- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Android szakmai topik
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Vodafone mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
ASUS WL-500G Premium
Új hozzászólás Aktív témák
-
siemensfun
tag
Lenne egy olyan problémám hogy a routerra felttem a tomatot. Be is állítotam szépen ment a samba ftp minden rendesen. Majd pár újraindítás után nem volt hajlandó bejönni az admin felület. Pingelni sem tudom. De az asus saját frisitő programjával el tudom érni és frisiteni is tudok rajta.
Mi lehet a probléma? -
siemensfun
tag
válasz siemensfun #6151 üzenetére
Már müködik.
-
MODERÁTOR
-
-
-
ambipur
tag
Halihóóó!
Közben átírtam a file kezdetét, hogy úgy kezdődjön, mint a többi script, és adtam rá futási jogot. Ez segített, mostmár mc-vel színesen indul. Viszont a keretező karakterek nem olyanok, mint egykor a Norton Commanderben. set parancsra léteik a TERMINFO változó, és az opt/share/terminfoban van egy csomó alkönyvtár. Neked mik vannak ott? Köszönöm! -
MODERÁTOR
válasz ambipur #6157 üzenetére
Nálam a profile tartalma ez:
export TERMINFO=/opt/share/terminfo
TERM=xterm
export COLORTERM=1Az attribútuma pedig 777, tehát futtatható...
Ennek így is kell lennie, mert múltkor megszívtam én is, feltettem a bash-t, és utána nekem sem volt színes. Aztán rájöttem, hogy átírta a profile-t, és az attributumai is megváltoztak. Miután visszatettem a 777-re, jó lett. -
MODERÁTOR
-
sanzi89
addikt
válasz Intruder2k5 #6154 üzenetére
Mindegy. Ez van.
Köszi szépen mindent.
"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
MODERÁTOR
Azt meg tudja mondani valaki, hogy ez mitől van a sys.logban?
Mar 6 14:31:40 smbd[5196]: [2009/03/06 14:31:40, 0] passdb/passdb.c:iterate_getsmbpwnam(149)
Mar 6 14:31:40 smbd[5196]: unable to open smb password database.Oké, hogy nem tudja megnyitni a samba password adatbázist, de minek az neki? Nincs is jelszavazva egyik megosztásom se. Másnak is teleszemeteli ilyenekkel, vagy csak nekem?
-
MODERÁTOR
-
pojzon
tag
válasz Intruder2k5 #6162 üzenetére
Amikor unalmamban nézegettem a log-ot akkor nekem is feltűnt ez a pár sor, szal nálam is irogat ilyeneket.
Hogy miért azt passzolom, csak annyit akartam írni, hogy nem egyedi eset.
-
nothin
tag
válasz Intruder2k5 #6159 üzenetére
Intruder2k5:
Nálam a profile tartalma ez:
TERM=xtermEzt a bizonyos profile filét hova kell rakni és milyen névvel?
Köszönöm[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
-
Digger
senior tag
válasz Intruder2k5 #6166 üzenetére
Nekem is ilyen az mc de nálam 755 az attrib.
Az elején nincs a scriptekre jellemző #!/bin/shAz nem lehet, hogy csak olvashatónak kell lenni?
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
-
@TOM
csendes tag
Hali
Olyan kérdésem lenne, ha az ebon-os oldal alapján a leírás szerint megcsinálok mindent, később ha esetleg vinyót cserélek kell e valamit elölről kezdeni vagy elég az ujra áthúzni a fájlokat.
Köszi
TDI - Turbós Drága Igényes
-
ecaddict
senior tag
válasz ambipur #6156 üzenetére
Elnézést, hogy mostanában lassan reagálok, de alig van időm fórumozni. Fájlokat sem küldök pont ezen okból kifolyólag (rövid úton mindenkinek fálokat meg konfigokat kellene küldeni amire szintén nem lenne kapacitásom), helyette megpróbálom általánosan leírni a megoldást.
Ha megnézzük mit ad az ls -la /opt/bin/uptimelrwxrwxrwx 1 admin root 22 Sep 27 19:07 /opt/bin/uptime -> /opt/bin/procps-uptime
mindjárt meg is van a csomag amiből az uptime származik (procps).
Nézzük a verziót: ipkg list_installed | grep procps
procps - 3.2.7-6 - PROCPS System Utilities
Ez a legújabb ami meg is található az ipkg feed-en.
