Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Apollyon

    Korrektor

    válasz Devid_81 #40804 üzenetére

    Akkor most kivételesen én is csatlakozom a topik általános moráljához. ;]

    Spoiler: szóval úgy hozta az élet, a sok töprengés és számolás, hogy végül a nyár folyamán hazaköltözünk.
    Igazából az egyik oldalhoz 99 indokot lehet felhozni, a másikhoz 1 híján százat. :U Nem ez volt most a fő indok, de nekünk még nincs gyerek, és ha lesz, nem hiszem, hogy meg tudnánk úgy oldani a dolgot anyagilag, iskolailag, hogy jó legyen. Illetve, ellentétben az ittléttel, odahaza többet láthatná az anyós az unokát, és nekünk is jobb lenne, ha számíthatnánk valakire, mert itt UK-ban kevésbé tudunk, meg ugye a szociális támogatások is aztán extra kedvezőek, ha kiesne egyikünk fizetése... És akkor a rentről, meg a mortgage lehetőségekről még nem is beszéltem.

    Másik alap, hogy fogorvoshoz már így is hazarepkedtünk, meg úgy egyáltalán orvosi kezelésre. :U Bár nem vagyunk betegesek, de ez a telefonos konzultáció, mert sokan vannak és max 10 perc valami fergeteges. Megfizetni itt a magánt meg good luck. :K Persze vannak otthon is horrorsztorik, de ez is a 99 vs 100-1 esete a két ország között.

    Igazából kicsit kavarog a gyomrom, mert egyáltalán nem így terveztük. Tökre meg voltam győződve, hogy itt öregszünk meg. Egy csomó minden fog hiányozni, egy csomó más minden nem. De végül a család, meg az évtizedes ismeretségek stb. erre juttattak. Ha még mindig a 2019-ben látott körülmények lennének, ez valszeg nem történne meg, és maradnánk, de a pandémia meg a brexit annyira szétgyalult itt mindent, hogy a mérleg Ungarn felé döntött.
    Még egyik nyomós indok, a lakhatás. Otthon 3 szobás házban lakhatunk óriási kerttel ugyanabból a pénzből, amiből itt csak egy kopott flatre futja zsebkendőnyi kerttel.

    Ami még biztosan hiányozni fog, az a nyári időjárás. :Y Tudom, ti ettől kivagytok, én imádom ezeket a hűvös nyarakat. UK-ben amúgy sem szokás strandra járni. Bár otthon meg a tél jobb, legutóbb is voltak mínuszok, és még hóemberünk is volt karácsonykor. :DDD
    Plusz még reggelig tudnám sorolni a pro és kontrát, de már így is hosszú lett.
    Jah, valszeg visszajönni már nem fogunk tudni, mert pre-settle van, fél év után meg valszeg bukta. Bár kaptunk rá két év hosszabbítást automatában még a múltkor, ez is elgondolkodtatott, hogy vajon miért... Ilyen sokan elhagynák ezt a süllyedő hajót szigetet? Lehet valszeg nem is lenne érdemes már visszajönni ide. :U

    Anyway, köszönöm, hogy leírhattam. :DDD

    #1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

Új hozzászólás Aktív témák