Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Puma K

    veterán

    válasz Tomko78 #3832 üzenetére

    Ez nem így megy hogy mindenki ezt vagy azt vette akkor az a jobb.

    Meg kell nézni mennyi az embernek a kerete amin belül tud választani adott komponensből.

    Ha meg van a tól-ig érték pénzben, akkor azt kell megnézni mi az adott kínálat.

    Az adott kínálatot érdemes szűkíteni az alapján amit a neten írnak videóban mondanak tesztekben hiteles forrásból. Lehetőleg minél részletesebb és minél több elemzést-videót érdemes bogarászni és nézni, hogy mindenre fény derüljön. Avagy pro-kontra tényezők.

    Az Asus alaplapok azért jók, mert ha garanciáztatni kell, akkor dobozzal, hibás termékkel, számlával és garanciapapírral bebiztosítva magunkat el lehet menni a hazai Asus képviselethez és lehet indítani a garanciáztatást, és nem kell a boltba menni ahol csak plusz napok tevődnek rá a garancia idejére. Mindig közvetlenül a gyártóval a legjobb intézni ezeket.

    De ha van egy bejáratott üzlet ahová jár az ember akkor akár oda is lehet menni, de a plusz napok ott is rátevődhetnek a jó kapcsolat ellenére is. Viszont ott akár ha szükséges akkor ráfizetéssel lehet jobb felszereltségű új alapot vagy egyéb komponenst kérni a régi helyett egy garanciában cserélt termék esetén.

    Továbbá meg kell nézni, hogy megéri-e az adott kinézett alaplap és nem-e lenne érdemes az adott gyártón belül másik fajta alaplapot nézni vagy akár másik gyártó esetlegesen olcsóbb termékét választani ami meglehet, hogy jobb felszereltséggel rendelkezik mint az eredetileg kinézett opció.

    Nekem is így lett a mostani alaplapom, mert ezen van értelmes VRM a tuninghoz (5Ghz@1.3v) és jó körítés.

    A VRM rész az alaplapom az ami fontos és nem mindegy. A 6-8 fizikai mag azért meg-meg tudja rántani az alaplapot változó terhelés mellett amit nem minden alaplap bír... vagyis bír míg nem történik valami baj. A sokáig tartó terhelés pl renderelés alatt meg szépen befűti magát a CPU-VRM környéke és ilyenkor nem mindegy az alaplapon lévő hűtés gyári hűtés.

    [ Szerkesztve ]

    "Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘

Új hozzászólás Aktív témák