Ha valami megsérült akkor a leggyorsabb helyretenni:
ipkg -force-reinstall ...Persze ha ettől félünk (vagy valamiért nem szeretnénk) akkor le lehet szedni az ipkg-et és kiszedni a kérdéses fájlt. Nálam Linuxon (Fedora 10) elég csak az mc-vel egy enter-t nyomni az ipkg fájlra is mindjárt látom mi van benne. XP lehet át kell nevezni .tgz-re és ekkor már TC vagy tömörítő progik ki tudják csomagolni.
Mindenesetre a procps_3.2.7-6_mipsel.ipk belül /data.tar.gz/opt/bin/ és már ott is a procps-uptime.
Ez minden ipkg-re megy.### RT-N16, WL-500 Oleg optware script ami majdnem mindent feltesz ### ===========> http://wl500g.info/showthread.php?t=23684 <===========
-
ecaddict
senior tag
válasz ambipur #6157 üzenetére
Nálam a /usr/local/root/.profile-ban ilyenek vannak (kivonat):
alias ls='ls --color'
alias mc='mc -c'Szép szines is minden.
### RT-N16, WL-500 Oleg optware script ami majdnem mindent feltesz ### ===========> http://wl500g.info/showthread.php?t=23684 <===========
-
freezbi
csendes tag
Sziasztok!
Felmerült egy probléma..
PPPoE kapcsolattal használom a routert, minden rendben is lenne, de néha elejti a kapcsolatot, és nem hajlandó felvenni, csak hosszas kínlódás, és connect nyomogatás után tér észhez.. mi lehet a gond? -
mcfly13
tag
Sziasztok!
Segítene valaki?Én még nagyon kezdő vagyok a témában.most vettem egy V2-est.DD-WRT mini firmwaret tettem rá.de már az elején elakadtam.ezt a leírást követem:http://blog.compisland.hu/ Az a gondom,hogy mikor ezt beütöm: mkdir -p /jffs/tmp/ipkg
ipkg update
ez helyett:downloading http://ipkg.nslu2-linux.org/feeds/optware/ddwrt/cross/stable/packages.gzInnen akar tölteniownloading http://downloads.openwrt.org/whiterussian/packages/Packages ...
Ez hogy tudnám átállítani.elöre is köszi. -
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
válasz mcfly13 #6175 üzenetére
Szia!
Itt majdnem mindenkinek OLEG-je van, de gondolom ez a rész ugyanaz.
Tehát az ipkg.conf file-t kell átírni, ez a következőképpen néz ki.
vi /opt/etc/ipkg.conf
És ebbe írd be az új repository url-jét.
A régi elé tegyél egy # jelet, ha valami gáz lenne, vagy elrontasz valamit, akkor vissza tudod azt állítani.Mentés, és kilépés:
ESCAPE :wq! ENTER
Ja igen... írni úgy tudsz a file-ba, hogy előtte megnyomod az I betűt. :-)
-
mcfly13
tag
válasz Intruder2k5 #6177 üzenetére
Köszi! megpróbálom.
-
Digger
senior tag
válasz Intruder2k5 #6170 üzenetére
Egen
chmod 644 /opt/etc/profile
reboot
után, fekete-fehér az mc.chmod 755 /opt/etc/profile
reboot
után ismét szines lett!A /opt/etc/profile tartalma nálam:
alias mc="mc -c"
export TERM=xterm -
ambipur
tag
válasz ecaddict #6172 üzenetére
Szervusz!
Köszönöm a választ! Az ls -la /opt/bin/uptime parancsot beírva a válasz:
lrwxrwxrwx 1 admin root 16 Feb 15 07:59 /opt/bin/uptime -> coreutils-uptime
Megnéztem ipkg list_installed paranccsal, és procps csomag nincs installálva. Gondoltam, telepítsük fel:
ipkg install http://ipkg.nslu2-linux.org/feeds/optware/oleg/cross/stable/procps_3.2.7-6_mipsel.ipk
Erre a válasz:
Downloading http://ipkg.nslu2-linux.org/feeds/optware/oleg/cross/stable/procps_3.2.7-6_mipsel.ipk
sh: wget: Permission denied
Nothing to be done
An error ocurred, return value: 4.
