- Android szakmai topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Érintésnélküli fizetési megoldások - PayPass via NFC
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Vodafone mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
Milka 78
nagyúr
válasz lorcsi #15547 üzenetére
Sima, rezgős, Bright Starts Jungle volt/van nálunk, imádja. Amíg nem kezdett el járni állandóan abban volt a tezgő meg érzésem szerint megnyugtatta. Most hogy jár már nem nagyon megy bele, viszont enni szinte mindíg abból eszik.
Viszont az elektromos "hinta" az nagyon nem jött be neki. -
6030D
Ármester
válasz lorcsi #15547 üzenetére
Volt, először akkor raktuk bele, amíg mi ettünk, ő meg nézett minket onnan. Eleinte nem szerette, aztán elvolt benne, rezgés, zene nem érdekelte. Abban kezdtük a hozzátáplálást, és addig használtuk is, amíg nem tudott annyira felülni, hogy lenyúlt a földig és félő volt, hogy előredől székestől. Végén már a zene és a rezgés is tetszett neki.
Adamo nem volt, vendégségben egyszer próbáltuk, de aztán nem lett (nem is hiányzott). Viszont haveroméknál a nagyobb gyerek babusgatás közben kipörgette a tipliből a csavart a rugóval (minden Adamo-s): hinta gyerekkel a vastag szőnyegre, nagyobbik a kicsi és a dohányzóasztal közé, nehéz rugó+csavar meg a két gyerek közé. Utána ment mennyezetbe a vastag szemes rögzítés.
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
lorcsi
veterán
válasz Milka 78 #15551 üzenetére
Jobb ilyenbol etetni, mint egy etetoszekbol ?
Elkezdjuk ilyen rezegteto nelkul..es ha igenyli..hintaztatast es szereti, akkor veszunkHinta fotelre beruhaztunk, szopizashoz jo lesz majd, es most is konnyebben ul le/ all fel a parom
Bar..azt sem tudom még, hogy mennyi idostol lehet etetoszeket hasznalni
eladó: vadi új soundcore motion+
-
ladybug
őstag
válasz lorcsi #15553 üzenetére
Onnantól kezdve, hogy egyedül biztosan ülni tud. Ez gyerekenként változó lehet.
Amúgy teljesen feleslegesnek tartom a mindenféle plusz funkciós (rezgés, zenélés, csörgés stb) etetőszékeket.
Ha evés, akkor eszünk.
Ha játék, akkor játszunk.
Az evés egy létszükséglet. A gyerek sokkal egyszerűbben megérti a dolgokat (evés, ivás, szobatisztaságra nevelés stb), ha nincs mindenféle terelő tényező.
Az evés is egy fontos dolog, amit meg kell értenie, hogyan működik, rá kell kapnia az “ízére”. Ez csak úgy megy, ha minden kis idegzsigerével arra koncentrálhat.
Meg kell ismernie, hogy mi micsoda. Minek milyen íze van. Az ételek állagát is meg kell értenie. Ilyenkor nyúl bele, majszolja, szedi darabjaira.
Kérlek, ne vegyétek el ezeket a tapasztalatokat a gyerekeitektől.Ti férfiak soha semmit nem tudtok megtalálni. A teafű a gyógyszeres fiókban van egy kakaós dobozban, amire rá van írva, hogy só.
-
Milka 78
nagyúr
válasz lorcsi #15553 üzenetére
Nem hiszem, hogy jobb lenne, de perpill a pihenőszék egyszerűbb és hátrányát nem tapasztaljuk.
Az etetőszékben egy idő után elkezd "ficánkolni". Persze előbb utóbb át kell végleg szokni, mert már nagyjából kinőtte (9kg/11 hónapos) a pihenőszéket.
Rezgés, hintázás kaja közben nincs az csak pihizésnél van.
Hogy értsd...anya fáradt, alig áll a lábán. Apa este hazajön a melóból (szintén fáradtan), fogja a gyereket, pihenőszékbe rakja, rezgő bekapcsol, kézzel kicsi hintáztatás és még közben a kicsi szépen bealszik én csendben YouTube-ozok -
veterán
SOS Urak! Tulip hordozó oldalán van két rögzítő konzol, amivel a Salsa kocsihoz lehet dokkolni. Ez szép és jó, csak ezek a konzolok nem a kocsin, hanem a hordozón maradnak kioldás után, és így a hordozó nem fér be a kocsi ülésre, nem tudom bekötni se. Van erre valami hint? Nem látom, hogy tudnám leszedni a két konzolt a Tulipról. Ha tud valaki tippet, ne fogja vissza magát, köszönöm!
Jöttem a Kiscsajért, erre itt szívok ezzel a szarral. Hihetetlen, az összes mérnök hülye az ABC-nél, vagy csak én nem látom, hogyan oldhatnám le?!
[ Szerkesztve ]
-
Corsa02
őstag
Nekünk is ilyen van, bár már nem használjuk, de igen az adapter a hordozón marad. Én mondjuk mindegyik autónkba be tudtam kötni, amikor nem Isofix-el használtuk. (Audi, Opel, Hyundai)
Ugy emlékszem, hogy a hordozón van két gomb a felfelé ívelő oldalain, azt kell megnyomni, akkor lejön a hordozóról.[ Szerkesztve ]
The Truth Is Out There --->
-
6030D
Ármester
Nekünk Risus hordozó volt Mambán, ahhoz a gyári adapteren vannak külön gombok az alsó és a felső csatlakozáshoz is. Ez nem ilyen?
-
veterán
Köszi Urak, a gomb lett a megoldás! Persze én nem jöttem volna rá magamtól, de mire megnyitottam a fórumot a parokolóban, addig a Feleségem egy pillanat alatt a lényegre tapintott. Mondjuk, ezért is vettem el annak idején! Látszik, nőknek csinálták ezt a cuccot, be is gyűjtöttem egy "na, ehhez is én kellettem csak" pillantást!
Köszönöm még egyszer!
[ Szerkesztve ]
-
AssAssynn
őstag
Autós gyerekülést nézek. Van amelyik 0-25 és van amelyik 0-36 kg-ig jó. Mindenképp olyan vegyek, ami 36 kg-ig jó, vagy elég a 25-ös is?
Nem tudom mondjuk 30 kilósan mekkora lesz a gyerek. Jó lesz-e neki még az a méret, vagy addigra már csak sima ülésmagasító kell majd."Igen nagy hiábavalóság – mondja a Prédikátor –, minden hiábavalóság!" (Préd 12,8)
-
veterán
Újabb bonyodalmak! A bérelt babamérlegünk semmit nem ér, 10-15 grammot szór, nálunk pedig koraszülött a Pici, szóval nem mindegy, hogy 40 vagy 55 grammot evett meg. Bevált tipp típusra esetleg vlakainek? Illetve, a bébiőrrel is sikerült csöcsre szaladnom, mert a bázis egysége full vezetékes, és a konnektor miatt nem tudom a kiságy mellé rakni, csak 2 méterre tőle. Így még maxra tolva a hordozható egységet is alig hallani, ha van valami akció. Néznék inkább full wireless akkus megoldásokat, pénz nem számít jeligére. A gond az, hogy nem találok. Nálam az AVENT mindenben a preferált, de ebből csak olyat látok, ahol azt írják, hogy tartalék elem funkcióval. Ez mi a csöcsömet jelent Philips nyelven? Mert az én értelmezésemben ez annyi, hoy nem folyamatos akkus üzemre van tervezve, csak van benne néhány perc backup opció. Nyolcvan oldalt átnéztem, de sehol nem fogalmaz ennél pontosabban. Van esetleg valakinek ilyen eszközre tippje, az se gond, ha nem AVAENT, csak DECT legyen, mert lakóházban élünk, tele van bébiőrrel a környék. Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
6030D
Ármester
Nekünk egy 16 éves Momert mérleg volt, ahogy néztem, ugyanaz, mint a mostaniak, csak máshogy festik a műanyagot. Az jól mért.
-
veterán
Köszi, Alzáról lőttem hirtelen felindulásból egy Bauert, ha rossz lesz, visszaküldöm. Momertet is néztem, de nekem úgy tűnik, hogy ennek semmi köze a régi márkához, random kínai mérleg átbramdelve, így inkább lett az elvileg német Bauer. Bébiőr kapcsán pedig sajnos szakítanom kellett az Aventtel, mert sehol nem láttam egyértelműen leírva, hogy mi a stájsz az elemes kérdéssel, ezért Babymoov Premium Care Digital Green lett, ez tuti tud üzemelni elemről, de USB portos a töltő, így vész esetben powerbankról is etethető (szerintem).
[ Szerkesztve ]
-
Nadihun
csendes tag
Szerintem egy hosszabbító megoldja a bébiőr problémát.
Nekünk AVENT van, ez a típus: [link]
Itt annyi a feature, hogy a hordozható egység működhet elemről és konnektorba dugva is, valószínű erre gondoltak a leírásban:"A szülői egység hálózatról és akkumulátorról is üzemeltethető
A szülői egység tökéletesen működik hálózatról. A mobilitás növelése érdekében behelyezhet akkumulátorokat is, így vezeték nélkül használhatja a szülői egységet. Helyezzen be két 1,5 V-os R6 AA alkáli elemet vagy két 1,2 V-os R6 AA tölthető elemet." -
Aethel
aktív tag
Mi két bébiőrrel is befurodtunk, egyik szarabb volt mint a másik. Egyébként hihetetlen hogy 2021ben nem lehet legyartani egy ennyire rém egyszerű eszközt viszonylag olcsón.
Visszakuldtuk mindet aztán elovettem az olvasos tabletet, feltettem rá a BabyCam nevű appot és kB 1000 forintból megoldottuk. KB ennyi a reklám mentes verzió. Tökéletesen működik, wifin és mobilneten keresztül is, feleségem a kert végéből nyugodtan rendezi a zöldségeket, még a leggagyibb droidos telefonnal is brutal érzékenységet lehet beállítani. Egy próbát megér, ha van egy extra, régebbi telotok vagy ilyesmi. -
DeFranco
nagyúr
válasz Aethel #15569 üzenetére
nekünk az angelcare bébiőr nagyon nem vált be annak idején, minden baja volt, hangot nem vitt, csak recsegett, volt benne elem, de nem használta (ha áramszünet volt kikapcsolt, elemről vagy nem működött vagy megette napok alatt) rossz volt a kezelése, horror volt.
utána lett egy ikeás (már nem kapható, nem a zöld, hanem a narancs) azt imádtuk, ésszerű, célszerű, rendes, kiváló kapcsolattal. miután nem kellett (és kivezették) az újkori árán adtam el.
-
Milka 78
nagyúr
Én az ellentábort erősítem, mert egy mezei Timeless Tools Classic is tökéletesen bevált és immáron 11 hónapja tökéletesen működik.
Megy hálózatról, elemmel, kétirányú kommunikáció, tiszta vétel, mindez 8500-ért.
Mondjuk már nem kapni... -
Jofi81
őstag
válasz DeFranco #15570 üzenetére
Nekünk sem vált be a Motorola, pedig azt reméltem, hogy jó lesz, mert mégsem noname. Alapból nagyon kicsi volt az akku benne, ezt rögtön cseréltem jóval nagyobbra. a töltője viszont 3 órás használatot nem tudott visszatölteni egy nap alatt. Visszaküldtem garanciában, azt mondták, hogy ez egy úgynevezett "lassú töltő", szóval ez ilyen. Így legtöbbször hálózatról használtuk, de ez még nem is lett volna nagy probléma. Az már azonban igen, hogy nem mindig párosodott. Látszólag minden rendben volt, aztán egyszer csak hallottuk, hogy üvölt a gyerek, a bébiőr meg meg sem nyikkan. Innentől kezdve, mikor bekapcsoltuk, mindig tesztelni kellett, hogy tényleg működik-e. Azért egy DECT-es Motorolától nem ezt vártam volna. Nem tudom, hogy legközelebb mit veszünk, ha esetleg szükség lesz rá.
-
lorcsi
veterán
bébiőr helyett én iylen kamerán gondolkozom...
állítólag sírásra reagáleladó: vadi új soundcore motion+
-
-
Ezekiell
veterán
válasz lorcsi #15573 üzenetére
Ugyanezt használjuk egy régi androidos telóval, teljesen rendben van - folyamat megy a kép és a hang is, nem szakad meg.
Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.
-
veterán
válasz Nadihun #15568 üzenetére
Köszi a választ Mindenkinek! Telefonos témán nem gondolkodom, mert ha más nem, két normálisabb kamera bevethető lenne a célra, és a Google home támogatás miatt akár steamelni is tudna chromecastre. De az is macera, itt az egyszerű a jobb elvét követem.
Nadihun: Pont ez a típus van nekünk is. Igazából a stabilitása rendben van, a hangja is egész jó, csak hát az áram probléma. Hosszabbítóval se tudom megoldani, át kéne húzni a gyerekszobán, az meg veszélyes. Sajnálom eladni, de muszáj lesz így, pedig kedvelem az AVENT termékeket, és ez se okozott csalódást.
[ Szerkesztve ]
-
Ezekiell
veterán
Mer a zasszony így szereti Szerintem is marhaság, de őt ez nyugtatja meg. Amúgy hang gyakorlatilag nem jön belőle (úgy van belőve az érzékenység/hangerő, hogy a sírás/nyögdécselés hangja jön csak át), és mivel éjszakai módban megy a kép, ezért szürkeárnyalatos/alacsony fényerős teló, egyáltalán nem zavaró.
Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.
-
vans?
őstag
sziasztok,
mennyire normalis, ha a gyerek allandoan visszabofogi a kajat? nem hanyas, azt hiszem bukasnak hivjak magyarul, de kb. a delutani gyumolcspep utan lefekvesig szinte vegig van... sokat van hason, most kezd kuszni-maszni, sokat mozog, de nem tudom, ez mennyire normalis... minden ruhajat ossze"hany", belefekszik, stb felesegem szerint ez normalis, de szerintem nem.
van esetleg ilyen tapasztalat?
koszi
hábm bábm
-
DeFranco
nagyúr
ismerősi körben volt ilyen, nem tudom hogy diagnosztizálták-e valamivel vagy sem, de az eredmény szempontjából nem volt lényeges, mert pár évig csinálta aztán kinőtte.
persze ha benne vagy para, együttérzek, ez mindig kellemetlen, de nem feltétlenül jelent problémát, lehet alkati kérdés amit kinő.
-
veterán
Urak, Nálatok hason vagy hátn fekszik a Trónörökös? A Babysense 7 papírjai alapján háton jóval kisebb az esély egy spontán légzés problémára, és több helyen is ezt olvastam. Ugyanakkor, a koraszülött intenzíven is hason fektették a Csöppséget, márpedig ott jó eséllyel nem akarnak extra bonyodalmakat... ennek megfelelően most itthon is hason altatunk, mert ezt szokta meg a Picúr.
Illetve, szoptatás közben nálatok is az van, hogy 5-6 kortyolás után megáll, és hangosan kapkod a levegőért? Az első két hetét sajnos oxigén adagolással és gyomor szondával töltötte inkubátorban a Pici, lehet, hogy emiatt van, de szerintem így sok levegőt nyel, ráadásul ráfogták, hogy lusta, és abba hagyja a szopizást idő előtt. Kábé 2 szoptatás után levágtam, hgy csak levegőért áll meg, nem lustaságból, nem tudom, hogy a mákos lóf@szba nem tűnt ez fel megannyi nővérnek meg orvosnak...
Hogy adjak egy kis tapasztalatot is: Beurer BY90 bluetooth babamérleg, az applikáció lóf@szt nem ér, statisztika menüpontban FC-zik az app. Noszogatom a fejlesztőket, talán megoldják. A tálca picit kicsi, vigyázni kell, de legalább könnyen tárolható. Pontosnak tűnik (5 gramm szórás azért megvan), a kijelző szép bazár kék megvilágítású, de legalább látható.
BabyMoov Premium Care bébiőr. No, hát kezdjük a pozitívumokkal! Szép. Most, hogy minden szeethető pontot kiemeltem, nézzük a kontra oldalt:
- Iszonyat statikus zaj random időnként a szülői oldalból. Restart megoldja. Más DECT vagy bármi, ami 800-900 Mhz között operál, nincs a lakásban. Pedig elvileg ez digitális és zavarvédett. A Philips is, az működik.
- A hangminőség egy fos. Minden irányban.
- Már, amikor hallassz belőle valamit, ugyanis maximumra tolt mikmrofon érzékenységgel, 1 méteren belülről is csak a sírásra ébred a cucc, a nyöszörgésre, csuklásra semmit nem reagál, néha még az emberi beszédre sem. Lehet, hogy ez ilyen intellektuell cucc, de nem hiszem, szimplán csak fosnak tűnik. A fele ennyibe kerülő Philips 2 méterről is reagál a mocorgásokra, igaz, minden más környezeti zajra is. Hogy ki melyik megközelítést kedveli, annak tükrében ez a dolog akár még pozitívum is lehet a BabyMoov oldaláról, nálam viszont így nem megy át a dolog.
- Mondaná az ember, hogy jó, akkor rakjuk a Baba mellé az ágyba. Igen ám, de ha hangot észlel, nem csak a szülő oldali, hanem a Baba oldali egység is felvillan, nem is gyenge fénnyel, ez nem szabályozható. Úgy néz ki, ezt is olyan emberek tervezték, akik életükben nem próbálták ki IRL a terméket.
- Ezek mellett a hab a tortán, hogy a plémijumm termék olyan zongoralakk műanyag, amit utoljára a kétezres évek eleji alcateleken (vagy még ott se) nagyon láttam. Szerintem félév alatt besárgul. Pici, könnyű, trendi cucc, de ilyen áron b@sszák meg. És itt a tényleges vételárat is értem, nem csak az elspórolt anyaghasználatot.Röviden: ez megy vissza az Alzára, ha valakinek nem vettem el a kedvét, az szerintem újracsomagoltként megveheti új ára alatt, de mi 48 órát használtuk maximum, szóval még szinte "bejáratós". A mérleggel még várok, a Beurer support eddig készségesnek tűnik, bár a kétcsillagos átlagos értékelés a Play-ben jól mutatja, milyen szakértő (kontár) banda készíthette az appot.
[ Szerkesztve ]
-
6030D
Ármester
Elkezdtem írni, de megkérdeztem asszonyt, az a biztos (szülésznőnek tanult, bár nem abban dolgozik): szóval a háton fekvésnél kisebb az esély a bölcsőhalálra, de nekünk is azt mondta a hazaengedős orvos (35. hétre született), hogy ha van légzésfigyelő, akkor hason aludjon, mert egészségesebb a csípőnek is.
Nekünk lusta volt a csajszi, mindig elaludt közben, én csikiztem a lábát, míg asszony szoptatott , de nem volt ilyen befulladás. Azt mondja, hogy a levegőt az orrán kellene, hogy vegye, ha nem veszi, akkor lehet, hogy taknyos. Ha nem, akkor meg kellene keresni egy szoptatási tanácsadót.
Ez is olyan, hogy ki kell fogni a jó embert: nálunk ugye 35. hét, asszony pajzsmirigyes, gyerek lusta: nővérkék rámondták, hogy ezért nincs tej. Asszony addig ment másik emberhez ötletért, amíg talált egy "idősebb" tanácsadót, aki adott ötleteket. Most van a 19. hónap, hogy anyatejet (is) iszik...Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
vans?
őstag
Konnektorlezarashoz mit ajanlotok? Olyan kellene, ami egy az egyben lezarja, nem olyan biztonsagi cucc, ami mellett be lehet dugni valamit.
hábm bábm
-
DeFranco
nagyúr
ikeás nekünk bevált, egyszerű, de jól működik. van olyan (nem ikeás) megoldás, amit fel kell ragasztani és egy rugós szerkezetet elforgatva be lehet dugni villásdugót a védelmen keresztül, azt nem ajánlom, láttam olyat hogy eltört a rugó, zárta a fázist a nullával és lett nagy füst.
-
DeFranco
nagyúr
hát... ti látjátok, hogy nálatok mi a helyzet, nálunk ami konnektor elérhető közelségben volt, azt vagy ritkán használtuk vagy elosztó volt beledugva és az fent végződött valahol magasabban, így ezzel nem volt gondunk.
tényleg nehéz kivenni de nyilván ez cél is valahol.
amit koxx linkelt, az pontosan az a típus, amiben ha belül elpattan a rugó ami S alakban van hajtva-feszítve, akkor az összezárhatja a két ágat és kész a rövidzár.
ez a fajta ránézésre szimpatikusabb [link]
-
DeFranco
nagyúr
kerestem róla képet, hogy meg tudjam mutatni, de nem találtam, akkor, amikor ez megtörtént ismerősi körben, láttam, meg láttam az égésnyomokat is.
a lényeg, hogy van egy pöcök, ami a rugó két végét tartja, és ahogy bedugod a dugvillát, az ráfeszít az S alakra. ha a rugó vége, vagy a pöcök törik, az S kirúghatja magát olyan szerencsétlenül, hogy pont ráérint a két villaszárra... itt is ez történt.
FI relé kapcsolna egyébként erre? ha jól tudom az a difit méri az áramkörben ami "ismeretlen" helyre szivárog (földre, valamilyen testre) nem zárlatot, de ebben laikus vagyok
mindenesetre, ha a FI relé le is vágna erre, akkor sem biztos, hogy az adott lakásban van, és jól működik (mindenki tegye szívére a kezét, mikor tesztelte utoljára?) sok helyen még a kismegszakítót is patkolják vagy eleve hulladék van abból is.
-
DeFranco
nagyúr
válasz DeFranco #15597 üzenetére
na, itt látszik, hogy milyen ez belül, ez a fém szál szabadult el.
én nem azt mondom, hogy ráküldeném a gyámügyet arra aki ilyet használ, csak azt, hogy ha van ennél jobb megoldás, amiben nem áll fenn ab ovo a kockázata a fenti hibának, akkor azt érdemesebb választani.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
nekünk ez van [link]
egy baja van, ha kihúztad az eszközt amit használtál, akkor nem szabad elfelejteni ezt visszatenni egyébként egyszerűen és jól működik“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Android szakmai topik
- Filmvilág
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Milyen processzort vegyek?
- Sorozatok
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- SSD kibeszélő
- Spórolós topik
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- További aktív témák...
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I3 10105F / GTX 1070Ti 8GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest