- MIUI / HyperOS topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android szakmai topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- OnePlus Nord 3 - kapcsoljuk északot
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sir Maxwell
csendes tag
Sziasztok!
a segítségetekre lenne szükségem.
Vettem ma egy teljesen uj konfigot, egy ilyen lappal(p5q3 deluxe). Semmiképp nem tudom felrakni rá a vistát, de még az xp-t se ide-s vinyora.
Vistanak elindul a telepitője, előszőr másolja a fáljlokat, és mikor betöltene a telepitő, ott kifagy...
ramtest ok, probáltam cserélgetni a ramokat, állitgatam satat, idet stb. semmi...
erre próbálnak valami megoldást
a konfig:
p5q3 deluxe
xfx gtx260 xxx
2x2gb kit corsair xms3 1333mhz ddr
2db wd 36gb raptor
2db wd 500gb
e8500 proci
előre is köszi a helpet!ui: 1103as bios van rajta
[ Szerkesztve ]
-
Hawk1979
őstag
válasz Sir Maxwell #1851 üzenetére
JUmperek jól vannak belőve a winyón?
Tehát a kábelen elfoglalt helynek megfelelően master vagy slave?
Mert a kabel select mód nem mindig gyere be ennél a lapnál.
Esetleg próbáld meg átdugni a winyót egy másik csatira.... -
katt777
félisten
válasz varga911 #1849 üzenetére
Miért kéne az beforrasztani? 800Ft-ért kapsz ilyet, és csak beteszed, meg kiveszed, ha már nem kell. Én kiszedtem a hátlapból, és a gép elejére tettem egy kihasználhatatlan (ugyanis nem lehet fw-t rögzíteni, meg úgy ált. semmit) firewire lyukba az előlapi panelen, így most az előlapi csatlakozók mellett van egy hangulatos "hangerő-szabályozóm". TX2 elmegy szép halkan, ha meg meleg van, vagy tuningolok, rátekerem ennyi. De ha zavaró, hátul is hagyhatod.
Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
katt777
félisten
válasz Sir Maxwell #1851 üzenetére
Nem AHCI-re tetted a storage controllert?
-
djbahool
senior tag
Sziasztok!
Gyors kérdésem lenne, a most megérkezett P5Q-hoz:
az eatx12v csati 8pines, és a jelenlegi (p5b-men csak 4), és asszzem a tápból is csak pin jön ki?
Tenendőm? -
Mazka05
őstag
P5Q Pro Jó lap ?! Egy Q6600 tervezek alá, amit 3,4 en szeretnék hajtani erre képes a lap?!
Ebben a világban megtanulod, hogy a szar is le van szarva..
-
katt777
félisten
válasz Hawk1979 #1860 üzenetére
Az az érdekes, hogy a kézikönyv külön felhívja az egyszeri USER figyelmét: távolítsa el a védőlapot, és kizárólag 8-pines csatlakozót dugjon bele. Persze lehet, hogy az ASUS-nál rosszul tudják.
Nem tudna valaki egy bizonyosan jó 32 bites AHCI drivert küldeni? Mert nekem egyikkel sem megy az XP telepítő, hiába az ASUS-é vagy az Intel-é.
-
Gorneck
legenda
válasz katt777 #1862 üzenetére
Milyen XP-d van? Ezt szedted le? Egyébként Én sose használnám az XP-t AHCI-vel...
Gorneck#1239
-
Hawk1979
őstag
válasz katt777 #1862 üzenetére
Szeretem ha megtalálnak...
"Use only an 8-pin EPS +12V power plug for the EATX12V connektor"Ezzel arra hívják fel a figyelmet,hogy másmilyen 8pines csatit ne próbáljon az egyszeri felhasználó bele erőszakolni,csak az erre a célra szánt tápcsatit.
Említést se tesz a lap leírása,hogy csak 8pines csatival menne....[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
válasz Hawk1979 #1865 üzenetére
Vagy arra, hogy csak 8 pinest, mert így is lehet fordítani (főleg, hogy a 8-pin-t emelik ki). De ha majd a törvényeknek megfelelően mellékelnek magyar kézikönyvet, nem csak gyors szerelési útmutatót, akkor egyértelmű lesz. Részemről inkább így értelmezem.
Gorneck23: Intel download szekció, igen. Amúgy miért nem?
[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
válasz Gorneck #1863 üzenetére
Megnéztem: ez írja ki, hogy a számítógép nem felel meg a szoftver követelményeinek. Mégis mi kéne neki? AMD proci és chipset? Amúgy Intel-től szedtem le a legfrisebb AHCI floppy drivert is, amellyel lehalt a telepítő.
Ja, egyébként XP Pro SP3. De próbáltam SP1-gyel is, az van original, csak beleépítettem az SP3-at.Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
Gorneck
legenda
válasz katt777 #1867 üzenetére
Mert XP eleve lassabban kezeli a vinyát...legalábbis nekem ez a tapasztalatom...
Én anno SP2-vel próbálkoztam...ott ment, de eredménye lassulás lett...hogy az OS vagy a Chip hibája vagy mind2jé nemtom...
P35nél Vista alatt sem változott a helyzet, de P45 Vista nagyon hasít...
De még mindig nem értem miért nem csinálod meg, hogy utólag telepíted...linkeltem leírást...pikk pakk meg van...Gorneck#1239
-
djbahool
senior tag
Nos, "beszálltam" én is egy P5Q-ba.
Nagyon nehezen, kb. 10-ére sikerült postoltatni, és még most sem tudom miért, de azóta megy rendesen.
E8200 megy most benne 8*475 (1.325V)-on, de 8*500-on sehogyan sem akar betöltődni az XP. Az előző P5B-E lapban ez nem okozott gondot (ja, 1.4-on sem, pedig a P5B-ben ott sima volt)
Azt szeretném kérdezni, hogy mit hova állítsak a BIOSban (gondolok ilyenekre hogy NB és SB fesz, perf. level, akkor vmi pull cha1-8 stb.) -
djbahool
senior tag
Ja, és még az is a kérdésem, hogy az alaplap hőmérsékletére 45fok körüli értéket mutat.
Sok az? Vagy az a NB hője lenne? -
Fori23
őstag
"mert ugye ritkán lát az ember egy futó gépben lángoló vinyót"-wnix
-
djbahool
senior tag
-
Larry303
addikt
válasz djbahool #1874 üzenetére
ez is jó ha a wolf és aramod bírja -márpedig miért ne bírná- de írtam egy 450/1080as pl8 beállítást is vmikor...teljesítményben nekem ez a kettő jött be legjobban...
Kössz Fori23! changelogot nem láttál még?
Katt: este átdobom azt a drivert amivel én telepítettem xpre achi modban...gondolom 32es xpt használsz....
[ Szerkesztve ]
https://www.flickr.com/photos/kocsisbalazs
-
Larry303
addikt
válasz djbahool #1876 üzenetére
alapvetően nem quadhoz volt, ahol változtattam a wolf-quad miatt ott meg is jegyeztem...
pl ről és egyébb mch/ram beállításokról itt olvashatsz bővebben
a skew nálam auton van és őszinte leszek: fogalmam sincs mi célt szolgál pontosan...
wolfokat nagyon jól be lehet lőni ebben lapban, mégelnagyolt beállításokkal is...
majd priviben átdobok egy templatet 500fsb környékéről...https://www.flickr.com/photos/kocsisbalazs
-
Martin2004
tag
válasz Larry303 #1877 üzenetére
A skew gyak. ua. mint a twister, csak másképp. Szerintem
Itt egy kis puska az OCZ oldaláról. Irányadónak talán jó lesz. Lehet vele tovább nyomni a mem-órajelet.
Az emberek nem abban különböznek egymástól, hogy kinek mennyi esze van, hanem, hogy ki mennyire tudja azt használni.
-
Larry303
addikt
válasz Martin2004 #1879 üzenetére
hát számomra ebből nemderül ki, hogy valójában mit csinál, majd körülnézek anandtechen tán találok róla vmit...
ámbátor nálam tökéletesen megy a vas 514es fsbn, és az 1000es ramok is szépen mennek akár 1080ig auto skew beállítással, szal ez sztem tényleg akkor jöhet jól amikor már a határokon járatod a hardveredet..https://www.flickr.com/photos/kocsisbalazs
-
katt777
félisten
válasz Larry303 #1875 üzenetére
Igen, 32-bites van. Netem meg nem volt egész nap.
A gondom: 3.9GHz-en totál stabil a cuccom 1.25V-tal, viszont 4-en még 1.3V-tal sem, azon ráadásul rohadtul melegszik is. De sztem nem kéne neki 200MHz-hez +0.5V. Lehet, hogy a RAM-tuning beállítások vacakolnak (read, stb.)? Ti. ha a read cuccokat kikapcsolom, akkor megy a visszaosztással a RAM-beállítás, viszont Prime vagy Orthos egyszer csak kidob egy hibát. 1.275V-on még istenes a proci (70°C alatt marad terheléses teszttel is), de az apróságokon kellene valamit állítani, hogy 450-en stabil legyen. RAM időzítéseket nem vettem vissza, mert kisebb strappel jóval alacsonyabb lesz a sebességük, mint 3.8-on.
Ha valami ötleted van, szívesen fogadom, és a drivert is, ha jön. De ha azzal sem megy majd föl az XP, akkor mit tehetek? (Már azon kívül, hogy lemondok róla.)[ Szerkesztve ]
-
csabi011
tag
Helló!
Nah nekem egy ASUS P5Q alaplapom van és fennt van az a Six Engine nevű progi abba turbó modba tettem és a beállításoknál felhúztam +21%-ig. E8400-as procim van. Így az FSB-t 481-re emelte meg a szórzó és a fesz maradt alapon. Igy 3,6Ghz magonként a procim.
Ez igy jó? Még futtatom az orthos-t hogy, mennyire stabil. -
VinoRosso
veterán
válasz Martin2004 #1879 üzenetére
Ismertem a skew-t már korábbról, zeneszerkesztős pályafutásom során találkoztam vele de nem tudtam sosem igazán magyarra fordítani. Bár tanultam jelek és rendszereket, ott nem nagoyn magyaráztak róla. A lényeg, hogy van egy jel, és azt a részt ahol a jel eléri a maximális amplitúdúját, azt lehet a skew állításával tologatni. Olyasmi, mint a kitöltési tényező( pulse width ) vagy impulzus szélesség tükörfordításban, de lövésem nincsen am, hogy kokrétan itt mire lehet használatos. Csináltam pár képet, amin szemléletesebb, hogy miről van szó:
Színusz jel:
Fűrészfog jel
Háromszög jel
Szépen látszik, hogy a skew növelése mintegy összenyomja, összepréseli a jelet. Gondlom a pikoszekundumok megadása jelenti a %-ot, vagyis minél nagyobb késletetést adunk egy jelnek hogy eléreje a maximális értékét, annál nagyobb lesz a skew. Kísérletezgettem vele én is, de nem igazán jött le, hogy mit hogyan kell állítani, a lényeg, hogy az NB és a CPU skew hatással vannak egymásra, tehát ha mondjuk az egyik 100 ps, és a másik 400 ps-on még megy, de 500 ps-on már nem, az nem azt jelenti, hogy 500 ps-on egyetalán nem megy, hanem hogy a két érték nincs egymáshoz hangolva, tehát lehet hogy 200 ps / 500 ps-al már megy. Ja ha valakinek van valami tapasztalata, hogy mikor mit érdemes beállítani, akkor azt ossza meg a közösséggel plz! Thnx!
Mod.: kerestem videót, ahol állítgatják ezt, de nem nagoyn találtam csak egy ilyet, esetleg érdekességképpen meg lehet tekinteni. [link]
[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
válasz csabi011 #1882 üzenetére
Azért a 481 MHz érdekes +21%-nak. Amúgy nálam valamiért már 20%-nál is lefagy, miközben biosból 1.2V-on 3.8GHz-ig tudom stabilan tuningolni. Viszont ha lejjebb viszem az energiatakarékos módokat, minden marad a régiben.
Valaki nem tudja-e: a feszt és a többi értéket elérhetővé lehet tenni EPU-6-ban?Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
csabi011
tag
Nah amugy 20 percig futtatam csak mer nem igazán volt több időm(kedvem) az orthos-t addig nem volt semmi gond. Amugy miért furcsa 21%-nál az a 481 FSB? Sok? Kevés?
[ Szerkesztve ]
-
Larry303
addikt
válasz katt777 #1884 üzenetére
az achi driver amivel nálam tökéltesen ment az achi xp alatt itt található az alaplap lemezén:
D:\Drivers\Raid\IMSM\Driver\32bitamu a lemez menüjében is van lehetőség lemezt kreálni amin rajt vannak a megfelelő fájlok!
ha tuningolsz akkor felejtsd el az eput úgysem fog működni a fix feszek miatt...
-
ETam
csendes tag
Hali!
Asus P5Q Deluxe alaplaphoz vennék memóriát, de amit kinéztem nincs benne a manual memória listájában..
Szerintetek menne ezzel?
GEIL Ultra 4096Mb DDR2 1066Mhz KIT
# 2GB Dual Channel Kit (1GB X 2) Sku# GX22GB8500PDC
# GeIL OC Certified FBGA 64MB X 8 or 128MB x 8 DDR2 Chips
# Working Voltage : 1.9-2.3V
# 240pin, Un-buffered DDR2 DIMM
# Metallic Racing Orange Heat Spreader
# Retail Package
# Life Time Warranty -
csabi011
tag
Nah télleg hülyeséget irtam sry. 333-ról lett 400 az FSB. A RAM-om eddig 400Mhz-en futott a CPU-Z szerint és most 481 Mhz lett. Még egy olyan kérdésem lenne, hogy ugye ha ebben a Six Engine nevű programban meddig bírnám kb. húzni az FSB-t mert ugye a fesz az nem változik vagy ha tovább akarom huzni akkor feszt is kéne adnom neki!?
[ Szerkesztve ]
-
norb7
tag
Sziasztok!
Ma probálgattam 1 picit, hogy mit is bír nálam a cucc.
7x510ben ment simán, úgy hogy a bordákat simán meg tudtam fogni és a procim sem volt meleg. viszont mivel a ramok 1:1 arányban voltak, így azok csak 1020-ban mentek.viszont ha megprobáltam a memóriákat picit feljebb állítani, akkor vagy hibázott, vagy el sem indult. Amúgy 1020 a memóriák mentek rendesen, kivéve olvasásnál. Ugyanis olvasás 8500 volt, míg írás és másolás 10K felet volt.
Valakinek van valami ötlete, hogy mit tudnék állítani?amúgy alapjáraton 9x400-on használom a gépet minden hiba nélkül, memóriák 1066on.
-
katt777
félisten
válasz Larry303 #1888 üzenetére
Kösz, de már ezt is próbáltam. A MakeDisket is.
EPU-t fordítva gondoltam, azaz lap auto-n, tuning meg EPU-val, mivel bios-tuningból nem megy a teljesítmény-visszavétel automatikusan, ha fix fesz-t állítasz be. Viszont auto-n 800-asak a RAM-ok, és nem viszi fel őket, 1066-ra állítva meg felviszi, de túl magasra akarja.
Mivel lehetne stabilizálni a 4.05 GHz-et?
Van egy kis progi Guru3D-n, COUcalcnak hívják, és kiszámolja a tuningolt proci TDP-jét is. Hát, elég szépen fel tud menni.csabi011: Gondoltam, hogy a memóriát nézed el. Tuningolni biosból tudsz csak rendesen, éppen, mert fesz-t és egyebeket nem lehet állítani. 400-as FSB talán még elmegy. Azt észrevettem, hogy van, amikor nem is fagy le, csak a folyamatjelzőt vagy a kérdést a főablak mögé teszi be. Szóval EPU-zás közben sűrűn nyomogatom az Asztal ikonját.
[ Szerkesztve ]
-
norb7
tag
válasz katt777 #1893 üzenetére
Köszi, de nézd meg miket mértem. Elvileg ezekkel a beállításokkal "stabil" a gép.
És az olvasást nem tudom feljebb tornázni.Ezek az értékek egyébként minden auton, kivéve ram fesz, meg amiket írtál, hogy tegyem disabled-re.
És a lap, meg minden szép hűvös.
[ Szerkesztve ]
-
Larry303
addikt
pl level állítsd 500as fsb környékén 10esre...9est megnézheted, de vszeg nem fog postolni...esetleg clock twisterrel szórakozhatsz ha bírja....
Katt: akkor nem tudom mi lehet nálad a gond, nekem ezzel simán megy achiban...fogysztást meg szünetmentessel mérem, és amu is alapfeszen tuningolok
ETam: nem ajánlom azokat a ramokat...
[ Szerkesztve ]
-
jilian
addikt
válasz subaruwrc #1050 üzenetére
sziasztok!
Azt szeretném megkérdezni,h az alábbi linken (ezek a vga-k támogatják még csak az EPU-t)
http://event.asus.com/mb/six_engine/
mindenféleképpen ASUS kártyát kell vennem ahhoz, h ki tudjam használni az EPU-mat??
...mert már lehet kapni GX2-öt 70.000 huf..... (csak nem ASUS)
kicsit más...
Mikor jönnek az 55 nm-es GX2 -ök, 280 GTX-ek?? Nem tudja vki?köszi
-
katt777
félisten
válasz csabi011 #1894 üzenetére
Én azt írtam be szépen sorban, amit a bios látott, mind a 3 oszlopot.
Hogy a RAM-ok bírják-e? Hát, jó kérdés. A 800-as Kingmaxaim nem bírták még az EP35-DS3-ban.Larry303: Hát ez az, én sem. Megpróbáltam megint ezzel, megint nem. Még azt is megjátszottam, hogy elindítottam a telepítést IDE módban, így feltelepítette (elméletileg) feltelepítette az AHCI drivert, de amikor restartnál AHCI-re tettem, megint elszállt. Áttettem a DVD-t slave-re, de az sem segített. Franc se tudja mi baja. Vinyó csak nem...
jilian: ASUS kari kell neki, és a hozzávaló szoft. De az energiatakarékosságot VGA-ban EPU nélkül is meg lehet oldani. Persze, ha EPU-val akarod, akkor rá kell szánnod a + pénzt a márka megfizetésére.
[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
Jut eszembe: még meg lehet próbálni hasonló ASUS bios-t flashelni más kártyára, nekem is úgy volt HIS karim, amikor azt akartam kipróbálni. Megnézném ASUS-szal is, de kell a Smartdoki, ha jól tudom, és az egyrészt nem tölthető le (túl elfoglalt az ASUS b.szott szervere, mert tuti nem telik rá nekik), másrészt meg lehet, hogy felismeri a nem ASUS VGA-t.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Supermicro MBD-A1SRM-LN7F-2758
- Corsair Vengeance RGB PRO SL 16GB POSTA AZ ÁRBAN!
- Hibátlan - CORSAIR Vengeance LPX 32GB (2x16GB) DDR4 3000MHz CL16 RAM memória kit
- Gigabyte Aorus B550i Pro AX AM4 ITX alaplap - ELKELT!
- Újszerű - ASUS Prime B360M-A LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Home BIOSba integrált termékkulcs
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest