt a forumot es netet is e temaban arra jutottam hogy ha szeretnem az oleget megtartani vagyis ezen a vonalon maradni akkor tomatora terhetek at eleg konnyen , de itt kerdeses hogy mit takar hogy USB-t nem tamogat ezen a routeren a tomato firmware? FTP , torrent stb. erinti ez?
Melyik Tomato verzio a legmegbizhatobb?
Tomato_1_25.7z (3MB) or .zip (16MB) a legujabb a legjobb?http://code.google.com/p/wl500g/
Ezen a cimen erdekes verzioszammal : WL500gp-1.9.2.7-d-r308
talaltam firmwaret ami talan ha jol vettem ki az OLEG folytatasanak tekintheto , tobben elegedetten nyilatkoznak rola!
Viszont ezek a vizek nekem mar tok idegenek linuxbol alapon vagyok de itt felsejlik nekem vmi kernel verzio ujitasa is:
linux-2.4.37.2.tar.bz2
Kerdesem volt-e mar vkinek kernel frissitve es WL500gp-1.9.2.7-d-r308 firmwareje telepitve, erdemes-e ebbe bele vagnom vagy inkabb maradjak az 1 evvel ezelotti stabil OLEG fw mellett?
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Okos Otthon / Smart Home
- Redmi Note 8 Pro - Redmi, a profi
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- ASUS RT-N66U és RT-AC66U
- Asszociációs játék. :)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Robotporszívók
- alza vélemények - tapasztalatok
- iPhone topik