Collected errors:
ipkg_download: ERROR: Command failed with return value 127: `wget --passive-ftp -q -P /tmp/ipkg-Ryeuyo http://ipkg.nslu2-linux.org/feeds/optware/oleg/cross/stable/procps_3.2.7-6_mipsel.ipk'
Cannot find package http://ipkg.nslu2-linux.org/feeds/optware/oleg/cross/stable/procps_3.2.7-6_mipsel.ipk.
Check the spelling or perhaps run 'ipkg update'Semmi gond, gondoltam, nosza futtasuk le az ipkg update parancsot, ha egyszer ezt reklamálja, erre viszont ez volt a válasz:
An error ocurred, return value: 22.
Collected errors:
ipkg_update_cmd: ERROR: /opt/lib/ipkg/lists exists, but is not a directorySzerintem ez egy könyvtár és az alábbi parancs és válasz szerint három file van benne:
ls /opt/lib/ipkg/lists
optware unslung wl500g
Mi lehet a gond? További ötletekből sajnos kifogytam. Előre is köszönöm! -
ecaddict
senior tag
válasz ambipur #6180 üzenetére
Az optware nagyon relytélyes hibáinak a két legfontosabb oka ez szokott lenni:
- Rossz package feed az installnál (és rossz uclibc verzió)
- Bizonytalan (gagyi) USB-s cucc vagy az USB-s cucc kihúzása a progik leállítása nélkül->sérült fájlrendszerEnnek eldöntésére le kellene futtatni:
ipkg list_installed | grep uclibc
Itt az uclibc-opt verziója 0.9.28-13 kell legyen.Ill még le kellene futtatni:
cat /opt/etc/ipkg.conf
Ez meg ezt kell adja:src/gz optware http://ipkg.nslu2-linux.org/feeds/optware/oleg/cross/stable
dest /opt/ /Rossz uclibc verzió és package feed esetére a #5000 hsz-ban vannak ötletek.
### RT-N16, WL-500 Oleg optware script ami majdnem mindent feltesz ### ===========> http://wl500g.info/showthread.php?t=23684 <===========
-
siemensfun
tag
tomatot használ valaki?
Feltettem, de a programok telepitése alá már nem ment. -
ambipur
tag
válasz ambipur #6182 üzenetére
Sajnos, már az első parancsnál hibaüzenet van:
[admin@WL500g Premium transmission]$ ipkg.sh install http://nslu2-linux.dyoung-mirror.net/feeds/optware/oleg/cross/stable/ipkg-opt_0.99.163-10_mipsel.ipk
/usr/bin/ipkg.sh: /usr/bin/ipkg.sh: 1153: [: Permission denied
/usr/bin/ipkg.sh: /usr/bin/ipkg.sh: 1155: [: Permission denied
/usr/bin/ipkg.sh: /usr/bin/ipkg.sh: 1159: [: Permission denied
/usr/bin/ipkg.sh: /usr/bin/ipkg.sh: 1159: head: Permission denied
/usr/bin/ipkg.sh: /usr/bin/ipkg.sh: 1159: sed: Permission denied
/usr/bin/ipkg.sh: /usr/bin/ipkg.sh: 1159: sed: Permission denied
/usr/bin/ipkg.sh: /usr/bin/ipkg.sh: 1159: cannot open /ipkg.conf: No such file
/usr/bin/ipkg.sh: /usr/bin/ipkg.sh: 1159: sed: Permission deniedGondolom, ez a sok permission denied nem frankó, igaz?
-
ecaddict
senior tag
válasz ambipur #6185 üzenetére
OK, neked már fenn van egy pár dolog. Azt kellene megpróbálni ami a uclibc
Upgrading from old wl500g package feed címszó alatt van:
Ha már megvan a /opt/etc/ipkg.conf csere akkor:
ipkg update
ipkg install -force-overwrite ipkg-optHa ez megvan (OK), akkor
/usr/bin/awk '/^Package:/{system("/opt/bin/ipkg install -force-reinstall -force-defaults " $2)}' /opt/lib/ipkg/statusMivel nekem ilyen gondom nem volt, nem tudom biztosra igérni, hogy ez megoldja.
