Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #68216320

    törölt tag

    válasz atillaahun #14911 üzenetére

    Az lenne a lényeg, hogy a PBO által az adott Core-on alkalmazott órajelhez a mostaninál alacsonyabb vcore-t használjon. A CO -30 valamit javított a helyzeten, de még lehetne tovább eltolni negatív tartományba. A fentebb említett értékek csak példaként jöttek elő, hogy érzékeltessem, magasabb órajelen is bírna alacsonyabb feszültséget a cpu.
    A hőfokot amúgy limitálni fogom 80fokban, de természetesen nem mindegy, hogy ezt all-core terhelésnél 4200MHz-en vagy 4500MHz-en fogja elérni. Ezért szeretném még alacsonyabbra venni a feszültségeket. (LLC babrálás nélkül)

    #14910 Alpi.
    Köszönöm, de tisztában vagyok az offset használatával. ~10éve alkalmazom desktop és laptop vonalon is. Elektrotechnikai ismereteim is vannak, így a működését is értem. Ami viszont nem tiszta, hogy mi a franc a bios-ban a "Reference Voltage", merthogy offset állításnál ott van az is. És gondolom az "override" azt írja felül, aztán az alapján lesz új VID amit az offset eltol valamerre. De csak találgatok, mert továbbra sem tudom, hogy az 1.1V minek a referenciája.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák