Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • general

    addikt

    válasz V.Stryker #51971 üzenetére

    nem veszem személyeskedésnek, néha tényleg így tűnhet. :D

    én világéletemben win-es voltam, de csak játékra, átlagos dolgokra használtam. nagyon gyorsan kezelem, ismerem a hülyeségeit, gyengeségeit. nagy bajom nem volt vele, vagy inkább megszoktam. az előnyeit is tudjuk, a variálható hardver óriási előny!

    3-4 éve kezdtem olyan olyan munkába, amióta létszükséglet egy megbízható és gyors sz.gép, mert dolgozom vele, a kenyeremet keresem. és nyilván sok helyről hallja az ember, hogy a Mac mennyivel megbízhatóbb, hogy a profik azt használják, hogy a Win szar, stb... ok, eljött az idő, amikor megengedhettem magamnak, hogy vegyek egy Mac-et, mert notit kellett vennem backup gépnek, és megbízható példány kellett. ebben a kategóriában már kb ugyanannyiba kerül a win-es, mint a mac-es, mert nálam a képernyő elsődleges szempont, fotózok, plusz a hardver sem lehet gyenge, ha alkalmodtán helyszínen kell feldolgozzak képeket.
    13" macbookot vettem, akkora keretem nem volt, amibe egy komolyabb munkagép belefért, de ez a modell megfelel, ha néha kompromisszumos is.(2015-ös modell, 8gb ram, 128 pci-e ssd)
    szóval kezembe került a macbook és ezzel az apple gyári, széthype-olt rendszere/hardvere, érthető, hogy magasak voltak az elvárásaim. :) sok dolog van, ami az elvárásaimon felüli, fülig ér a szám (gyönyörű a macbook, élmény kézbe venni, a képernyője ebben a méretben is csodaszép és munkára is használható, sokáig bírja, a trackpad pedig elképesztő, imádom! és a lényeg... egyszerűen működik, nem kell telepítgetni, barkácsolni)
    ugyanakkor ér néhány meglepetés a MacOs világában, amire nem számítottam. vagy éppen a hardver nyújt (vagyis pont nem nyújt) olyan dolgokat, amikre csak nézek. pl rengeteg programot be kell szerezni, vagy éppen meg kell venni, ami az alapműködéshez is kell, mert az OS nem tartalmazza, vagy éppen van, de szar, buta. lásd a tömörítés, fájlkezelés, kijelöltem a fájlokat és jobb klikkre én nem találtam először a tömörítés opciót, elkezdtem vadászni Appstore-ból valami appot, de egy fos, mintha 10 évvel ezelőtti sebességgel tömörített volna. nyilván ez inkább az, hogy nem ismerem még a megfelelő appokat, nem vagyok járatos ebben a világban, de majd alakul. a böngésző akadozását tényleg nem értem, miért szaggat a Chrome macbookon és miért jó az asztali gépen (azon hackintosh van, tökéletesen működik)... elég idegesítő.

    nem azt mondom, a Win jobb volt, korántsem. más. vannak szempontok, amiben elveri - szerintem - a Mac-et, de ugyanúgy vannak szempontok, amiben messze alulmarad. ha lehet ilyet mondani, a Win okosabb, szerteágazóbb, több beépített, nyilvánvaló opciója van, ami számomra hasznos, amik alapból rendelkezésre állnak, nem utolsósorban sooookkal olcsóbb, de a Mac szebb, gördülékenyebb, rengeteg kényelmi opcióval, ez sokat számít, egyszerűbb (ha az ember megtanulja kezelni), ismétlem, ez egy szubjektív vélemény, kéretik nem fikázni. :) pont azért vettem Mac-et, hogy mindkét rendszert ismerjem, ne úgy alkossak véleményt, hogy csak az érme egyik oldalát ismerjem!
    summázva szerintem egyik rendszer sem jobb vagy rosszabb, csak máshogy kell hozzáállni. vannak előnyök és vannak hátrányok. igen, ki merem jelenteni, hogy a Win 10 egy kiforrott, használható rendszer. de váltottam. kíváncsiságból is, és kényszerből is, mert az egyik alapvető fotós programom Win alatt, az én gépemen borzalmasan lassan viselkedik, ki akarom próbálni, itt milyen lesz.

    bocsánat, ha hosszúra nyúlt! :-)

    biztosan lesznek még kérdéseim a témát illetőleg, néha lehet, hogy komolyan rácsodálkozok, előre is elnézést. :DD
    üdv mindenkinek!

Új hozzászólás Aktív témák