Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Petykemano

    veterán

    válasz HSM #59409 üzenetére

    "Én itt nem a 110 fokban látom a problémát"

    Az AMD megnyilatkozásának az a része, hogy a 110°, mint hőmérsékleti érték adott ponton mérve tervezett normális határon belüli az valószínűleg igaz.
    Másképp megfogalmazva: az, hogy ott 110° mérhető laikusként biztonságosabbnak, "normálisabbnak" tűnő 90° vagy 100° helyett az nem hiba.

    A problémát az jelenti, hogy azt a hőmérsékletet az adott mérési ponton milyen egyéb körülmények között éri el.

    Ha jól értem, itt az történik, hogy a lapka igénybevétele, vagy más mérési pontok jóval alacsonyabb hőmérséklete alapján sok esetben ott azon a bizonyos mérési ponton sem kellene 110°-nak lennie.

    Ha ez csak valami számítási probléma lenne, akkor persze mindegy, de der8uer videója valami olyasmire enged következtetni, hogy a probléma valós és amikor fejjel lefelé fordított helyzetben az adott mérési ponton eléri a 110°-ot, akkor a kártya elkezdi visszafogni a teljesítményt, ami az adott mérési ponton mért hőmérséklet miatt indokolt, de a lapka más pontjain meg nem - és ha jól értem ebből jön ki a magas hőmérséklet különbség.

    Tehát ha jól értem, a hűtési rendszer valamilyen tervezési hibája miatt bizonyos pozícióban a lapka bizonyos területeiről nem tudja elvezetni a hőt, ami teljesítmény-vesztéshez vezet.

    És akkor mégegyszer:
    Látom esélyét annak, hogy az AMD ahelyett, hogy visszahívná az érintett hűtőkkel szerelt kártyákat és cserélné a hűtőt, ignorálja a kérdést és lazán kapcsolt fanok és influenszerek segítségével próbálja abba az irányba terelni a kérdést, hogy "a 110° normális"

    Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..

Új hozzászólás Aktív témák