Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Petykemano

    veterán

    válasz Petykemano #62137 üzenetére

    Annyira többféle magyarázat lehet ennek a kártyának a létezésére.

    Lehet a hibás Navi31 lapkák kiszórása. A kártyára vonatkozó spórolás az árral magyarázható ugyan, de azért mégiscsak ott lebeg kérdésként, hogy ezt a pozíciót nem a fél évet késő és ennélfogva javított Navi32-nek kellett volna betöltenie?
    Most akkor vajon tényleg ilyen sok hibás/alulteljesítő Navi31 lenne? Vagy a Navi32 javítása nem sikerült úgy, hogy elérje ezt a szintet, ezért az itt tátongó lukat be kell tömni valami öszvérrel? Jó, de akkor áll a kérdés: miért csak Kína? OK rendszerintegrátorok globálisan is rendelhetik.
    Az Nvidia szokott ugyanarra a teljesítményszintre különböző lapkákat eltérő módon vágva felhasználni. Nem lehet, hogy RX 7900 néven végülis a globális piacra is meg fog jelenni egy Navi32 lapkát használó változat? És ezt a GRE-t pont úgy vágták, ahogy az Nvidia szokta. Lehet, hogy a piac felosztására épp azért van szükség, mert annyira jól mégsem sikerült a javítás, és a 7900GRE által kijelölt teljesítményszintet csak korlátozott számú Navi32 lapka éri el.

    Ugyanakkor ha sikerülne összelapátolni néhány tíz vagy százezer Navi32 lapkát, amit a globális piacra lehet $650-ért értékesíteni 7900 néven, de ez nem változtatná meg a 7800 és 7700 eddig ismert teljesítmény és árazás-szintjét, akkor az tulajdonképpen mit sem változtatna a Navi32 megítélésén, nemigaz?

    Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..

Új hozzászólás Aktív témák