- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- Jókora telepet kapott a OnePlus 13 is
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi Mi 10T - erre vártunk idén
- Android szakmai topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
A warez minden formája tabu, mindenki használjon legális módot az alkalmazások beszerzéséhez.
Milyen alkalmazást ajánlunk kérdésre a válasz elég nagy valószínűséggel az összefoglalóban található.
Nem alkalmazás specifikus kérdésnél a telefonod típusát, android verzióját is írd le.
Hasznos tippek, információk találhatóak az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kovisoft
őstag
válasz DeathAdder #71165 üzenetére
A swipe-olós írás alapvetően egykezes, sőt egyujjas, hiszen éppen az a lényege, hogy nem emeled fel az ujjadat egy szó beírása közben. Van akinek nem jön be, pl. nekem sem. Helyette TouchPal-t használok, ami pötyögtetős, de van benne szótár, és úgyanúgy megpróbálja kitalálni, hogy mit is akartál írni, akkor is, ha nem találod el pontosan a billentyűket. Arra kell rászokni, hogy nem azt a szót kell nézni, amit beírok, hanem azt, amit fel akar helyette ajánlani. Ha pár leütés után megjelent az, amit be akarok írni, akkor már lehet is küldeni a szóközzel. Ugyanígy ha a szó végigírása után sem azt ajánlja fel, amit akarok, akkor javítani kell.
-
kovisoft
őstag
válasz Dj.Mike #71185 üzenetére
Kipróbáltam az UC Browserrel is és a gyári böngészővel is. Igaz, hogy tele van reklámmal, és nem könnyű kitalálni, hogy mikor hova kell bökni az eltüntetésükhöz, de végül mindkettő lejátszotta a filmeket. Viszont úgy nézem, hogy flash kell hozzá. Nem lehet, hogy az hiányzik a tabletről?
-
kovisoft
őstag
Nekem az a bajom a Fleksy-vel, hogy a balra csúsztatás kitörli a legutoljára beírt szót. Néha (nem is ritkán) véletlenül is megcsúszik balra az ujjam, aztán már törli is a szót. És csak úgy lehet kikapcsolni ezt a funkciót, ha azt a béna kiosztást használjuk, amin egymás mellett van a backspace és az enter.
-
kovisoft
őstag
válasz janosibaja #75055 üzenetére
Nekem is megvan a Sygic teljes Európa, és én meg vagyok vele elégedve. Spanyolországban használtam, és semmi gondom nem volt vele. A POI adatbázisa is részletes (azokon a helyeken legalábbis, ahol használtam). Lehet persze, hogy országfüggő a dolog.
Azt meg honnan tudod, hogy a néhány nap múlva megjelenő iGO ötször értelmesebb offline útvonalat tervez?
-
kovisoft
őstag
válasz nyuszi123456 #77875 üzenetére
Nekem akkor volt hasonló gondom, amikor kissé lötyögött a sim kártya a foglalatban. Aztán ráragasztottam egy darabka ragasztószalagot a kártyára, amitől megszorult, azóta nincs ilyen bajom. Nem állítom, hogy nálad is ez a gond, de én is inkább hardveres vagy hálózati jellegű problémára gyanakszom.
-
kovisoft
őstag
Ingyenes zenelejátszónak én a MortPlayer-t ajánlom.
-
kovisoft
őstag
-
kovisoft
őstag
-
kovisoft
őstag
válasz mclaren777 #83054 üzenetére
A Music Folder Player-ben van 15 Hz-es beállítás.
-
kovisoft
őstag
válasz mclaren777 #83057 üzenetére
Bocsi, akkor lehet, hogy ez hardverfüggő, mert ezt írja a Music Folder Player FAQ:
"The equalizer is part of the Android system. The player is just a front-end for that."
-
kovisoft
őstag
válasz Dottore #83606 üzenetére
Erről az XDA fórumról le lehet tölteni régebbi QuickPic verziók újra aláírt változatát, amit ezentúl nem akar majd a Play frissíteni.
-
kovisoft
őstag
válasz punky10 #85386 üzenetére
Szerintem az androidos chrome nem tudja, és nem is tudta, hogy alapértelmezetten asztali nézetben jöjjenek be az oldalak. Csak trükközéssel lehet megoldani. Én kétféle módszerről tudok.
1. Ha van root, akkor telepíthetsz egy user agent switcher appot, mint pl. ez vagy ez.
2. Ha nincs root, akkor egy parancsikont kell gyártani a chrome-hoz, ami úgy indítja a chrome-ot, hogy a --user-agent paraméterben megad egy másik (asztali) user agentet. Itt található pl. egy leírás erről.
Ha bárki tud más megoldást erre, azt én is szívesen venném.
-
kovisoft
őstag
válasz Beni2360 #85431 üzenetére
Az eBay-es kütyük topikban sokan vásároltak ilyet.
-
kovisoft
őstag
válasz Sas madár #86072 üzenetére
Ilyen app még a BetterSleep is: bekapcsolva tartja a kijelzőt, amíg kézben van tartva a készülék.
-
kovisoft
őstag
válasz w.miki #86863 üzenetére
Ha elég nagy a kijelződ és azt szeretnéd, hogy az összes szám ill. ékezetes betű is egyszerre kinn legyen, akkor a Hacker's Keyboardot javaslom.
-
kovisoft
őstag
Nem a GPS pozícióidat mutatja, hanem úgy általában a pozícióidat, amit pl. GPS nélkül is néha egészen pontosan meghatároz a Google a készüléked által elérhető nyilvános wifi hálózatok SSID-je alapján. És éppen arról beszéltetek, hogy vajon mit kezd a Google a rengeteg user pozícióadataival. Hát pont ezt: felépít és karbantart egy adatbázist az SSID-k földrajzi helyzetéből, aztán ezzel segíti a helymeghatározást (pl. épületek belsejében, ahol nem használható a GPS).
-
kovisoft
őstag
A helymeghatározáshoz nincs szükség arra, hogy nyilvános wifire csatlakozz, hiszen a készüléked csatlakozás nélkül is "látja", hogy milyen SSID-k vannak a közelben. Sőt a legdurvább az, hogy igazából bekapcsolt wifi sem kell hozzá, elég ha valahol az advanced wifi beállítások között engedélyezve van az, hogy kikapcsolt wifi mellett is szkennelje a hálózatokat Neked ez nyilván ki van kapcsolva, de nálam (meg sok más felhasználónál is) engedélyezve van, és GPS meg wifi nélkül is sokszor egészen pontosan megmondja, hol vagyok.
És ugye eredetileg arról volt szó, hogy kit érdekel, hogy az átlag júzer hol jár, meg hogy mit kezdene a Google ezzel a rengeteg pozícióadattal. Hát ezt.
-
kovisoft
őstag
válasz kaciokos #87679 üzenetére
Mondok egy értelmét az oldalszámnak: ha azt látod, hogy 90%, akkor nem tudhatod, hogy ténylegesen mennyi olvasnivaló van még hátra, mivel nincs információd a teljes könyv méretéről. Ha viszont azt látod, hogy az 500-ból a 450. oldalnál jársz, akkor ugyanúgy tudod, hogy 90%-nál jársz, de azt is tudod, hogy még 50 oldal van hátra. És mivel látod magad előtt, hogy az adott beállításokkal mennyi szöveg egy oldal, ezért pontosabb fogalmad lesz a hátralévő szövegmennyiségről.
-
kovisoft
őstag
válasz darvinya #87775 üzenetére
Esetleg nézz rá az androidon nemrég ingyenessé vált Adobe Photoshop Lightroomra.
-
kovisoft
őstag
válasz punky10 #87813 üzenetére
- Mi értelme ennek a Nova Launcher-nek?
- Méretezhető és egymásra helyezhető widgetek.
- Jó-jó, méretezhető és egymásra helyezhető widgetek. De mi értelme ezen kívül ennek a Nova Launcher-nek?
- Mappázhatóság, mindig, mindenhol.
- Jó-jó, méretezhető és egymásra helyezhető widgetek / mappázhatóság, mindig, mindenhol. De mi értelme ezen kívül ennek a Nova Launcher-nek?
- Gesztus-beállítás, hosszú és rövid megnyomás elkülönítése.
- Jó-jó, méretezhető és egymásra helyezhető widgetek / mappázhatóság, mindig, mindenhol / gesztus-beállítás, hosszú és rövid megnyomás elkülönítése. De mi értelme ezen kívül ennek a Nova Launcher-nek?
- Témázhatoság, ikonkészletek használata.
- Jó-jó, méretezhető és egymásra helyezhető widgetek / mappázhatóság, mindig, mindenhol / gesztus-beállítás, hosszú és rövid megnyomás elkülönítése / témázhatoság, ikonkészletek használata.
De mi értelme ezen kívül ennek a Nova Launcher-nek? -
kovisoft
őstag
Nekem van ilyen charger doctorom, de mégis leggyakrabban a Battery Monitor Widget áramerősség kijelzését használom arra, hogy lássam, nagyjából milyen mértékben töltődik (vagy merül) a telóm. Nyilván nem olyan pontos egy app, mint egy mérőeszköz, hiszen nem közvetlenül az áramerősséget méri, csak a feszültségváltozásból kalkulál, de nagyságrendi becslésre (nekem legalábbis) tökéletesen megfelel.
-
kovisoft
őstag
A töltés alatt felvett áramerősség nem édesmindegy. Éppen tegnap jártam úgy, hogy nem töltődött rendesen a telefonom, és ezt abból vettem észre, hogy nagyon alacsony mA értéket jelzett a Battery Monitor Widget. Kiderült, hogy valahogy nem volt rendesen bedugva a kábel, és ez okozta.
A merülésnél szintén úgy szoktam észrevenni, hogy valami wakelockolja a telefont, hogy túl magas (negatív) mA értéket mutat a BMW , és csak utána szoktam ránézni a Wakelock Detectorra, hogy mi is okozza ezt.
-
kovisoft
őstag
Ezen az oldalon találsz egy összefoglaló táblázatot, hogy melyik androidos ebook olvasó milyen formátumokat támogat (meg hogy milyen egyéb funkcióik vannak).
-
kovisoft
őstag
A MEK-ről szabadon letölthető klasszikusok esetében előfordul, hogy nincs meg az adott könyv kifejezett ebook formátumban, csak pl. rtf, doc, html, pdf-ben. Ilyen pl. Mikszáth Kálmán művei. Nem feltétlen warez valami, ha nem epub vagy mobi, ill. nem feltétlen jogtiszta, ha epub vagy mobi.
-
kovisoft
őstag
Ebook olvasókról és az általuk kezelt formátumokról volt szó, nem pedig kizárólag ebook formátumokról. Ami nem epub vagy mobi, azt összekapcsoltad a warezzal, csupán erre hoztam ellenpéldát. Én magam is szoktam a MEK-ről letölteni a gyerekeimnek kötelező olvasmányokat, melyeket aztán tableten vagy kindle-n olvasnak, és többször volt már, hogy csak rtf/doc/html-ben volt fenn valami.
-
kovisoft
őstag
A html is ebook formátum? A txt is? Pedig ezeket is kezeli a Moon+, valamiért csak belerakták. Leginkább azért, mert igény van rá, és ha ők nem támogatnak sok egyéb formátumot, akkor a felhasználók egy része átpártol egy másik alkalmazásra, ami kezeli azokat is.
És igen, ha tömeges igény lenne arra, hogy kávéfőzővel lehessen pálinkát is főzni, akkor lenne gyártó, amelyik kielégítené ezt. Gyanítom, hogy nem jelentkezik ilyen tömeges igény.
De visszatérek az eredeti mondandómhoz: nem kell lewarezolni mindenkit, aki nem epub-ot vagy mobi-t olvas.
-
kovisoft
őstag
Még néhány témakör, ami gyakran előjön:
- root (mi az, mihez kell-mihez nem, eltérések az egyes android verziók esetén)
- automatizálók
- vásárlás a google play-en (milyen kártyával lehet, paypal hiánya, visszatérítés, akciók)
- akkumulátor (információk, kezelése-kímélése, wakelock detector, greenify)
- multimédia (zene-, filmlejátszás, streaming, képernyőtükrőzés)
- hálózatok (wifi, ftp, samba, megosztás, teamviewer) -
kovisoft
őstag
válasz Viktor0610 #88507 üzenetére
És mi van, ha maga az android rendszer dobja ki, mert fogy a memória?
-
kovisoft
őstag
válasz Freeman007 #88939 üzenetére
Nálam megy telón is, most frissítettem pár alkalmazást.
-
kovisoft
őstag
válasz Freeman007 #88942 üzenetére
Ha wifin vagy, akkor próbáld meg újraindítani a routert. Azt nézd még meg, hogy nincs-e elállítódva a telefonod órája vagy dátuma, mert az gond lehet a tanúsítványok ellenőrzésénél.
-
kovisoft
őstag
válasz Zola007 #90088 üzenetére
Az EBookDroid-ban is be lehet állítani menüből, hogy milyen legyen a képernyő orientációja.
Új hozzászólás Aktív témák
● Tilos a warez!
● A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!
- Hoppá! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-10875H 32/512 Quadro RTX 3000 6GB FHD
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell 7390 13,3" FULL HD/i5-8250U/DDR4 8Gb/256GB M2 SSD/HDMI/4G/CAM/BT/Wifi/Új AKKU 1 Év Gari!
- Aszta! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i9-10885H 64/512 Quadro RTX 5000 16GB! FHD
- Thrustmaster racing clamp kézifék tartó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest