- iPhone topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Android szakmai topik
- December 3-án elhagyja Kínát az iQOO 13
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- iOS alkalmazások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
-
Mobilarena
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed olvasd el a Témaösszefoglalót, a Téma tudnivalókat vagy használd a keresőt.
Az esetek nagy többségében megtalálható a válasz!
Új hozzászólás Aktív témák
-
chungee
addikt
Bocs a hulye kerdeser. Ram orajel vagy gpu orajel csokkentsem
-
CirrMee
addikt
válasz bobalazs #48400 üzenetére
Kb így szállt el nemrég az asszony gépében is az RX480....
Itt is ment a malmozás, volt driver csere (elég sok verzióval), volt windows reinstall (majd annak a driverével volt hajtva), UEFI matatás, semmi. Ráadásul nem is egyértelműen terheléshez kapcsolódott a hiba.Úgy derült fény a "tettesre", hogy utolsó ötletként átdobtam az (saját) 580 -ast az ő gépébe, a 480 -ast meg az én gépembe. Két hétig semmi hiba, majd vissza. Ott pár hétig semmi, szóval ment a fejvakarás. Amikor megint előjött, vissza az én gépembe, majd pár napra rá meg is jelent a hibaablak - innentől volt tudható, hogy a kártya a ludas. VBIOS cserével megpróbálkoztam még, de az sem segített.
“Az a baj az interneten terjedő idézetekkel, hogy sosem tudhatjuk biztosan, ki írta.” (Petőfi Sándor)
-
user112
senior tag
Sziasztok!
AMD Radeon XFX RX 580-nél hol lehet beállítani, hogy játék közben mutassa az fps értéket (RadeonSoftware)?
Vagy milyen szoftver ajánlott hozzá? -
bobalazs
nagyúr
válasz user112 #48408 üzenetére
mikrolagot mér vele. beesik e az fps. 1% vagy 99%nak irják, ugyanazt méri.
hogy az adott időben az idő 1%ban mennyi volt a fps mérés legalacsonyabb pontja. 1 mp alatt mondjuk ment végig 50 fps-el de abba az 1 mp-be lement egy tizedmásodpercig 30 fps-re akkor az a 99% fps mutatja meg - a 30 fpst. -
nexoradam
csendes tag
Sziasztok,
most sikerült hozzájutnom egy géphez amiben RX 580-as kártya van, a driver frissítése (24.1.1 ) után sajnos mindig megfagy egy pillanatra a gép, a kurzor és minden amit csinálsz, ha letörlöm az illesztőprogramot akkor rendbe jön minden. Visszatettem a 17.12-t így a probléma megszűnt, de ez meg a játékoknak nem tetszik annyira, ördögi kör... volt valakinek hasonló gondja, esetleg megoldása?
Köszi és Üdv, -
nexoradam
csendes tag
Megvan a megoldás:
AMD Adrenalin- Játék fül - Kijelző - Felülbírálások - HDCP Támpgatás Letiltva - Újraindítás, nincs többé lag csak sok FPS
-
becse18
újonc
Xfx Rx 580-ra mekkora padok kellenek ? 1mm és 1.5mm ?
A megbízható !
-
G48
senior tag
Mi lehet kezdeni ha a Sapphire RX 570-el a TRIXX, és a GPU-Z-nél is csak egy - (kötőjel) van a GPU Temp-nél?
[ Szerkesztve ]
-
Csupingo
veterán
-
G48
senior tag
válasz Csupingo #48422 üzenetére
bobalazs: Köszi.
Köszi. Most vettem. Leszedtem a drivert. Kivettem a PCI-E-ből, utánna vissza.
Most betöltött a Win 11 feltette a drivert. (2023.03)
Ezek után tegyem fel a legfrissebb drivert? (AMD Software: Adrenalin Edition)
Milyen teszteket kell futtatni h teszteljem a kártyát?0 terhelés mellett ha lassan melegszik 50 C körülre az OK?
(Majd thermalpad csere ill paszta csere lesz.)
[ Szerkesztve ]
-
Csupingo
veterán
Ha ebben a felállásban működik, akkor ne piszkáld. Játékokkal, esetleg 3dmark-kal tesztelheted, ha gondolod.
Ha 50 fokig melegszik, az nem olyan jó. Persze lehet, hogy nagyon meleg van a házadban, vagy valami miatt megemeli a vram órajelet. Az amd kártyáknál elég gyakori. Pl. 2-3 monitor esetén, nagyobb felbontású, vagy nagyobb frissítésű monitor esetén. Esetleg nézz rá gpu-z -vel, hogy a vga memória milyen órajelen van ilyenkor.
[ Szerkesztve ]
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
Csupingo
veterán
Azért melegszik, mert a memória órajel nagyon magas. Amiket felsoroltam, azokból egyik sem áll fenn nálad?
Nem ugrik be sajnos a memória tesztelő program neve, de mintha itt, vagy az azonnali vga topikban említették volna már többször.Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
Csupingo
veterán
Az 1750 nem alap, 300MHz környékén kéne lennie.
Érdekes, mert szerintem két fhd közeli kijelzőnél még nem szokta megemelni az órajelet. Ha csak eggyel próbálod, akkor visszaáll? Ha nem, akkor DDU után ki kéne próbálni pár régebbi megbízható drivert, vagy újra felírni a kártyára az eredeti bios-t.
[ Szerkesztve ]
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
user112
senior tag
Sziasztok.
Ezzel a hibaüzenettel mit lehet tenni:
Hiába teszem fel újra a 23.1.11-est (az új nem vált be) nem oldódik meg. -
CJ3
senior tag
Sziasztok mitől darálhat egy RX570 ? Játék közbe darál a kép, de az fps megvan pl 50 fps
Benchmark lefutott ... Mire utalhat ez ? Laggol darál ?Előző tulajnál minden rendbe volt vele .
Kártya csere volt, régi software t csak eltávolitottam, be az uj aztán annak fel a software t
[ Szerkesztve ]
Crypto
-
bobalazs
nagyúr
-
addikt
Srácok jött most vmi új driver az 500-as szériához amivel gondok vannak? Bnőm ma hívott, (RX 570 van a gépében), hogy szétesett a kép, meg a monitor kikapcsolt. Remélem, nem a kártya lesz :(
⏺︎ Bankot váltanál? Segítek! Küldök meghívót! ⏺︎ Gránit Bank meghívó az ajándék 10.000Ft-ért, belépési bónusz: 10+40e ⏺︎ K&H Bank meghívó az ajándék 10.000Ft-ért, belépési bónusz 10+40e ⏺︎ Raiffeissen meghívó az ajándék 5.000Ft-10.000Ft-ért, belépési bónusz 5/10+50e⏺ Részletekért keress priviben! ⏺︎
-
bobalazs
nagyúr
-
TIT
veterán
1 letölthető van és persze,hogy baj ha 2-öt teszel fel,értelme nincs+fel se mehetne.
-
CJ3
senior tag
Sziasztok gép inditási problémával kapcsolatba hova érdemes írni .? Van fóruma ?
Gépház meg tápcsere volt.[ Szerkesztve ]
Crypto
-
Kylesa
aktív tag
Akinek esetleg hozzám hasonlóan RX580 8GB Nitro+ kártyája van, és a legfrissebb driver mellett alulfeszelve van a kari; megosztaná velem az undervoltos értékeket?
Nekem jelenleg még 23.8.2. van, szeretném frissíteni, de a jelenleg használt undervolttal az új driver már nem nagyon működik együtt.it's a danger pretty here in Night City
-
dh1
csendes tag
Üdv srácok!
Van egy SAPPHIRE Radeon RX 580 NITRO+ Special Edition 8GB GDDR5 256bit. Nem mai gyerek, több mint 4 éves... anno újonnan vettem. A vas amit hajtok vele szintén nem mostani sárkány:
Intel Core i7 3770K - Ivy Bridge - Socket 1155LGA
ARCock Z77 Extreme6/TB4
16GB RAM - DDR3
Windows 10 Pro 22H2
A lényeg, hogy apránként lecserélném a gépet. Sajnos egyben nincs rá keretem, illetve az Radeon RX 580 NITRO+-m a minap megadatta magát
Mivel a videokártya nélkül nem tudok élni illetve dolgoznom is kell a vason gondoltam veszek egy másik SAPPHIRE Radeon RX 580 NITRO+ Special Edition-t. De használtan 1 év garival 45000Ft, friss thermalpadokkal, pasztázással meg már 55000Ft ... ami egy használt kártyáért kicsit sok(k)... Újonnan már csak egy helyen kapni... (elég szar értékeléssel 66e+szállítás) ...
Avagy veszek egy...
NITRO RX 6000 Series-t
NITRO RX 7000 Series-t...
s majd szépen veszek alá CPU-t, alaplapot, RAM-ot stb.
A kérdésem annyi lenne, hogy egy NITRO RX 6000 vagy 7000 széria működik minden probléma nélkül az én PCI Express 3.0-es alaplapommal... avagy ne is reménykedjek?
Köszi a segítséget!* Amiga Mania Magazin http://www.facebook.com/AmigaManiaMagazin * http://issuu.com/amigamania *
-
dh1
csendes tag
Köszönöm!
* Amiga Mania Magazin http://www.facebook.com/AmigaManiaMagazin * http://issuu.com/amigamania *
-
dik
őstag
Nekem is hamarosan eladó lesz a RX 580 nitro+. Megvan az utód. Tesztelés alatt. Elég volt ebből a kinlódás a driverek terén....
Amúgy nem lenne egy elveszett történet... Igaz Francia...[ Szerkesztve ]
"A hülyékkel nem lehet mit kezdeni!"
-
Francia91
veterán
Nekem tökéletesen megfelel, de amint Neked írtam, igazából költséghatékonyság miatt vettem az épülő gépbe, mert FHD-ba mindent visz közel maximum beállításokon, amikkel játszok. 35-ért meg ilyen teljesítmény jó. Nyilván később fejlesztem a gépet, és akkor megy bele komolyabb VGA is, addig meg ez bőségesen jó. De aztán is marad tartaléknak, nem adom el.
Ha valaki VGA-t akar venni, én sem ajánlom 100%-osan, de ha ugyanaz a cél, mint nálam, akkor jó vétel lehet még 30-35 körül"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/
Új hozzászólás Aktív témák
● Hozzászólás előtt olvasd el!
- MSI GeForce RTX 3060 Ti GAMING Z TRIO 8GB (ingyen posta)
- NVIDIA RTX 3060 Ti Founders Edition 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- Palit RTX 3060 Ti 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- nVidia Quadro RTX A4000 16Gb GDDR6 256bit
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs