Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Laca 012

    őstag

    válasz ecaddict #11177 üzenetére

    Atomos lap működik,-de mégsem. :( Az az igazság, hogy ebben is a maximumra törekszem, ezért igencsak akadnak nehézségek. Jelen pillanatban vezetékes routerként már üzemképes (10/100as második kártyával), illetve Wifi-n is üzemel, de csak ad-hoc módban.
    A probléma, hogy amit kinéztem 2 sávos (2,4/5GHz) MIMO-s, Atheros chipset-es, Master módban működőképes kártya jelenleg beszerezhetetlennek tűnik az országunkban. Mint ahogy már az általam használt atomos lap is, meg més egy sor dologra panaszkodnak mindenhol...
    A gigabites másodlagos kártya sem egyszerű kérdés, mert ha nem sikerül miniPCIe wifi kártyát szerezni, akkor addig a PCI foglalatot elveszi az ideiglenes wifi, akkor meg felesleges megvenni.
    Szóval ahhoz képest, hogy a netet naponta több órát bújom kártya után kutatva, a telepítés és konfigurálás nem vesz igénybe negyedannyi időt sem, mintha tutorialból nekiáll az ember egy WL500gP-t feltelepíteni-beconfigolni.. Az UBUNTU Server telepítésnél csak bejelöli az ember a komponenseket, (Apache server, MySQL, SAMBA...stb) Aztán ez kb fél óra alatt meg is van, meg működik is. Ezek után már csak a WEBmin, meg az rTorrent ami igénybevesz kemény 10percet, aztán már megy is minden ami a WL500-on . ( pl. webrádió is...stb) :C
    Csak így a WL500 után kötve egyelőre semmi értelme.. :(
    De ez kizárólag rajtam áll, ha megelégednék egy egysávos kártyával, vagy vennék egy PCI Riser kártyát és eleve PCI-ban gondolkodnék, akkor már rég működhetne..

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák