Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Alogonomus

    őstag

    válasz Malibutomi #50734 üzenetére

    Bár független tesztekből származó tényleges értékeket holnap még nem fogunk megtudni, azok talán jövő héten érkezhetnek, de szerintem:
    - A maximális (80 CU?) változat a 3090 szintjére lesz beállítva, míg az eggyel kisebb (72 CU) változat a 3080 szintjére, mert szerintem nem teljesítményben, hanem árban és fogyasztásban akarják felülmúlni a két nagyobb Ampere kártyát.
    - A maximális változat valahol 320 watt és 1200 $ környékén, míg az eggyel kisebb változat 275 watt és 600$ környékén lesz.
    - A megnövelt fogyasztással járó teljesítményversenyt a custom gyártókra hagyják.
    - Perf/watt szempontjából várhatóan jobb ajánlatokat hoznak, így a csúcskártya sem lesz folyadékhűtéses, mert folyadékhűtéssel sokkal kevésbé ütne a csúcskártya a léghűtéses 3090 ellenében.
    - A legkisebb (64 CU?) kártya viszont szerintem árban és fogyasztásban fogja a 3070 értékeit hozni, miközben teljesítményben azt leelőzni, mert a 220 wattos érték már abszolút vállalható, azon már nem szükséges csökkenteni egy (majdnem) felsőkategóriás kártya esetén.
    - Határozottan ki lesz hangsúlyozva a 8/10 GB vs 16 GB jelentősége a jövőállóság szempontjából.
    - Jelenlegi raytracing játékokban valószínűleg csak megemelt fogyasztás mellett tudják majd hozni a kategóriájuknak megfelelő Ampere kártya teljesítményét, de ki lesz hangsúlyozva, hogy a DXR 1.1-es környezetben már ismét jobb perf/watt mutatókkal rendelkeznek, és hogy a jövőben már a DXR 1.1 lesz az elterjedt szabvány.
    - A bolti készleteket és az msrp<->valós ár közötti aránytalanságot érintően a magas labdát valószínűleg lecsapják majd.
    - Esetleg beszélnek egy DLSS-re hasonlító saját technológiáról is, ami viszont univerzálisan bevethető lesz szinte minden játékban.
    - Azon csak nevetnék, ha Lisa Su azzal kezdené a bemutatót, hogy a Zen3-as esemény végén bemutatott értékeket a legkisebb bemutatásra kerülő kártyával érték el.

Új hozzászólás Aktív témák