- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Megkezdte a Honor a MagicOS 9.0 bétáját
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Kuo: Az iPhone 18 Pro állítható blendét kap
Új hozzászólás Aktív témák
-
senior tag
válasz kolopele #29793 üzenetére
A durván két napos teszt eredménye a következő:
Az én kártyám a bátyám gépében nem okozotr kék halált egyszer sem, igaz a Red Dead 2 egyszer kidobta, de minden más játék rendben volt.
Nálam a bátyám videokártyája szintén nem hozta a kék halált, mint a saját kártyámmal.
Ezek alapján nem igazán értem mi lehet a gond, de most szereztem egy másik rx6600-at, megnézem majd azzal is.
Kellett nekem visszatérni a PC-hez (is). Keresem magamnak a bajt. ( Igaz legalább leköt.) -
TeeBee73
veterán
válasz kolopele #29806 üzenetére
Az i5 10400-at játékok alatt egy i3 13100 is elveri, nem is kicsivel. Árban ugyanott van, de utóbbi jövőtállóbb.
MOD: (Mármint a platform, nem a proci. Modernebb címekhez el kell engedni az LGA1151-et. Mondom úgy, hogy az egyik vendégszobámban egy i5 3570+8GB+GTX1060 kombó van, cimbiék kisfia, mikor itt voltak nyáron, egész jól elvolt vele.)[ Szerkesztve ]
"4Z 1N73LL1G3NC14 4 V4L70Z45H0Z V4L0 4LK4LM4ZK0D45 K3P3553G3" -573PH3N H4WK1NG
-
-
TeeBee73
veterán
válasz kolopele #29812 üzenetére
Nálam most így vannak összeválogatva a cuccok:
1.: Adatlapon lévő holmi, CPU, RAM alapon, a VGA kapott UV/OC-t.
2.: R5 5600G, 16GB 3466MHz, RX6600+UV/OC, UWFHD 29", 75Hz, Freesync
3.: i5 3570, 8GB 1600MHz, GTX1060, UWFHD 34", 60HzAz első gépnél nálam is van RTSS-ben 80-as korlát, mert fölötte nem igazán vett észre difit. (Kompetitív FPS-t nem játszom.)
Már a második konfiggal is el lehet játszogatni, Starfield és Cyberpunk esetében némi kompromisszummal."4Z 1N73LL1G3NC14 4 V4L70Z45H0Z V4L0 4LK4LM4ZK0D45 K3P3553G3" -573PH3N H4WK1NG
-
zmilaner
tag
válasz kolopele #29821 üzenetére
Köszi mindhármótoknak!
Le vagyok maradva valamiért régről olyan beidegződésem volt, hogy a Powercolor valami "nagyon occó kínai" márka de simán lehet, hogy csak keverem valamivel, az XFX meg akkor jött szembe mikor a napokban elkezdtem ismerkedni a 6xxx szériával, azelőtt azt sem tudtam, hogy létezik. Most kicsit több mint 3 éves a 1660Super a Gainwardtól, ezzel lekopogom nem volt soha gond, a Gigabyte kártyákkal annál inkább. -
RetepNyaraB
veterán
válasz kolopele #29880 üzenetére
A 6600 elég háklis csip valamiért. Arról nem beszélve, hogy nekem másfél éve nem akart az MPT-vel együttműködni sehogy. Driverben pedig asszem 1,1 voltig engedte le magát. De sosem volt 100 fokos a hotspot, hanem 80 körül
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
félisten
válasz kolopele #29887 üzenetére
W10-em van, Adrenalin-on kívül nem akarok semmilyen más segédprogit.
Nem a GPU-Z zavar, hanem hogy ha újraindítom a gépet, akkor a default értékek jönnek be a Tuning alatt."Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
rostiron
őstag
válasz kolopele #29902 üzenetére
Hát valami nem ok.
Adrenalin reset megvolt. MPT ben is próbáltam de ott nem jött össze a reset. Gép restart megvolt.
Három 6600 gpu -t mutatott mindig, de a 3. csinálta a változtatásokat csak.
Nem tudom azt resetelni, és az adrenalin is hülyeséget mutat.
Hiába nyomok a delete sppt-re. Nem "üríti ki "
[ Szerkesztve ]
Gigabyte B55 Aorus elite v2, Ryzen 5600, 32GB DDR4, RX6600, XFX TS-550,
-
rostiron
őstag
válasz kolopele #29907 üzenetére
A delete sppt nem oldja meg. mindjárt újratelepítem.
Igen most használom először, de volt korábban egy másik 6600 is a gépben.
De annál még nem volt fent a MPT.
De rögtön 3 db vga-t irt.tényleg a speciális vezérlők maradtak ki. És megmaradtak a beállítások a reset ellenére.
[ Szerkesztve ]
Gigabyte B55 Aorus elite v2, Ryzen 5600, 32GB DDR4, RX6600, XFX TS-550,
-
félisten
válasz kolopele #29893 üzenetére
Természetesen rányomtam az Apply Changes-re, és most már az elmentett profilt importálom minden egyes indításkor.
#29895 Askformore
A rendszer frissítve van, nem tudom, mire gondolsz?#29896 RetepNyaraB
Igen![ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
félisten
válasz kolopele #29947 üzenetére
Furmarkot kizárólag stabilitás tesztre használom, évente úgy 2x, szóval majd a köv. kártyánál lesz elővéve kb. Alap freki tudomásom szerint visszamegy, csak játékok alatt nem engedi így leesni... de ezt még meglátom.
Ja és tudjuk: HWINFOOO!!!
Lőttem is egyet 3db 4K Optimized Superposition bench után, talán a ventiprofilt vehetném agresszívebbre:"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
félisten
válasz kolopele #29950 üzenetére
A gyári 1150mV-hoz képest ez a 1040mV körüli érték tulajdonképpen nem rossz, kb. ennyit akartam, BIOS profilokkal nincs kedvem szórakozni, kb. ennyit vagyok hajlandó buherálni... ha ez nem elég, akkor megyek vissza Nvidia-ra.
Gépigényesebb játékokat mostanában nem toltam, ha az kellene, akkor fejlesztenék, elsősorban CPU-RAM-SSD-MOBO vonalon."Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
PuMbA
titán
válasz kolopele #29969 üzenetére
"adrenalinban állítva már elhasalt volna."
Mármint hogy állítva? Adrenalinban teljesen más értékeket kell állítani, hogy ugyanazt kapd, mint MPT-ben. Nekem az Adrenalinban 1140mV, 2600MHz-et beállítva kapok maximum 1.02V magfeszültséget a HwInfo-ba játékok alatt.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz kolopele #29973 üzenetére
Sajnos ezt nem értem. Ami képet betettél most HwInfo-sat, én ugyanezeket a fogyasztás, feszültség és frekvencia értékeket kapom 6700XT-vel úgy, hogy Adrenalinban 1140mW, 2600MHz van beállítva. Miben is jobb az MPT akkor, ha ugyanazt a végeredményt el lehet érni az Adrenalinnal is? Kipróbálnád, hogy csak az Adrenalint használva és beállítva, amit leírtam értékeket, ugyanazokat a HwInfo-s értékeket kapod, mint MPT-vel?
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz kolopele #29975 üzenetére
Értem. Ilyet én még nem tapasztaltam Adrenalinnal. Minden játék alatt 1V volt a maximum feszültségem, legyen az megterhelőbb vagy kevésbé terhelős. Szerintem ez azért lehet, mert ha valaki túl kevés feszt ad meg túl nagy frekvenciához, akkor az kicsúszik a feszültség-frekvencia görbe tetejéhez érve. Amit én megadtam 1140mV-ot az ugye elég megengedő.
[ Szerkesztve ]
-
R0GERIUS
tag
válasz kolopele #29981 üzenetére
Mert a Windows egy f.s, nem érdemes feltétlen debug-olni, ha nem muszáj.
Ugyanis bőven vannak lehetőségek, csak a teljesség igénye nélkül: MPO (ami főleg R.ID drivereken szeret szívatni, ha nincs kikapcsolva), driver frissítés nem volt tökéletes, chipset driver nyűg, Windows update utáni korrupció (DISM és SFC ellenőrzés kell hozzá), vagy bugos volt az épp eheti Windows update....
Az az egy szomorú tény, hogy nincs alternatívája.[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz kolopele #29988 üzenetére
Anno teszteltük itt, én mértem Cyberpunk 2077 alatt CapFrameX-szel és 500MHz-es minimum frekvenciával is vajsima volt a frametime grafikonom. Kivételes esetektől eltekintve, például nagyon rosszul van megírva a játék, nem hiszem, hogy piszkálni kellene a minimumot.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz kolopele #29991 üzenetére
Én a procit is alapon hagytam mindig. Az alapértelmezett Kiegyensúlyozott Windows energiagazdálkodási profilon vagyok és a BIOS-ban is minden alvó, energiatakarékos állapot engedélyezve van A játékok ettől nem akadoznak vagy esnek be pillanatra se, de ha kisebb a CPU terhelés, akkor visszaesik a frekvencia és feszültség.
R0GERIUS: ASPM az alapértelmezetten ki van kapcsolva az alaplap BIOS-ban és ahhoz pont nem nyúltam Sleep state meg Energy star, CEC regulation funkciókat kapcsoltam be manuálisan.
[ Szerkesztve ]
-
bajtokarpi
őstag
válasz kolopele #29998 üzenetére
Szia, köszönöm a segítségedet.
Egyenlőre adrenalin alól oldottam meg, kicsit egyszerűbbnek tűnik. Annyit szeretnék még kérdezni, hogy az megoldható, hogy az értékek csak akkor legyenek láthatóak, ha elindítok pl. egy játékot?
Köszönöm
[ Szerkesztve ]
battletag: bossi#2666
-
zmilaner
tag
válasz kolopele #30025 üzenetére
Igen, egyelőre ezen megy a rugózás, hogy elálljak vagy ne Egyébként egy XFX 6800 SWFT CORE-ról van szó, tisztában vagyok vele, hogy az XFX-nél ez (talán) a legalapabb build, de ennyire hallható cicergésre nem számítottam.
Furious - kíváncsi leszek, az alaplapom talán 2-3 éves őszintén nem tudom milyen kategóriának számít, de ha egy csere megoldaná (vagy optimalizálná) a dolgot akkor lehet előbb cserélnék lapot mint kártyát
Thom95 igyekeztem, aztán lassan jön majd szét- össze- át- keresztbe- alul-állítgatás, ha lesz eredménye jelzem -
Furious
tag
válasz kolopele #30049 üzenetére
Arra, hogy a legtöbb esetben a CW táp és/vagy kártya "hiba". Az nem igazán számít milyen lap van alatta, mivel ez áramköri cicergés legjobb tudásom szerint, de ha rosszul értelmeztem az általam eddig olvasottakat a témában akkor szívesen fogadom a korrekciót.
Tl;dr
A lapnak nincs köze a CWhez, ez inkább psu+/gpu issue.“Work hard in silence, let your success be your noise.” - Frank Ocean.
-
TeeBee73
veterán
válasz kolopele #30110 üzenetére
Fene se tudja. Márciusban kellett az egyik "kisgépbe" egy dVGA, mert a P106 beadta a kulcsot. Alzánál akciós volt, rendeltem egyet. Dobozból ki, gépbe be.
Default ~20%-on pörgött idle a venti, játék alatt meg 2000RPM-en süvített.
(Mondjuk, nem sokáig, Afterburnerben kapott egy normális görbét, azóta "kopp-kopp", csendben van.)"4Z 1N73LL1G3NC14 4 V4L70Z45H0Z V4L0 4LK4LM4ZK0D45 K3P3553G3" -573PH3N H4WK1NG
-
Dark KillerX
addikt
válasz kolopele #30109 üzenetére
Nem rossz , de azért a Gaming X , és a Pulse hűtése nem egy kategória , én ilyen alacsony venti fordulattal , nem tudnám 80 fok környékére vinni , még UV-el sem.
Nálam 1V / 2650 Mhz mellett volt kb 700rpm-el 80 / 95 C második a Hotspot ugye , de próbálok még vmit faragni a Vcore-ból talán lesz még némi javulás
-
TeeBee73
veterán
válasz kolopele #30114 üzenetére
Pénteken lesz időm, akkor ránézek default-on mit virít, addig eléggé szoros időbeosztásom van.
MOD: találtam egy régebbi eredményt:Ez még UV/OC/ventigörbe szerkesztés nélküli, ha jól emlékszem. Most egy 5600G mellett van a másik kecóban.
Viszont 1V alatt maradt végig.
[ Szerkesztve ]
"4Z 1N73LL1G3NC14 4 V4L70Z45H0Z V4L0 4LK4LM4ZK0D45 K3P3553G3" -573PH3N H4WK1NG
-
Dark KillerX
addikt
válasz kolopele #30113 üzenetére
Köszi a tippet!
Lejjebb vettem az órajelet 2550Mhz-re , annyit nyertem vele , hogy HwInfo alapján sokkal magasabb lett az átlag , kb 2400+ , előtte ugye 2650Mhz mellett ez alacsonyabb volt , igaz a csúcs is több volt.
Most érzésre sokkal stabilabb lett , nincs 2650 - 2150 MHz drop , hanem inkább 2400+ mellett működik, és néha megy fel 2550Mhz környékére.
A Hotspot kb 72C , és 1400rpm-en üzemel a hűtés
Új hozzászólás Aktív témák
Relatív gyári teljesítmények:
● RX 6400-hoz képest
● RX 6500 XT-hez képest
● RX 6650 XT-hez képest
● RX 6750 XT-hez képest
● RX 6950 XT-hez képest
Fogyasztási keret állításához:
● MorePowerTool
/link a weblap közepe fele/
● MorePowerTool leírás/guide, mit hogyan, miért !!!
Aktuális AMD driver:
● AMD.com
EXCEL-tábla topiklakók méréseivel:
● [LINK]
- GIGABYTE RTX 2060 OC 6GB (GV-N2060WF2OC-6GD rev. 2.0)
- Gainward RTX 2060 Super Ghost 8GB használt videókártya eladó garanciával! AKCIÓs
- GIGABYTE GeForce RTX 2060 SUPER GAMING OC 3X WHITE 8GB
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- JÉG Kisbironak!ASUS TUF GAMING RTX 4090
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest