- Poco X6 Pro - ötös alá
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Telekom mobilszolgáltatások
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
-
Mobilarena
Gyakori kérdések és alkalmazás ajánló
Új hozzászólás Aktív témák
-
irgum
addikt
-
Smiley
addikt
válasz galaxys80 #66504 üzenetére
Lehet... vagy en nem ertem mit akarsz csinalni
Szoval az elso resz a "Speed up browsing on network shares" azt mondja hogy engedelyezed a .DS_Store file SMB Share-en valo tarolasat.10.13 pedig ota van lehetoseged local-ban tarolni ezeket a cuccokat... azt meg neked kell eldonteni mennyivel jobb, hogy ha local-ban tarolod a cache-t.
Én mondol, Maga mondol, Én mondol. Így kell normál beszélgetni...
-
galaxys80
veterán
válasz Smiley #66506 üzenetére
Inkább leírom elölről.
Van egy HDD-m ami a routerre van kötve. Ezen vannak a gyerek meséi és a filmek. SMB-n keresztül amikor rámegyek a filmeket (kb.300) tartalmazó mappára, akkor vagy 15-30 másodperc mire megjelenik a tartalma.
Én csak annyit szeretnék elérni, hogy ahogy win-en egy pillanat alatt megjelentek a filmek az mac-en is működjön.
Szóval mit kellene akkor tennem? -
Smiley
addikt
-
félisten
Sziasztok!
Van egy fel eves MacBook Pro gepem.
Az USB-C -> displayport adapterrel csak a fullHd monitor muxik, a 2560x1440 felbontasu DELL monitorra nem ad kepet. Fel sem ismeri a monitort. Linuxos gepen megy a monitor szepen.
A kabel elvileg tudja a 4K-t is 60Hz-en. Kiprobalni nincs lehetosegem.
A monitort windows alatt is csak custom resolution mokolassal tudtam ravenni az nVidia driverben, hogy a max felbontassal menjen.Itt panaszkodott valaki hasonlora, de ez mar reg volt, azota feltetelezem ilyen hibat javitananak.
Van valakinek barmilyen otlete erre?
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
bmakszim
senior tag
válasz galaxys80 #66517 üzenetére
Viccelni próbáltam, mert ugye nem írtad, hogy más gondod lenne az ingyenes verzióval.
Hogy ON is legyek:
Nekem ez a legutóbbi frissítés kinyírta a Touch ID-t. Nem hajlandó használni jelszóbekérés helyett, alvás után. A touch baron meg se jelenik a felirat, hogy tegyem oda az ujjam. Más is tapasztalt hasonlót? -
general
addikt
nem igazán találtam a kérdésemhez megfelelő topikot, így bátorkodom itt feltenni:
Apple TV 4K 32gb/64gb . kell-e a 64gb? miben számít? tudtommal csak a letöltött appokhoz lehet használni ezt a tárhelyet, magyarul több fér el. de lehet, hogy rosszul tudom. felhomályosítanátok? :-)
-
kchris78
veterán
hat, annak mennie kellene. szerintem a kabel szar. honnan szedted? en aliexpressrol rendeltem kb a legolcsobbat es megy. mas nem lehet hibas ha a noti es monitor kulon jo. mindenestre az usbc - displayport kabelben semmi aktiv kutyu nincs, az direkt kot csatlakozot csatlakozohoz, szerintem egyszeruen konktakthibas.
-
bmakszim
senior tag
válasz tboldi #66523 üzenetére
Ugyanitt vagyok (fenti képen láthatod), nincs egy darab ujjlenyomat se, mégis azt írja elértem a limitet.
Az itt lévőt is megpróbáltam, de nem segített.
Ez pedig nem hangzik jól:
Over at reddit, an apple employee wrote:
"The secure element of the Touch ID module is separate from all the other hardware, so I doubt any amount of resetting will fix it. It sounds to me like a firmware level issue, which may need an update to fix unfortunately. I agree with your suspicion of the logic board replacement playing a part as well, as that may have kicked it out of sync with the rest of the machine."
-
durmi_88
csendes tag
Sziasztok
Kezdő Macbook Air és macOS felhasználó vagyok.
Próbáltam keresni, de főleg régebbi hozzászólásokat találtam a témában.
Tudnátok segíteni, hogy egy külső HDD (WD My Passport 2TB) formázásánál melyik a legjobb formátum? Főként a Macbookkal lenne használva, de biztos, hogy Windows-ra is rá lenne dugva (főleg, mivel egy ottani merevlemezről hoznám át az adataimat).
ExFAT-ot néztem, ami nekem megfelelő lenne, mivel adattárolásra használnám csak és mindkét operációs rendszer írja/olvassa. Nem használnám Time Machine-nek, így nem tudom, megérné HFS+-ra vagy AFPS-re formázni a HDD-t.
Tudnátok segíteni?Köszi
-
félisten
válasz kchris78 #66522 üzenetére
Ceges IT adta; 20ezer Ft-os kabel.
A kontakthiba szerintem kilove, mert egy fullHD monitorra hibatlanul kuldi a jelet.
Hivatalosan tudnia kellene a kabelnek, megneztem a tipusszam alapjan.
De ettol lehet hibas, megprobalok ujat kerni.
Kozben utananezek, hogy ha csak bizonyos labak nem erintkeznek, akkor lehet-e ilyen jelenseg...Leginkabb arra lennek kivancsi, hogy vannak-e olyan monitorok, ami barmilyen szabvany miatt nem mennek Mac-en?
[ Szerkesztve ]
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
-
Smiley
addikt
válasz galaxys80 #66535 üzenetére
Siman lehet, hogy ugyanazt az API-t hasznalja mint a Finder es az a bug-os nem pedig az amibe beepitve lett... ezt kizarni csak ugy tudod hogy mondjuk brew alol felraksz egy
mc
es lesz egy kvazi total commander-ed. Aztan hogy ne kelljen parancsokat tanulni, megnyitod ugy Finder-ben a samba megosztast ahogy eddig szoktad. Terminalban elinditod az mc-t, es a /Volumes alatt latni fogod a samba megosztast, es nagyon gyorsan ki fog derulni mi a problemas.Én mondol, Maga mondol, Én mondol. Így kell normál beszélgetni...
-
galaxys80
veterán
válasz Smiley #66537 üzenetére
Még azon gondolkodtam, hogy visszaállítom az smb1-et. Bár ha úgy van ahogy mondod akkor gondolom az sem változtatna a dolgokon. Nem tudom, hogy mikortól kezdődhetett ez a jelenség. Csak fura, hogy a külföldi fórumok tele vannak ezzel, itt meg kettőnkön kívül szinte senki nem jelezte.
Most neked tulajdonképpen a mai napig így működik, hogy lassú a böngészés? -
SharpSA
veterán
válasz SharpSA #66507 üzenetére
Most meg 72%-on van az akku és ugyanúgy nem futott este semmi, ahogy tegnap sem...
Eddigi tapasztalataimat összefoglalva semmiképpen nem éri meg macbookra váltani windows-os laptopról, mert drágább és pár apróságon kívül nem igazán nyújt többet és főleg nem jobban. Legalábbis nekem a windows-os laptopokkal sem volt problémám, igaz nem is az olcsó készülékeket vettem. Na mindegy, ez van, nincs mit tenni. Majd a következő frissítés... vagy az az utáni... vagy...Mindenki a maga korlátja és lehetősége is egyben
-
-
r3dsnake
nagyúr
Van egy olyan érzésem, ha Sierrat használhatok instant megszűnne a merülési gond.
Nálam szó szerint minden vacak fut jelenleg és 17 napja volt újraindítva a gép, mégsem merül.
-
-
Smiley
addikt
válasz galaxys80 #66538 üzenetére
Nemtudom, az SMB1 pedig nem veletlenul lett obsolete... olyan mint a szita. Szerintem nem lesz kulonbseg.
En nagyon keveset hasznalnom, akkor is leginkabb tavolrol, szoval engem nem zavar hogy a Finder mit szerencsetlenkedik, command line-ban jol mukodik, es en altalaban ugy hasznalom.Én mondol, Maga mondol, Én mondol. Így kell normál beszélgetni...
-
Matada2.3
veterán
válasz Head88 #66497 üzenetére
Igazából 83-85% körül mozog a dolog 593 ciklussal. Mára reggelre is dobott le 30%-ot, kezdem azt hinni, hogy az akku öregedése produkálja ezt az egészet.
(#66501) irgum: Megpróbálom, amit javasoltál, csak az ez érdekes, hogy 4 és fél évig ezzel nem volt bajom.
[ Szerkesztve ]
Finn the human
-
galaxys80
veterán
válasz Smiley #66545 üzenetére
Hát viszont napi szinten sajnos, mert arra masolok, törlöm meséket, filmeket.
Meg igazából idegesít, hogy win-en simán ment, itt meg szívok vele.
Egyébként a Ds store parancssor valóban semmin nem változtatott. Nem tudom, hogy az Apple szerint miben gyorsítja a böngészést. -
EXA
aktív tag
Sziasztok!
Macbook Air-re tudok 2 monitort kötni?
Új hozzászólás Aktív témák
- 2021 Macbook Pro 14 - M1 PRO - 16GB - 512GB - HU - gar 2025.07
- 15 hüvelykes MacBook Air M3 chip 8 magos CPU-val, 10 magos GPU-val, 256 GB Midnight
- 15 hüvelykes MacBook Air M3 chip 8 magos CPU-val, 10 magos GPU-val, 512GB SSD asztroszürke
- Apple Macbook Air A1466 i7. 8/256Gb Laptop
- MacBook Pro 2019 13" Újszerű 8GB/128ssd/1-3 hónap gar./Akku 94%/p3811
- Eladó 16" M3 MAX Macbook Pro Asztrofekete 2026 Dec.27-ig Garancia
- Apple MacBook Pro 2011 13" i7 8GB RAM 256GB SSD
- MacBook Pro tok tomtoc Sleeve Kit - 14" , fekete
- Macbook Air 2017 A1466 (13" 1440x900 kijelző, i5 1.8GHz, 8GB RAM, 256GB SSD
- Macbook Pro 16" - 2019, 8 mag i9 32/512GB, 4GB Radeon, touchbar, garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest