- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Fotók, videók mobillal
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
csabi011
tag
Helló!
Ugyebár ASUS P5Q alaplapom van és E8400-as procim. Szeretném 4Ghz-ig felhúzni. Csak BIOS-ba nem tudom pontosan milyen beállításokkkal kezdjek el kisérletezni. CSX 800Mhz-es ramjaim vannak.Ai Overclock Tuner:
CPU Ratio Setting:
FSP Strap to North Bridge:
DRAM Frequency:
DRAM Timing Control:
DRAM Static Read Control:
MEM. OC Charger:
Ai Clock Twister:
Ai Transaction Booster:CPU Voltage:
CPU PLL Voltage:
FSB Termination Voltage:
DRAM Voltage:
NB Voltage:
SB Voltage:
PCIE SATA Voltage:Ha valaki leírná, hogy pontosan mit hogy állítsak be akkor azt megköszönném
[ Szerkesztve ]
-
razor03
aktív tag
Sziasztok! Ballistix BL2KIT25664AA804 típusú memóriát szeretnék vásárolni (ősembertől ) egyértelműen tuningolni szeretnék, és ehhez kellene egy normális tuning deszkát választani, csak gondban vagyok, mert nem tudom melyik lenne az ideális a RAM-okhoz. ASUS P5E-ben gondolkodtam, esetleg P5Q Deluxe lenne az ideális? Kb. 35k-t szánnék alaplapra, proci esetében Q9450-re gondoltam, azt szeretném 3.6 GHz körül hajtani. Másik topikban azt írták, hogy vegyek Q9650-et, mert az megy 4.0 GHz-en is, de az nekem drága, esetleg idővel majd cserélem nagyobbra. Most viszont az ASUS 939-es cuccomtól szeretnék megválni, és egy gyors, tuningos rendszert építeni. Ebben kérnék tőletek segítséget . Gigabyte lapot nem szeretnék, szal egy megbízható (nem P5K Premium ) lapot szeretnék, heatpipe hűtéses verzió előnyős lenne.
Power and performance, the two elements every gamer craves, are the heart and soul of the GeForce
-
viktor82
őstag
Csá,valaki próbálta az új bios deluxon?nagyon sok javitás volt és nagyon tetszik nincs boot alatt akadás,nincs dropp az meg a legjobb,de viszont a biosban ésrevettem egy új funkiciót ami eddig nem volt Cpu margin enhancement ami 3funkcióból áll compatiible-optimized-performance made!ez mire lehet?
”A történelmet mindig a győztesek írják.” ...és mindig ők a felszabadítók
-
VinoRosso
veterán
Hali ! P5Q 1004. Amióta flesseltem szarakodik a gépem. Először el se indult, folyton dobálta a kékhalálokat, meg hogy az explorer leállt és újraindul. MOst matattam BIOS-ban manuális beállítással bejutottam OS-be, de startupnál megint leállt egy két induló progi. Opera egyszerűen nem működik, akármit irok a címsorba nem jeleníti meg. Attól félek alap beállításoknál valamit nem jól lő be,v agy túlfeszel valamit, mert elég gány lett a rendszer, minhta haldokolna. Valaki más használja ezt a BIOS-t? Neki semmi problémája nincs? Tegnap még találtam 2 maleware-t a gépemen, és azok is bekavarhatnak, de amióta belőttem a BIOS-t kézzel stabilabbnak tűnik a cucc. Legalábbis most nem jöna kékhalál egyből login után.
-
katt777
félisten
válasz VinoRosso #1905 üzenetére
Nálam ez van, és totál OK minden (kivéve az XP-s AHCI installálást, de az már korábban sem működött). CMOS clear-rel frissítetted? Amúgy szerintem a RAM-okkal lesz gáz.
viktor82: CPU határ-javítás. Sztem plusz optimalizálási lelhetőség.
Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
katt777
félisten
38xx topicban mindenki szívott a HIS IceQ karikkal, mert gyárilag szarul volt belőve a bios-uk. Kijavítottam, onnantól kezdve mindenkinek OK volt. Feltettem a Sapphire karimra, és jobban ment vele, mint az eredetivel, pedig már azt is modoltam. Az EPU 6 miatt most leszedtem egy 3870TOP biost, kijavítottam (órajeleket és feszültségeket is), flasheltem, és láss csodát: EPU6 felismeri és vezérli a VGA-t. Teljesen mondjuk nem tudtam átvágni, mert az ASUS enhanced driver hardveresen nincs benne a VGA-ban, így Smartdokiban az órajelek nem állíthatók (CCC-ben viszont sokkal magasabbra, mint a többi ATI bios-szal), ill. nem mér RAM-hőt, mivel az sincs a kariban, viszont az EPU6-hoz rendben van a cucc.
Megvalósítás nem bonyolult, egy nV bios Editorral is megoldható, amit Guru3D-ről letölthetsz. nV flashelő progi is kell hozzá persze, és meg kell nézni, nehogy valami spéci RAM-os biost tegyünk fel (vagy más RAM-mérettel), de ref. VGA-k esetében tuti nincs ilyen gond, és a csak bios-ban megváltoztatott OC karikkal sem.
És ha az ember biosban jól belövi a karit, akkor megfeledkezhet az erőforrás-foglaló segédprogramokról is. Kár, hogy a P5Q-ban nincs benn bios-szinten az a fesz. szabályozás és tuning, amit az EPU6 megcsinál (azaz vagy fesz-szabályozás van, vagy tuning).1VinoRosso: Miért, mikor kéne?
[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
válasz VinoRosso #1910 üzenetére
Annyira vágysz a problémára, hogy még fixálod is (azaz rögzíted)? Az mintha már most is menne...
Én jobban örülök, ha semmi probléma, vagy ha mégis, az javítható.
De nem kötözködöm, megyek lassan F1-et nézni, hogyan csal megint a merc.Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
katt777
félisten
Na most mi van akkor, ha a procim csak 328-on megy EPU-val turbo módban is, Vista alatt is, meg ASUS szoftokat eltávolítva is? Bios továbbra is auto, kivéve a RAM:1066.
Bios reflash lesz, asszem... A Clear CMOS jumpihoz nem igazán férek hozzá...[ Szerkesztve ]
-
VinoRosso
veterán
válasz viktor82 #1915 üzenetére
de van, és úgy látom ezzel lesz a gond, cserltem procit egy 2180ra, ésoptimizedben egyetalán nem indult a win, belépés után egyből kék halál. Aztán átlőttem compatibire, és most jónak tűnik. Viszont elébb a quaddal is ugyanez volt, és kompatibiben is kifagyott egy idő után
-
viktor82
őstag
Na megnéztem és optimizedre volt állitva át dobtam performance modra és az everest olvasásán 100-at dobott!
massa”A történelmet mindig a győztesek írják.” ...és mindig ők a felszabadítók
-
razor03
aktív tag
1903-as hsz-re tud vki válaszolni ?
Power and performance, the two elements every gamer craves, are the heart and soul of the GeForce
-
viktor82
őstag
-
razor03
aktív tag
válasz viktor82 #1925 üzenetére
Rendben, köszönöm a linket, de igazából tapasztalatokra lettem volna kíváncsi, valami okítás félére, hogy "figyelj nekem ilyen van xy RAM-al meg quad procival és blabla..." de ha nincs kedvetek írni, akkor nem tudom hol kérdezősködjek, külföldi tesztekkel nem sokra megyek gyakorlatilag.
-
viktor82
őstag
válasz razor03 #1926 üzenetére
Válazd azt a konfigot mint ami nekem van a ramokkal sem volt problémám és a procival sem a procit 3200mhz-n használom 8-as szorzó melett max 46fokos egy cnp9700-as mellett ami szerintem nagyon jó és egy darabig nem lesz gondom vga limittel!
”A történelmet mindig a győztesek írják.” ...és mindig ők a felszabadítók
-
razor03
aktív tag
válasz viktor82 #1927 üzenetére
Inkább a modernebb procit venném, és hozzá Crucial RAM-ot, csak azt nem tudom mennyire fogja szeretni a P5Q Deluxe , ezért ha van valakinek hasonló konfigja ne legyen rest írni . Mondjuk én a 3.6 GHz-et céloztam meg. A mostani Zalman 9500 LED cooler-em mennyire lenne jó mondjuk a fentebb említett órajel eléréséhez? Vegyek hozzá Ninja vagy Silent Knight 2-es hűtést (ez a 2 számomra szimpatikus). Szóval?
-
jilian
addikt
válasz viktor82 #1929 üzenetére
mit csinálok rosszul? nem indul el
FSB: 533
RATIO: 7.0
PCI FREQUENCY 101
FSB STRAP TO NORTH BRIDGE: AUTO <ez lenne az FSBRAM??
DRAM FREQUENCY: DDR2- 1066
DRAM TIMING CONTROL: MANUAL 5-5-5-16
CPU: 1.26875 V
DRAM : 1.9 V..hütés az van böven (COOLERMASTER Hyper TX2 RR + 4db 14 cm-es venti)
[ Szerkesztve ]
-
Tapper
csendes tag
Sziasztok!
Most szeretnék gépet venni, és már nagyjából kitaláltam, hogy mit akarok,
csak a memóriával kapcsolatban vagyok bizonytalan. Úgy gondoltam, hogy Ősembertől
vennék RAM-ot és az alábbi kérdéseket neki is feltettem, de nem tudom, hogy mennyire
elfoglalt foglalkozni velem.Tőletek is megkérdem hát:
- Mennyibe kerülne: 2x2GB DDR2 1066 4-4-4-12 ?
- Létezik ilyen egyáltalán?
- Érdemes a 4-4-4-12-re vadászni, vagy bőven elég az 5-5-5-15-is?
- Az hogy a nagy nevek közül melyik márkát választjuk az számít valamit?- Illetve mit ajánlanál ASUS P5Q Deluxe (DDR2, 1200FSB) alaplap mellé,
ha 4GB-ot szeretnék max 20.000Ft-ért.
- Milyen beállításokat alkalmaznál az ajánlott RAM-mal egy Intel Core 2 Duo E8400
(3 GHz, FSB 1333) processzor társaságában, léghűtés mellett szolíd tuninggal?Előre is köszönöm, ha valaki válaszol.
Üdv: Tapper
Játékos#1 MEDE8ER MED800X3D Játékos#2 Minix NEO U9-H (FW007A+Kodi Krypton 17.6 + TVGO 1.0.30) TV#1 Panasonic VIERA TX-P50GT50E
-
katt777
félisten
válasz VinoRosso #1918 üzenetére
Nem, az rögzítést jelent, illetve stabilizálást, ami szövegösszefüggésben más is lehet. Helyreállítás: repair. Megoldás: solution. De ez nem eng topic.
Massa meg besz.pta. Hiába, ha az égiek is ellene vannak...Strap ja, igaz, de azt 200-ra levéve meg a szorzót is, lehet a max FSB-t kisakkozni.
[ Szerkesztve ]
-
jilian
addikt
-
jilian
addikt
válasz Hawk1979 #1938 üzenetére
most 9*431-nél vagyok...(49 C-on)sajna igy a memo elég "gyatra" ugyh visszatolom 1066-ra
vagy lényeg ez az 1:1-es arány a teljesítményben?9*442 nem akar elindulni
"Viszonylag magas FSB-hez (500+) már kelleni szokott egy kis NB fesz emelés"itt..mennyire gondoltál??
most 1.1-en van
vagy ne eröltessem és örüljek ennek is? -
-
Gorneck
legenda
válasz katt777 #1869 üzenetére
Nekem TEGNAP az SP1es Vista trükközés nélkül csúszott fel AHCI módba...
Több pont?! Ezt már anno is mondtam, hogy nem azt kell nézni...gyorsabb a boot, a másolás és a játék betöltés...mert érzésre sokat javul a hdd kezelés...max TC-ben fogsz bármit is látni...mondjuk nálam mérési különbségek is voltak, de nem hat meg HDD-nél.
Gorneck#1239
-
viktor82
őstag
-
katt777
félisten
válasz Gorneck #1943 üzenetére
Mint már említettem, a Vista nálam is gond nélkül felmegy. Kizárólag az XP nem hajlandó. Az is gyanús, hogy amit linkeltél anno, az nem megfelelő rendszer hibával nem hajlandó települni, és persze az is, hogy Marvell SATA-ról nem látja a vinyómat, csak az IDE kört. Egyébként 120GB Samsunk SATAII, szóval nem tudom, mi a baja vele.
viktor82: Nálam 9000-9500-ig megy fel a RAM-sebesség, de akkor már 1100 fölött járnak.
[ Szerkesztve ]
-
jilian
addikt
válasz viktor82 #1944 üzenetére
hááát... nem nagyon jártam sikerrel... bizti van benn még böven kakao de sajna nem tudom ,h hol és mit és mennyire kéne állitani még....
viktor82: köszi de nekem nem jöttek be ezek bizti vhol még kellett volna egy kis +
végül is 9*425-nél bele untam (3825) itt minden auton van csak a proci meg ram fesz lett emelve és 46 c-nél fortyog a cpu
szerintem egy nem hozzá értötöl ez is vmi...
köszönök mindent
HOPPÁÁÁÁ katt777
hiszen te SZhelyi vagy??? Ha gondolod leviszem neked a vasamat...Köszegröl...
ha gondolod bele piszkálhatsz!!![ Szerkesztve ]
-
VinoRosso
veterán
válasz katt777 #1935 üzenetére
igen többek közt rögzítést is jeolent, de fizikai értelemben. A szövegkötnyezetből kitűnik h javítás. Am sok jelentése van.
....de nézd meg egy game patch logját...kb így néz ki: fixed a bug, fixed a game crash stb..
mod hát ez alink em jött be...ird beide ide az angol szótárba h fix
[ Szerkesztve ]
-
Larry303
addikt
válasz razor03 #1928 üzenetére
nem ajánlom a crucial ramokat, a p5e be meg kimondottan nem...ha nem akarsz crossfiret akkor jobb megoldás a p5q, főleg ha négy magost cpu lesz bent...tuning téren biztosan jobban boldogulsz vele (elég sokáig küzdöttem anno p5e vel és quaddal)
jilian ram túlfeszeleését számold bele kb 0,06-0,08v ...nembiztos, hogy ha adsz neki biosból 2,1 akkor jobban fog menni a vasad...
[ Szerkesztve ]
https://www.flickr.com/photos/kocsisbalazs
-
katt777
félisten
Ha gondolod... De nálam is csak 3900-ig totál stabil, 4.05-ön meg nagyon melegszik. Na de várj, neked 8500-ad van, miért 9-es szorzóval hajtod?
VinoRosso: Nos, játékoknál tökéletesen igaz, hogy fixálják a bugot. De elismertem, hogy van olyan jelentése is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- EAFC 25
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Büszke apukák és anyukák topikja
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Óvodások homokozója
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- ASUS PRIME X570-P
- Újszerű - ASUS Prime B360M-A LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Home BIOSba integrált termékkulcs
- Gigabyte Aorus B550i Pro AX AM4 ITX alaplap - ELKELT!
- Hibátlan - CORSAIR Vengeance LPX 32GB (2x16GB) DDR4 3000MHz CL16 RAM memória kit
- BONTATLAN! Corsair Vengeance DDR5 KIT 64GB (asztali) 6000MHz FEHÉR
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest