Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • AlyrArkhon

    senior tag

    válasz bl4ze #137360 üzenetére

    "A telefon hogyan kezeli ha két sim kártya van benne, mindkettő mobilnet "képes" ?"

    Praktikusan úgy képzeld el, mintha lenne egy három állású kapcsolód:

    0 - nincs mobilnet (korlátos főleg kisebb neteknél ez a javasolt alapállás, ha van wifi, azon megy a net, ha nincs, csak akkor megy, ha bekapcsoljuk mert épp szükség van rá. Persze vannak kivételek, lásd később)
    1 - sim1-es neten mehet az adatforgalom
    2 - sim2-es neten mehet az adatforgalom

    Alapvetően ha az ember nincs 'nethez kötve', akkor jó a nullás verzió, ha szükségem van rá, hogy pl rákeressek valamire a neten, bekapcsolom a választott kártya adatforgalmát, elintézem a dolgom, majd kikapcsolom. Ez gyakorlatilag nem zavarja a telefonforgalmat, mindkét kártya hívható közben is, persze ha jön hívás valamelyikre, akkor a hívás idejére leáll a net, de ezt extrém esetektől eltekintve észre sem veszed. (*)
    Nyilván ha korlátlan net van, akkor nem kell kapcsolgatni, maradhat állandóan bekapcsolva. Ha korlátos van, de ésszel használva, akkor is (tehát nem letöltögetsz, videókat nézel, gigafile-okat küldesz/fogadsz stb), alapvetően akkor is, szerintem átlagos használattal, ha ilyenek nincsenek benne, egy 2 gigás bőven elég, kis odafigyeléssel még az egy is elég lehet. Persze célszerű időnként ellenőrizni az adatforgalmat, pl végigmenni az áruházas beállításokon, ne érje meglepetés az embert.
    Akkor kell fokozottan ügyelni a forgalmazásra, ha viszonylag kicsi az adatforgalmi keret, de valamilyen oknál fogva bekapcsolva kell tartani. Pl online térképhasználat, csetprogram stb miatt. Ilyenkor akár naponta érdemes ránézni, mi mennyi netet fogyasztott, kell-e neki egyáltalán engedélyezni netet stb, mert gáz tud lenni, ha a keretet észrevétlen lehúzta pl egy nem is létszükséglet és nem is online játszandó játékprogram azzal, hogy feszt töltöget lefele reklámokat :)

    (*) nyilván nem dual sim, dual activ telefonokról írok, olyan nem nagyon lesz a kívánt árkategóriában, meg nem is igazán indokolt.

    Redmi Note8,11/Band4,8/watch3a/Xiaomi S10

Új hozzászólás Aktív témák