-
ambipur
tag
válasz ecaddict #6186 üzenetére
Az /opt/etc/ipkg.conf cseréjét megcsináltam, ahogy mondtad. ipkg update az előbbi hibát adja. Az ipkg install -force-overwrite ipkg-opt is hibát dob:
[admin@WL500g Premium transmission]$ ipkg install -force-overwrite ipkg-opt
Installing ipkg-opt (0.99.163-10) to /opt...
Downloading http://ipkg.nslu2-linux.org/feeds/optware/oleg/cross/stable//ipkg-opt_0.99.163-10_mipsel.ipk
sh: wget: Permission denied
Nothing to be done
An error ocurred, return value: 22.
Collected errors:
ipkg_download: ERROR: Command failed with return value 127: `wget --passive-ftp -q -P /tmp/ipkg-Qqk3KX http://ipkg.nslu2-linux.org/feeds/optware/oleg/cross/stable//ipkg-opt_0.99.163-10_mipsel.ipk'
Failed to download ipkg-opt. Perhaps you need to run 'ipkg update'?Az awk-s utasítást meg nem csináltam meg, mivel eddig is csak hiba volt. Mivel próbálkozhatnék még? Előre is köszönöm!
-
Digger
senior tag
Mindig megszenvedek az rtorrentel!
Most ezt üzeni a webui:
Your web server does not support PHP. Correct this and try again
A lighttpd a 80-as porton megy és fut rajta a phpmyadmin is!
Ilyen php csomagok vannak telepítve:[root@braunok root]$ ipkg list_installed | grep php
php - 5.2.8-1 -
php-fcgi - 5.2.8-1 -
php-gd - 5.2.8-1 -
php-mbstring - 5.2.9-1 - mbstring extension for php
php-mysql - 5.2.9-1 - mysql extension for php
phpmyadmin - 2.6.2-2 - Web-based administration interface for mysql
[root@braunok root]$Hiányzik neki valami?
Lehet, hogy a busybox webszervere indul valamiért?[ Szerkesztve ]
-
ecaddict
senior tag
válasz ambipur #6187 üzenetére
Sejtésem szerint össze vannak keveredve a package feed-jeid és olyanokat is feltettél amik az új uclibc-t igénylik (ami meg nincs fenn). Lehet a legjobb lenne ha elölről kezded pl. a Wengi tutorial 4. pontjától (HDD format).
Megnéztem a /usr/bin/ipkg.sh scriptet
Nem teljes útvonallal olyan progikat is használ amik az optware-ben (/opt) is benne vannak.
A path szerint meg lehet azokat találja meg (azok meg nem mennek a kevesebbet tudó uclibc miatt).
echo $PATH/opt/sbin:/opt/bin:/usr/local/sbin:/usr/local/bin:/usr/sbin:/usr/bin:/sbin:/bin
Ha nem akarsz mindent újratenni esetleg még megpróbálhatod a PATH-ból kivenni az /opt-al kezdődő dolgokat
PATH=/usr/local/sbin:/usr/local/bin:/usr/sbin:/usr/bin:/sbin:/bin
és úgy lefuttatni amit korábban írtam.### RT-N16, WL-500 Oleg optware script ami majdnem mindent feltesz ### ===========> http://wl500g.info/showthread.php?t=23684 <===========
-
ambipur
tag
válasz ecaddict #6189 üzenetére
Újrarakni semmiképp nem akarom, mert minden számomra fontos dolog (transmission, samba, ftp, ...) jól működik. Megpróbáltam a feedről letölthető legújabb csomagot tgz-re átnevezve kicsomagolni, bemásoltam a futtatható ipkg-t a /opt/bin-be (eredetit elmentettem). Ez hiányolt valami libeket. Azokat is bemésoltam, de most azon problémázik, hogy ezek a lib-ek nem elf fileok. Nem lehet valahogy egy ilyen csomagot manuálisan kicsomagolni és az összes komponenst bemásolni a megfelelő helyre? Ilyesmit nem csináltál még?
-
kyle_
tag
Sziasztok, egy kis help kellene
megpróbáltam feltenni ezt a ghost-os témát a winyóra, fel is ment szépen, viszont hogyha telnettel belépek, beütök egy df parancsot, nem part1 és part 3 van, hanem part 5 és part 7
ugye innetöl kezdve már rossz az összes útvonal. valakinek valami 5let miért nem part 1 és part 3???
köszönöm előre isHa már írok neked, ne legyél már bunkó és tisztelj meg egy válasszal hogy te paraszt, már nem aktuális!!!
-
kyle_
tag
Sikerült megint kéccer rákattintanom:s
[ Szerkesztve ]
Ha már írok neked, ne legyél már bunkó és tisztelj meg egy válasszal hogy te paraszt, már nem aktuális!!!
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
Sajnos nem tudom mi lehet a gond... A pendrive, amiről mentettem csak ezt a három particiót tartalmazta, és arra utána vissza is tettem próbaképpen, és működött. De már mások is tették fel sikeresen, szóval a "hiba az Ön készülékében van" :-)
Nincs más partició a lemezen? Esetleg NTFS, vagy FAT32?
És bár ennek semmi köze hozzá elvileg, de csak ez az egy lemez van a routerre kötve? -
kyle_
tag
válasz Intruder2k5 #6194 üzenetére
szia,
az sincs kizárva hogy én csináltam rosszul
40-es nti winyóm van, partition magiccel 3részre osztotttam, 1G ext2, 512 swap, maradék ext2, utána meg küldtem neki a ghost-al.
én csinálnám rosszul?Ha már írok neked, ne legyél már bunkó és tisztelj meg egy válasszal hogy te paraszt, már nem aktuális!!!
-
MODERÁTOR
-
ambipur
tag
válasz Intruder2k5 #6193 üzenetére
Szia! Ezzel a paranccsal sikerült:
ipkg install -force-reinstall /opt/transmission/ipkg-opt_0.99.163-10_mipsel.ipk
Úgy tűnik, hogy helyből megy a telepítés, csak hálózaton keresztül. Az ipkg.conf-ban viszont a dest /opt / -ot ki kellett cserélnem dest root-ra, csak így működött.Az ipkg update továbbra sem megy, mert kellene hozzá az, hogy hálózatról tudjon telepíteni. -
ambipur
tag
Azaz azt akartam írni, hogy helyből megy a telepítés, csak hálózaton keresztül nem.
-
kyle_
tag
válasz Intruder2k5 #6196 üzenetére
szia,
üres winyóra ráengedtem a 3ghostot egymás után.
de ezt igy nem vágom, ilyenkor nem egy particióra megy az összes?
amit elöször fel ghostolok, utána egyböl rá a másik. igy nem a legjobb
a leirásba úgy olvastam local->partition->from image ebböl gondoltam hogy particionálni kellHa már írok neked, ne legyél már bunkó és tisztelj meg egy válasszal hogy te paraszt, már nem aktuális!!!
-
MODERÁTOR
Nem... Mielőtt elkezdi visszaálltani a particiót a Ghost, megkérdezi, hogy az egész rendelkezésre álló helyet kitöltse, vagy pedig tartsa meg az eredeti partició méretet.
Az eredeti méretek, mint ahogy ebond-on is le van írva:1. partició: 1GB
2. partició: 512MB
3. partició: 2, valamennyi GB :-)) már nem tudom pontosanTehát ha Te ki szeretnéd tölteni a 40 GB-ot, akkor az elsőt felteszed úgy, hogy maradjon a mérete 1GB, a másodikat hasonlóképpen 512 MB méretűre, és a harmadik partició esetében választhatod azt, hogy töltse ki a maradék rendelkezésre álló helyet. A Ghostnak több verziója is van, van amelyik azt kérdezi, hogy kitöltse-e a maradék helyet, és van amelyikben számszerűen kell megadni a célpartició méretét.
Ha az elsőt rögtön úgy teszed fel, hogy kitöltse a 40GB-ot, akkor természetesen a második felül fogja írni, ezután a harmadik pedig ezt is felülírja. De ez így nem is lesz jó :-)
ui.:
Tudomásom szerint egyébként kész particióra nem is lehet ezt feltenni, ugyanis a ghost üres helyet kér célterületnek a lemezen. De lehet, hogy ebben tévedek...[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Dell Latitude 5580, 15,6" FHD, I5-7300U, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- HP ProBook 455 G5 , 15,6" FHD IPS,AMD A10-9620P, 16GB DDR4, 128GB SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- LG 27MR400 Monitor
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS Touch, I5-8350U, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10/11, SZÁMLA, GARANCIA
- Lenovo Thinkpad T450, 14" HD+ IPS, I5-5300U CPU, 8GB DDR3, 250GB SSD, Dupla akku, WIN 10, Számla, Ga
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest