- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Megérkezett Magyarországra a Galaxy A16 4G is
- Android szakmai topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
aktív tag
válasz AsakuraDave #3100 üzenetére
Hu ez jó hír azért! Mert nem mindegy. Most érted nem is angol nyelvű az oldal így akinek nincs ilyen kártyája (mint neked) nem tudhatja hogy ez kamu.
Visca el Barcelona!
-
AsakuraDave
őstag
Csodás ingame bench aminél a gameplay fps-ek eltérnek, már csak a kamera szögek miatt is de tessék:
RTX 3080 ULTRA, RTX OFF:
6800XT ULTRA, RTX OFF:
RTX 3080 ULTRA, RTX ULTRA:
6800XT ULTRA, RTX ULTRA:
Többször lefutatott benchek, legújabb WHQL és nem WHQL driverek közül mért legjobb értékek ezek. A beszólogatósnak szól ez főleg, hogy miért nem raktam még ki tesztről képet/videót. Azért barátom mert új hardver és játék naponta jöhet patch és driver...
Nem beszélve a B550+5600X-re is jönnek az újabb beta BIOS-ok így hogy egyenlő legyen a háttér mindkét kártyán k.va sok időbe kerül letesztelni.
Out of box értékek vannak mindkét kártyán és procin, nincs semmi OC és tuning.[ Szerkesztve ]
There's only one thing that hurts people more than lies. It's saying out loud the truth and facts.
-
=WiNTeR=
senior tag
válasz AsakuraDave #3102 üzenetére
Köszi a teszteket! Szerintem tök jó, hogy valakinek itt a fórumban megvan mindkét kártya és összehasonlítja őket
"I will become a true hardscoping hitmarking sample text legend."
-
DeathAdder
veterán
Több mint 40% RT-ben a különbség, ami guru3d szerint 3% ugyanazon a felbontáson, kemény
Vajon hogy jöhetett ki nekik az az 52 FPS average? Mert az nálad sokkal kevesebb, míg a 3080 szinte hajszálra azt az értéket hozza.
-
AsakuraDave
őstag
válasz DeathAdder #3104 üzenetére
Ahh hogy az alján vannak az RT diagramok Ezt benéztem, sorry!
Viszont "Hybrid RT" az mégis micsoda? Ez nem konzol verzió ahol az RT internal scale-ezni tudna... Semmi adat, hogy medium, high vagy ultra lenne.There's only one thing that hurts people more than lies. It's saying out loud the truth and facts.
-
AsakuraDave
őstag
válasz AsakuraDave #3105 üzenetére
There's only one thing that hurts people more than lies. It's saying out loud the truth and facts.
-
DeathAdder
veterán
válasz AsakuraDave #3106 üzenetére
tehát ezért hirtelen ez a sok 15-25% akció
én naív meg már kezdtem örülni
-
Malibutomi
nagyúr
-
AsakuraDave
őstag
válasz Malibutomi #3109 üzenetére
#3105 -ös hsz.-emben már észleltem
-
zsirfecske
addikt
válasz DeathAdder #3107 üzenetére
-
arn
félisten
Attol nem lesz gyorsabb, max olyan hibrid modot csinalnak, amitol kevesbe feltuno a hianyossag. De kisebb osszegben mernek ra fogadni, hogy lesznek olyan pc portok (foleg vmi nvs cim), amiben olyan szintig fogjak skalazni, ami nem fog tetszeni neki.
A 3090en van eleg ram, meg lehet a 3080tin is lesz - de lehet az nv bele fog allni ebbe a 8-12g meretbe, onnantol meg mindegy mit csinal a masik fel.
inkabb az a kerdes, hogy az amd mennyire tudja pcn ervenyesiteni a konzolos elonyet, a pcs piacon azert nagyreszt meg mindig a zold oldal van tobbsegben, a jatekfejlesztoknek ez is szempont lesz.
[ Szerkesztve ]
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
arn
félisten
válasz zsirfecske #3111 üzenetére
Kisse messze kerultunk a ref araktol, 3080 pepitaban.
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
őstag
válasz AsakuraDave #3106 üzenetére
Szép akciók a “nagyon várt termékekre”
kb leakciózták a semmit.“ A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt!”
-
vagner66
csendes tag
válasz undeflorate #3076 üzenetére
Az EVGA-ánál van átruházás. A korlátozott garancia feltételeire is figyelemmel, az átruházható korlátozott garancia a használt vásárlók számára érvényes, érvényes viszonteladói igazolással. 3 évre átruházható, korlátozott jótállású termék utótagok: -A1, -A2, -A3, -A4, -AR, -AX, -CR, -CX, -DX, -FR, -FX, -SG, -SX, -KR, -K1, -K2, -K3, -K4, -K5, -KB, -KA, -KF, -KM EVGA oldaláról . Ezek szerint átruházható a garancia.
[ Szerkesztve ]
-
zsirfecske
addikt
válasz zsirfecske #3111 üzenetére
tehát az előző hasonló hozzászólásaim (1 és 2) alapján "megjelenés" óta ennyit drágult a 6800 ref az alzánál, úgy hogy kapni se nagyon lehetett:
ASROCK Radeon RX 6800 16G - 247 190 Ft > 266 690 ft
SAPPHIRE AMD Radeon RX 6800 16G - 238 290 > 251 890 ft(ami már majdnem annyi mint az xt-k kezdő ára volt: asrock 276 990 / sapphire 268 090 ft)
-
gabo423
tag
Gyenge rt-ben a mai játékokban a 6800 xt én is leltem videót 3080 vs 6800 xt. A nagyobb gond hogy ez a különbség a jövőben is meg fog maradni szerintem.
Itt kimérték. [link]
-
Beast007
aktív tag
válasz undeflorate #3076 üzenetére
Mivel elég sokan rá vannak pörögve a témára, (bár ez off itt) de leírom:
Én adtam már el olyan alaplapot amit az alzától vettem és miután megvette tőlem az illető gariztatta mert elhalálozott rajta a lan chip. Na most egy meghatalmazást kellett írnom, hogy eljárhat garanciális ügyintézésben és onnantól kezdve vele tárgyalt mindent az alza! Én kettő darab emailt kaptam az elején és a végén, hogy elindították és jóval az után, hogy megkapta az illető a vadi új lapot , hogy lezárult. De én megkerestem őt privátban előtte, hogy mit sikerült intézni, szóval tudtam, hogy cserélték neki. -
gabo423
tag
3dmarkban is kb a fele pontot hozza az rt feature tesztben, pedig az a nyers rt számitási kapacitást méri. Abu totál rá volt izgulva hogy tetszeni fog neki infinity cache igy ugy hát nem jött be. Minecraft rt-ben is még az rtx 3070 is elpicsázza a big navi mindkét szereplőjét.
Eddig asszem 2 játékot találtam amiben nem müködik 6800 xt vel az rt az a quake 2 rtx, el sem indul, meg a ghost runner ott be van kapcsolva csak épp nem látom az effektet, cserébe borzalmasan fut.
[ Szerkesztve ]
-
Danex
addikt
válasz zsirfecske #3117 üzenetére
Ilyenkor már lassan nem a skalper , hanem a józan paraszti ész is feldobatná az emberrel a kártyát. 50e-ret megér 1honap pihit
-
EXA
aktív tag
válasz gabo423 #3121 üzenetére
Egyre nagyobb dilemmában vagyok, hogy melyik kártya lehet hosszabb távon a jobb választás 3080 vagy 6800XT. Oké, hogy több vram, de RT-ben meg gyengusz és DLSS-hez hasonló technológia sincs még AMD oldalon. Plusz az AMD sem hajlandó semmit mondani, hogy miért nincs kártya, ami elég zavaró, mert a végtelenségig nem akarok várni.
-
gabo423
tag
Másik topicba asszem linkelte egy srác egy bányász fotóját tele volt a rig 6800-as karikkal, a bányászok lerabolják a készleteket. Undervoltolni nagyon durván lehet őket, simán le lehet szoritani 160 180w ra a fogyasztást jelentős teljesitmény veszteség nélkül. Én is dilemmába voltam azért is marad mindkét vga meg a 6800 xt meg a 3080 nv-s játékokban sem rossz a radeon a final fantasy xv is gyönyörüen fut 120 fps-el nv effektek nélkül, a project cars 3 is.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
-
EXA
aktív tag
válasz gabo423 #3124 üzenetére
Na igen a fogyasztás a másik. Csak egy 650-es platina tápom van, az meg lehet, hogy egy 3080-nak kevés lenne. Szóval passz sajna nálam nem opció, hogy szerzek mind2-ből.
Most megkérdezném melyik választanad, ha kettő közül csak egyet lehetne, de gondolom a válasz az lenne, ha kell az RT akkor nV, ha nem akkor AMD.CME: Az egy bölcs döntés volt. Főleg a mostani helyzetet tekintve.
-
AsakuraDave
őstag
COD Black Ops nálam RT mellett textúra swappolt. Amint eléri a kártya a 13-14GB Vram használatot a texturák elmosódnak és újra betöltődnek a Vram is leugrik 7-8GB-ra majd kezd felmenni és újra és újra eljátsza.RT OFF-ba is csinálta de ott több idő mire felment 13-14GB vram-ra. RDR2 benchmark meg az utolsó szakaszba mindig kidobott ha bevolt kapcsolva a SAM és ilyenkor ugyanez a 14gb vram használatkor crashelt, SAM nélkül meg fel se ment ennyire a vram usage olyan 8gb körül maxolt. Ezek 99%, hogy szoftver gondok még de pl a 3080-al ugyanezek a szakaszoknál semmi gond nem volt és Black Ops-ban is jóval több az fps RT effektekkel.
[ Szerkesztve ]
-
EXA
aktív tag
válasz AsakuraDave #3128 üzenetére
Köszi!
adakiller: Azt hittem több lesz, mondjuk nekem a 275W 290-ről ez nem lesz nagy ugrás.
-
gabo423
tag
Azért nagyon nehéz a kérdésed, mert ez a radeon amúgy jó kártya. Igen is tesztelni kell, nem visszatartani az eredményeket beta biosokra stb kifogásokat keresve csak beszélni róla. Ez nem neked szólt hanem tudja ő kire vonatkozik. Szóval szerintem aki e-sport cimeket is tolja annak wqhd-n elég jó választás a radeon, de aki single player játékokat részesiti előnyben max részletességgel és sebességgel, akkor annak 3080. Na én mind2 vagyok egyben. 3090 szint felett hoz forza horizon 4 ben a 6800 xt. Jön a forza motorsport 8 is abban is lesz rt na ott kiváncsi vagyok nyerni fog e.
[ Szerkesztve ]
-
gabo423
tag
válasz AsakuraDave #3128 üzenetére
MOndok én durvábbat. Mikor 2. napja volt nálam a kártya és haladtam a játékok megnézésével, a sam ugye be volt nyomva biosban. Brutál bugok voltak vele. Sorolom. A crysis az ugye megvan hogy amig nem jött ki a mostani beta driver az összes karakter meg a fegyverek állatok textúrái szemeteltek, mint ha gpu hibás kártyával tolná az ember. Aztán ott volt a project cars 3 kb 50 fpsel futott, és tolta a fekete képernyőt az arcomba pár perc után meg brutál laggolások. Sam et kikapcsolva megjavult 120+ fps el megy. Van még az american truck simulator is, mindent maxon 400% renderingel durván akadt. Le kellett butitani 100% ra a renderinget meg szinte az elsimitast is levenni teljesen. Sam -et kikapcsolva mehetett minden maxra, és szépen ment. A cold war multi mindent maxon kidobott errorral szinte mindig, rt-t offoltam jó lett. Na sam off, új driver és ez is megjavult. Nagyon rezgett a léc de jött az új driver és most nem bugzik semmi ez egy ilyen játék, béta tesztelők vagyunk amd-nél. Jelenleg a sam-ot hanyagolni fogom nagyon sokáig.
[ Szerkesztve ]
-
AsakuraDave
őstag
válasz gabo423 #3134 üzenetére
Tudom elég sok tesztet csináltam SAM on/off-al
Sajnos azért az elmondható, hogy az AMD szokásos driver problémák megvannak de szemet tudok hunyni mivel RT meg/vagy SAM beállítások mellett jöttek elő bugok. Legion RT-vel random crashel, van, hogy 1 óráig ment flottul aztán máskor meg 5-10perc után crashelt.
SAM ON bugok lehet BIOS alapú hiba is amúgy szerintem.There's only one thing that hurts people more than lies. It's saying out loud the truth and facts.
-
gabo423
tag
válasz AsakuraDave #3135 üzenetére
Nem látok bele hogy mi miatt ilyen vacak sam-el a gép. 1 játék miatt ami az ac valhalla, nem tartom bekapcsolva, ha a többi crap lesz. Kellene igen, a végleges bios az 5000-es ryzen procikhoz meg a pbo 2 hogy alulfeszelve menjen a proci mert sok feszt kap szerintem. A durva hogy elvileg még nőhet is a teljesitmény ha hüvösebb lesz a proci mert akkor magasabbra tud majd boostolni. De akkor is akárhogy nézem, most igy vagyok a legközelebb egy xbox series x hez gép felépitést nézve 5800x/6800 xt/. Igy jöhetnek a next gen játékok nem mostanában kellesz lecserélni a platformot.
[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz =WiNTeR= #3096 üzenetére
Ezt nem tudja senki, egyelőre ellentmondásosan nyilatkozik mindenki. Az NV azt mondta, hogy szabványos RT van a játékban, tehát működnie kell, az AMD pedig azt, hogy bármilyen szabványos RT-t futtatni tudnak.
#3097 p87 : Be kell kapcsolni az RT-t, hogy működjön.
#3102 AsakuraDave : Következő kérdés. Miért nem ezt méri az említett két, hiteles oldal tesztje?
#3112 arn : Csak hibrid RT létezik ma a játékokban. Úgy 10 évig nem is lesz más.
#3121 gabo423 : A 3DMark feature tesztje védekezik az Infinity Cache ellen. Úgy van felépítve, hogy több effekt is direkt teleszemeteli a cache-t. Ez koncepció, mivel ha ezt nem teszik meg, akkor a Radeon le tudja menteni a teljes BVH gyorsítóstruktúrát (ami egyébként 40 MB) egy olyan memóriába, amit 1,6-1,9 TB/s-mal ér el, így ez alapvetően határozná meg a teljesítményt, vagyis nem tudná a teszt mérni az RT részegység sebességét. A teszt azonban erre kíváncsi, nem arra, hogy az Infinity Cache-ben elférne a teljes statikus BVH, és akkor a feldolgozás során el se kellene hagyni a GPU-t a munkával. A sebességvesztés jelentős részét nem az RT egységek okozzák, hanem az a véletlenszerű memóriaelérés, ami miatt a GPU folyamatosan a memóriát címzi.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
AsakuraDave
őstag
Kérdezd meg őket mivel semmi egzakt adatot nem adnak meg hogy hogy tesztelték RT-vel.
Illetve láttál te már egyiktől is real-time gameplay benchet? Annak se hiszel gondolom csak a grafikonoknak Az se gáz, hogy még csak egy ingame benchmarkról se raknak fel képeket nem hogy real-time videót monitorozva Azt ezek a "nagy" SZAKMAI oldalak, nevetséges és szánalmasak 0 munka van benne csak minnél hamarabb kirakják őket mert kell a klikkelés szám.There's only one thing that hurts people more than lies. It's saying out loud the truth and facts.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz AsakuraDave #3140 üzenetére
Én csak kérdéseket teszek fel. Van két oldal is, ami ugyanazt méri, de te mást. Sőt, hozok egy harmadik oldalt is. [link]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
szasanyi
félisten
Ezek után kézenfekvőnek tűnik a kérdés: mikor és miben lesz annak az AMD feature-nek egyértelműen előnye? Mi várható?
Csak mert már sok éve "jobbak" , komplexebbek az AMD GPU-i ami viszont soha sem jelentett a játékokban jelentős előnyt (sőt, gyakran nyilvánvalót sem nem még jelentős előnyt). -
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz AsakuraDave #3145 üzenetére
Nekem bónusz kérdésem is van. Az árnyékok le vannak véve, vagy tényleg ilyen rondák?
#3144 szasanyi : Az Infinity Cache-nek? Az működik automatikusan, csak dolgozhatsz ellene. De ugye egy játéknál minek dolgoznál a sebességnövekedés ellen?
[ Szerkesztve ]
-
AtHoS
nagyúr
válasz AsakuraDave #3140 üzenetére
Én mondjuk ott látok eltéréseket, hogy az Abu85 által linkelt teszteknél az FPS értékek csak a guru3d oldalán közel egyforma a nálad 1440p-ben mérthez (legalábbis a 3080-at veszem alapul, ami elvileg az "etalon"), tehát ott hasonló beállítással futhatott a bench, míg a másik 2 oldalnál biztosan eltérő volt a grafika/felbontás. Na már persze a procik sem egyeznek a tieddel (guru3d 9900k, eteknix 3900x) - gondolom eteknix-nél a (tiedhez képest) kisebb FPS értékeket a proci is befolyásolhatta illetve a felbontásról sincs ott infó, ami 1440p fölötti is lehetett
read-only mode on the forum
-
AsakuraDave
őstag
RT mellett a proci nem limitál a kártya örül hogy nem olvad el úgy dolgozik...
@Abu85
Minden maxon van a bench elején és végén is ott van minden beállítás.
1080P 60fps 50Mbit a ráta mindkét kártyán a saját driveres megoldásukkal rögzítettem így a képminőség nem a legjobb de így a legminimálisabb az fps impact felvételkor.[ Szerkesztve ]
-
Zorel
senior tag
válasz AsakuraDave #3145 üzenetére
Hagyjad is, nem érdemes vele foglalkozni! Nem tud pártatlanul gondolkozni, csak a fanatizmus fröcsög belőle...mint mindig! Én már azt sem hiszem el, amit kérdez...A teszteket köszönöm azok nevében is akik telibexrják, hogy nv vagy amd van a gépükbe. Számomra az a lényeg, hogy minél jobb minőségű terméket használhassak nem igazán érdekel mi van ráírva. Netes tesztekre visszatérve 90% szponzorált hirdetés van mögöttük, emiatt tesztelek én is amit tudok itthon. Ennek hiszek, a többi nagyrészt reklám!
[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz AsakuraDave #3148 üzenetére
És a másik hardveren is ilyenek az árnyékok? Ennyire rondákat évek óta nem láttam, csak azért érdekel.
#3149 Zorel : Ezért a jegyzőkönyv kedvéért jegyezzük meg, hogy három oldalt is hoztam, amik ugyanazt mérték. Nem egyet, nem kettőt, hármat. Persze mondhatjuk rá, hogy mindegyik szar, de azért komoly kérdés az, hogy három hiteles, elismert oldal gyökeresen mást mér, mint a fórumtárs. Lehet, hogy tényleg csak beállításfüggő, de a kérdés ott van. Vagy téged nem izgat, hogy mi lehet mögötte?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Relatív gyári teljesítmények:
● RX 6400-hoz képest
● RX 6500 XT-hez képest
● RX 6650 XT-hez képest
● RX 6750 XT-hez képest
● RX 6950 XT-hez képest
Fogyasztási keret állításához:
● MorePowerTool
/link a weblap közepe fele/
● MorePowerTool leírás/guide, mit hogyan, miért !!!
Aktuális AMD driver:
● AMD.com
EXCEL-tábla topiklakók méréseivel:
● [LINK]
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Ford topik
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- OLED TV topic
- TCL LCD és LED TV-k
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Óra topik
- DIGI internet
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- NVIDIA RTX 3060 Ti Founders Edition 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- Nvidia GTX1080 Founders Edition
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- Gainward RTX 2060 Super Ghost 8GB használt videókártya eladó garanciával! AKCIÓs
- Palit RTX 2060 Super 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest