- Azonnali mobilos kérdések órája
- iPhone topik
- OnePlus Nord 3 - kapcsoljuk északot
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Google Pixel topik
- Magisk
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
Új hozzászólás Aktív témák
-
SirRasor
addikt
Csak egy picit gugliztam: nem hogy nem felejtős navival, hanem kifejezetten jól fut.
https://www.nexusmods.com/cyberpunk2077/mods/3001/
Mivel kezdi?
"You don't need this mod anymore!!! CDProjekt has integrated FSR 2.1 into the game with the update 1.61"
Azta. Régen vittem végig, amikor még tele volt buggal és a GTX 1060-ammal eléggé kompromisszum-kinézetet lehetett kicsikarni, úgyhogy asszem ez lesz a következő, amit végigtolokEDIT: ja látom közben mások is írták. Sorban "dolgozom fel" a kommenteket
[ Szerkesztve ]
Make Love not war!
-
PuMbA
titán
Ha a többi beállítást itt találod, ami grafikailag ugyanazt hozza, mint az Ultra, de gyorsabban: [link] Nagyon jók ezek a guide-ok, neked nem kerül időbe megtalálni a jó beállításokat.
RetepNyaraB: AMD fronton 6700XT-től lehet minimális RT-t használni és 6800-tól optimális a jelenlegi RT megoldásokkal. NVIDIA-nal a külön RT egység miatt már a 6600 riválisától, azaz 3060-tól.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Sziasztok!
Sima 6800-as kártyánál van számottevő különbség a Nitro+, Trio X, TUF változatok között? (Hang, coil whine, fogyasztás)
Előre is köszönöm a segítséget!
-
RI/OS
őstag
Sziasztok,
Van 2 játék kulcsom, de kiderült hogy csak AMD VGA-val lehet aktiválni.
www.amdrewards.com-on be kell írni egy kódot, letölteni egy alkalmazást ami megnézi hogy tényleg amd kártya van-e a gépedben (azthiszem 6-os széria kell hozzá), és aktiválódik.
Ha megadom az accountomat meg a kulcsot valaki esetleg tudna segíteni? (5 perces regisztrációk ne írjanak )
Pár perc az egész.[ Szerkesztve ]
-
RetepNyaraB
veterán
Kösz a tyúb linket, elég hasznos. Nem volt időm komolyan elmélyülni, de az ajánlott rt off beállítások hoznak annyit a konyhára, hogy talán rt on, fsr perf, rt lightning on, medium mellett is meglenne többnyire a 48fps, ami kell a freesync-hez. Vagy nem. Kipróba este.
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
Szpisti
addikt
válasz RetepNyaraB #20653 üzenetére
Lassan egy hónapja írtam ide, hogy belekerült... [link]
-
SirRasor
addikt
válasz Szpisti #20660 üzenetére
Itt egy videó, hogy mennyire jól sikerült:
https://www.youtube.com/watch?v=4bGplaj_ofo
6700 xt-vel 45-60 FPS úgy, hogy minden fullon van RT-vel együtt, FHD-ben. Na ennyi nekem elég isMake Love not war!
-
SirRasor
addikt
Ha játszottál alulfeszeléssel, akkor most mennyit kajál maxon a 3060 játékban vagy szintetikus tesztben?
Most 145w (tomb raider fps limit nélkül)/195w(furmark) körül állok...mert a másik választásom a 3060 lett volna a szintén 12 gb vram miatt, de a 6700 XT a nyers erejével(árához képest) győzött meg, ha éppen nem kell RT.
Make Love not war!
-
8zabi
őstag
Sziasztok,
MPT curve editor részéhez tudna valaki linkelni egy jó leírást, topikot, vagy reddit thread-et, akármit? Szeretném kimaxolni a legmagasabb freqit a legalacsonyabb feszültséggel amit bír.
-
SirRasor
addikt
válasz bobalazs #20667 üzenetére
Nagyon függ a chip-lottótól. 1125 alá nem tudok menni (igaz a max 26xx MHz, de ha 2500-ra korlátozom, akkor is kifagy 1115 mv-al ).
Részemről a 3060-nak meg az ára miatt alakult így a helyzet. Azt mondták, hogy már 100k-ért is ki lehet jót fogni, de amikor elkezdtem nézni, akkor gyorsan kiderült, hogy a garanciás és nem hulladék változat nem volt 130 alatt, de inkább 140. 145-ért meg volt éppenséggel egy 6700 XT, de azok is inkább 160-170 körül voltak kompromisszum nélkül.
Make Love not war!
-
PuMbA
titán
válasz SirRasor #20669 üzenetére
Én féltem a 6700XT fogyasztásától, mert 450W-os tápom van, azért nem lett, de ezek szerint lehet, hogy nem kellett volna. Nehéz a választás, hogy a gyártók ezekkel a kifacsart értékekkel dolgoznak és a 2-3 plusz fps-t hajkurásszák. Jó lenne, ha jeleznék, hogy x W-tal kevesebbel is elmegy a teljesítményt alig érintve.
[ Szerkesztve ]
-
joysefke
veterán
Én amikor vettem a 6700XT-t, akkor sok reviewt megnéztem. A szériából kb minden custom kártya kifacsarva jön.
Olyannyira, hogy a BIOS kapcsolós kártyáknál ahol van "Silent" illetve "OC bios", mindenhol az OC álláson van defult a kapcsoló amikor kiveszed a dobozból (pld Nitro+ illetve Red Devil).
Ha átkapcsolod a BIOS-t "Silentre" és semmi mást nem csinálsz gyakorlatilag nem vesztesz teljesítményt, (~1%) cserében halkabb a kártyád és 20+W-ot faragtál mindenféle finomhangolás nélkül .
[ Szerkesztve ]
-
SirRasor
addikt
450-es BeQuiet!-em van (pontos modellt már elfelejtettem ), én is féltem, de papíron kijött, hogy vinnie kell. Vagy 380w-ot át tud adni a 12v-os ágon, a proci TDP-je meg csak 65w.
De hogy játékban nem láttam még 150w fölött kajálni, holott max fogyasztásnak 220w-ot írnak, az is érdekes. Far Cry-ban meg 40-80 watt között ingázik, de a jellemző az 55wbobalazs azt még nem próbáltam ki, mert az a pár miliwatt már elég volt ahhoz, hogy elég hűvös legyen ahhoz, hogy elég halk legyen ahhoz...( ), hogy ne érdekeljen mélyebben.
joysefke remek ötlet; megnézem hol áll az a kapcsoló, ha hazaértem.
Make Love not war!
-
bobalazs
nagyúr
Egyik legjobban terhelő játék, a Division 2, a Snowdrop motorjával. Sok más játékot játszottam és egy sem pörgette ki annyira a fogyasztást mint ez.
SZóval összehasonlításként csináltam gyári értékekkel [link] meg alulfeszelt sokkal kevesebb fogyasztással [link] videót, és egyáltalán nem életbevágó az a +10% amit plusz 50 watt árán sajtolnak ki. -
bobalazs
nagyúr
Én fogyasztásmérővel szoktam nézni, és a totál tdpje ennek a kártyának 186W, 65W a cpué (75), plusz a többi tölteléket hozzáadva a legmaximálisabb mérés
363W volt, és itt már linpack + furmark terhelés volt ami extrán extra terhelés ami természetes körülmények között soha nem fordulhat elő.
-
Mclovin
senior tag
válasz ScomComputer #20132 üzenetére
-
winfos
tag
Sziasztok.
Adott egy strix 5700xt vga ,most került a gépbe friss Windows friss driverek, gyári BIOS.
A problémám a következő, fortnite és warzone alatt össze vissza ugrál a gpu core speed és ezzel együtt minden így az fps is 10-200 között, gpu kihasználtság 20-50% környékén.
De pl gow vagy cp2077 alatt maxon megy a kártya és nincs is probléma
Mi lehet az oka és mi lehet a megoldás?
Ha bármi infó kell még nézek szívesen.Köszönöm
-
Mclovin
senior tag
-
trek81
senior tag
Mindenki port töröl sötétbe vagy mi van? holland usa
[ Szerkesztve ]
Már ment vissza pénz embereknek,, ahogy kapom a pénzem megy vissza
-
adr0001
tag
válasz RetepNyaraB #20658 üzenetére
A 6600 (XT) azonnali halála CP2077 és RT ON esetén a 8GB VRAM. Csak ezt a játék nem köti az orrunkra. A 8GB-os RTX-ek is szenvednek ettől (igen, a 3070 is). Tedd át a textúra részletességet medium-ra, és stabil framerate-t kapsz majd. Perf. módban szerintem meglesz a 48fps+. 6600 XT-n az RT Ultra, 1080p balanced-del 50 fps+ 1% low-t produkál minden esetben.
Sírva viszem magammal a tíkot
-
PuMbA
titán
válasz adr0001 #20689 üzenetére
8GB VRAM tökélesen elég. Nekem High textúrával RT Ultra-n 7GB a VRAM használat a 12GB-os RTX 3060-on 1080p DLSS Quality-vel. Amikor a 8GB-os RTX3050-em volt, akkor pedig RT Medium és High textúrával szintén nem volt gondom, mert ugyanennyi volt a VRAM használat.
[ Szerkesztve ]
-
bobalazs
nagyúr
válasz SirRasor #20693 üzenetére
Nem veszélyes bár hosszútávon nem merek nyilatkozni.
1-2 core boostot meg a multiboostot egész brutálisan felnyomta az egekbe [link]de azt hiszem sok volt neki mert Forzában már látszott grafikai hiba, egy két fa fehér lett az OCtól.
Lejjebb véve persze hibátlan, és aki akarja, persze használja, nálam megy inkább minden alapon. -
RetepNyaraB
veterán
válasz SirRasor #20693 üzenetére
Proci topikban elég nagy tábora van. Egy teljes verzióval ezelőtt én is használtam, de a többiekkel ellentétben nekem rengeteg hard rebootot dobott és bár újra indul ahol abbahagyta és folytatja, de ugye kézzel kell bejelentkeztetni a gépet a winfosba, tehát nagyjából előtte kellett ülni. Vagy ránézni 10 percenként. ÉS nem volt igaz a végeredmény, amit kidobott. Elhasalt. De sokaknak remekül működött. Akkor még nem volt benne a VGA OC rész.
adr00001@
nekem azt írja 7GB körül van a vram használat. Ez persze szoftveres mérés és mint ilyen, kamu. De lásd Pumba szerint is ott van valahol. A textúrákat nem szívesen veszem lejjebb, mert sokat dob a kinézeten. Egyébként a feljebb hivatkozott tyúber ajánlott beállításain+RT on, medium, +tükröződések azért eldöcög többnyire, sajnos általában (vagy sokszor) pont 48FPS alatt, illetve belvárosi, vagy bonyolult fényviszonyok között bármennyire be tud esni. Viszont annyival életszerűbb a kép, hogy bevállalom.[ Szerkesztve ]
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
Új hozzászólás Aktív témák
Relatív gyári teljesítmények:
● RX 6400-hoz képest
● RX 6500 XT-hez képest
● RX 6650 XT-hez képest
● RX 6750 XT-hez képest
● RX 6950 XT-hez képest
Fogyasztási keret állításához:
● MorePowerTool
/link a weblap közepe fele/
● MorePowerTool leírás/guide, mit hogyan, miért !!!
Aktuális AMD driver:
● AMD.com
EXCEL-tábla topiklakók méréseivel:
● [LINK]
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Amazon Fire TV stick/box
- Autós topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Kupon kunyeráló
- DIGI kábel TV
- REpont és hulladékgazdálkodás
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- Palit RTX 2060 Super 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- Zotac RTX 3080 - AMP Holo LHR 12GB (Garancia 2025.05. + 2 év)
- Sapphire Pulse AMD Radeon RX 6600 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- AMD RX 7900 XTX 24GB EKWB EK-Quantum Vector 2 D-RGB Nickel + Plexi Vizesblokkal Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest