- Android szakmai topik
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Bivalyerős lett a Poco F6 és F6 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
-
Mobilarena
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed kérlek olvasd el a téma összefoglalót vagy használd a keresőt. Az esetek döntő többségében megtalálható a válasz! Kérlek itt töltsétek ki ezt az [EXCEL] táblázatot értelemszerűen, hogy lássuk kinek, milyen driverrel, monitorral, kártyával, hogyan működik a VRAM órajel visszavétel, illetve itt írhatjátok az esetleges problémákat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
addikt
-
nagyúr
-
fanti
addikt
válasz Create. #6644 üzenetére
Igen, örömmel jelentem én is, hogy az egyedüli játék, amivel gondom volt, azaz a BF V, nos az új 20.1.3-as driverrel DX12-es módban tökéletesen megy Freesync-el, e-sport profillal (AntiLag és Képélesítés).
Viszont DX11-ben kiugrálgat, de hagyom is a DX11 módot, elvégre ha a DX12 stabilizálodott, akkor jó lesz az nekem -
korcsi
veterán
válasz AlienApollo #6639 üzenetére
Próbára:
"More power tool"-ba engedélyezd a "zero rpm" állíthatóságát, így wattman-ban talán lesz rá opciód, amivel ki-be tudod kapcsolni.
Talán.referencia és MSI gaming X 5700(XT) plexi ARGB-s blokkok eladóak!
-
AlienApollo
tag
válasz arnoldito #6657 üzenetére
10%nál se áll meg. Minden restart után betöltöm a profilt és megy , nincs 0rpm soha... De ha konstans 100%ra teszem is elfelejti restart után úgyhogy ez simán valami driver hiba lesz a beállított értékektől függetlenül...
Van aki MSI AB vel nyomja és nem akad össze? Gondolkodom h kipróbálom h onnan adom meg a venti vezérlést mert ott működik.
-
R3laX
addikt
válasz AlienApollo #6658 üzenetére
Teljesen ok MSI AB-vel én úgy használom a kártyát már mióta megvan.
-
zsida.kornel
tag
Valaki észlelte már amúgy, hogy a beállított értékek nem felelnek meg a valós értékeknek? Pl gyárilag 2041/1151, nálam undervoltal ez kb 2001/1156-nak felel meg. Ha 1132-t állítok be, az 1140-ig is elkúszik. Régebbi driverrel kisebb volt az alulfesz (1132) és a boost szépen kiment kb 2020 mhz+ig, de ha belepiszkáltam, vagy benyomtam az auto OC-t, utána ameddig nem nyomtam egy ddu-t, addig akármit állítgattam, csak 1999-ig boostolt. Az új driverrel kb 2001mhz volt a max. Ez valami AMD-s fícsör mint az asztal jobbkattnál a az "AMD beállításokv"?
-
Qtya123
őstag
Mi a tapasztalatok az új driverrel? Van akinél visszaveszi már az órajelet ezzel?
-
Xerox112
csendes tag
Sziasztok!
Most vettem egy SAPPHIRE RADEON RX 5700 XT NITRO+ kártyát és azt tapasztaltam eddig két játékban Far Cry 5 és Assassin's Creed Origins-ben Full HD-ban (1920×1080) semmi gond szépen megy, de ha fentebb veszem a felbontást, akkor fekete képernyő jön be 1-2 másodpercre random módon kb félpercenként.
20.1.3-as driver van fent (korábbi drivereket is néztem, de azokkal még rosszab), valamint a TriXX
Gép konfig:
- AMD RYZEN 5 2600
- 2x CRUCIAL BLS8G4D30BESBK 8GB 3000MHZ DDR4 BALLISTIX SPORT LT SZÜRKE
- GIGABYTE B450M S2H
- THERMALTAKE SMART RGB 600W PS-SPR-0600NHSAWE-1Szerintetek mi lehet a megoldás a fenti bajra?
Előre is köszönöm a segítséget!
-
Gomisan
tag
válasz AlienApollo #6658 üzenetére
Nem azért megy fel 60 fokra a kártyád, mert nem veszi vissza a memóriát? Az melegíti fel szépen lassan. Ha megoldod, hogy azt visszavegye akkor nem fog felmelegedni. Meg én pl. nem grafikonon állítom a fordulatszámot, hanem csak simán maximális értéket állítok be, és így mindig visszaáll idle-ben 0rpm-re (meg nálam nem 1750-en megy folyamatosan a memória, szóval így nem melegszik fel).
-
AlienApollo
tag
válasz Gomisan #6666 üzenetére
persze hogy attól megy fel. Folyamatosan boostol és fűti a rendszert, viszont azt megoldani hogy visszavegye az órajelet sokkal nehezebb mint beállítani egy alap fordulatszámot a ventiknek hogy idle-ben is legyen hűtés (legalábbis naivan azt hittem eddig). 12.1-el 76Hz-re állítva még működött, mostmár nem és csak akkor veszi vissza ha 30Hz-re állítom 75 vagy 60 helyett amit meg értelemszerűen nem fogok. mind1, még MSI AB-nek adok egy esélyt, aztán ha összeomlik visszamegy a 19.12.1
-
Dyde
aktív tag
Sziasztok srácok. Köszi a segítséget mindenkinek, az összefoglalóban is ajánlott között van, és a gamers nexus csatornán is bestbuy-ként hozták ki a giga gaming oc-t (nyilván nem a legjobb, hanem ár/érték arányban). Szerintem ez lesz, most annyira nem férne bele +30ezer(nitro+), és teljesítményben nem gondolnám hogy nagy az eltérés, rossznak meg a giga se lehet rossz nem?
-
zsida.kornel
tag
Neked Az auto UV hogy lőte be 1125mV-ra?
Nekem 2019es driverek 1128-ra lőték, de mióta a 2020-as drivert használom, azóta 1148-1152 mV közé állítja az auto UV mindig.
Másik csoda hogy auto uv melett nem is boostolhatna 2043mhz-re, mert a te MSI kártyádnak a boost órajele kisebb gyáriba mint 2043mhz, arról nem is beszélve, hogy azt sosem érik el.
(NITRO+)[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz zsida.kornel #6674 üzenetére
Nekem egy jobb kartyat sikerult kifogni, nekem mar az elso driver is ennyire lotte be..
A gyarto oldalan levo boost koszono viszonyban sincs azzal amit tud a kartya.
Keress ra a hozzaszolasaimra posztoltam sokfele kepet es beallitast.Új hardverek számlával, garanciával érd PM.
-
Gomisan
tag
Én azt nem értem, hogy az alapra ugye valami 2036-ot ír (1,2V-tal), ezt veszi vissza valami 2010/1154-re az auto undervolt. Én a Pulse-ot 2000/1125-re tudtam belőni, arányosan ennél lejjebb nem nagyon tudok menni (pl. RDR2 ennél kisebb fesszel kifagy)... Feljebb egyelőre azért nem próbáltam, mert, gondolom ez egyéni ízlés dolga, de nekem a Pulse is repülőgépturbina ha nem akarom a hotspotot 90 fölé engedni és ráeresztem jobban a ventiket. De azt kétlem, hogy ilyen 2150-et bárhogy is el tudnék érni... De majd lehet este kipróbálom. Csak én még 1900Mhz-ről indultam, mert eredetileg az volt az elképzelés, hogy kímélem a kártyát meg legyen olyan csendes amennyire csak lehet, csak aztán rájöttem hogy 2000 környékén sokkal fickósabb, szóval most meg már nem nagyon akarok lejjebb menni...
[ Szerkesztve ]
-
MZsoltee
veterán
válasz ADAM1337 #6680 üzenetére
Én ezt a "ha kell"-t nem értem. Mindig kell, ha nincs sync vagy cpu limit. Korábban leírtam már egy hozzászólásban, hogy nem értem mi ez az összevissza órajel. Egyáltalán mikor lehet menni garanciát intézni, ha mikor és milyen orajelet nem tart a vga?
A tökéletes nő süketnéma, nimfomániás, és az apjának kocsmája van.
-
nagyúr
válasz zsida.kornel #6677 üzenetére
Szerintem erre a magyarázat a bios, illetve maga a működési elv.
Úgy rémlik anno azt írta Abu, hogy a kártyák is úgy működnek mint a procik esetén a PBO.
Több dolgot néz, (hőmérséklet, TDP stb) és amíg el nem éri valamelyik a limitet addig önmagát "húzza a kártya"
Ugye én manuálisan feszelem alul, és ilyen szempontból szerencsés vagyok, mert az átlagtól jobb kártyát sikerült kifognom, és simán lehet hogy azért tud elboostolni addig, mert van lehetősége erre.Új hardverek számlával, garanciával érd PM.
-
ADAM1337
nagyúr
válasz zsida.kornel #6681 üzenetére
Most meglestem 2100mhz-ig boostol a kártya, semmilyen power limit nincs beállítva.
-
zsida.kornel
tag
Azért érdekes hogy ADAM1337 kártyája is boostol 2050-ig, az én nitrom annyira nem szerencsés darab, nemigazán bírja az OC-t, sőt a 2041-re állítva, (wattmanban ez a "gyári" neki) 0% áramkorláttal a feszt se nagyon tudom levinni 1115mV alá. Elég nagy lotto ez a vga vásárlás is úgy látom, de könnyen lehet hogy itt nagyon sok minden közre játszik, pl alaplap, táp, stb. De nekem 1115mV allat már az SP is kifagy, arról nem is beszélve ha belenyúlok az áramkorlátba, akkor egyből meg is hal, kb akármilyen fesz melett. Egy rakás videót láttam, van akinek a refkártya 2000-en megy 1v alatt (ha jól emlékszem)+ 30% korláttal, és azt allítja hogy ez atomstabil és ezt minden kártya viszi
Amúgy ASUS lapom van, a ventiket azért se sikerült összelőni a vga hőfokkal, van egy alap progija (asus ai suite/fanxpert), ahhoz le kellet szedni az asus gpu tweak II-t hogy megjelenjen a fan xpertben a vga (persze ez sem működött ), akkor láttam hogy auto undervolton 2020 helyett, 2041 van beállítva frekinek, szóval lehet az MSI-nél is belepiszkál a wattman a frekibe mondván, hogy " megy az többet is".
Oké hogy engedné boostolni, de azért ha be van állítva egy korlát, ott meg kéne állnia. Ennyi erővel beállítanam 5ghz-re, és addig boostolna ameddig tud, és akkor kis sem szabadna fagyni, mert más limitálná.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz zsida.kornel #6686 üzenetére
Új hardverek számlával, garanciával érd PM.
-
veterán
válasz zsida.kornel #6689 üzenetére
nalam 3dmark alatt 310 is volt, pedig csak a power limitet toltam oda, a feszt kezzel 1.2re allitottam, es kesz ( gyari fesz)
Nézd meg a hirdetéseim. Finomságok!!!
-
zsida.kornel
tag
Csak nem hagy nyugodni, így nekiálltám megint oc-zgatni, persze max 1,2V-ig húzom csak.
-
nagyúr
-
nagyúr
válasz zsida.kornel #6694 üzenetére
Ennek van a legvastagabb hűtése, és ez a legnehezebb az összes közül
Új hardverek számlával, garanciával érd PM.
-
Televan74
nagyúr
válasz Tomko78 #6690 üzenetére
Én nem használom. Végre egy olyan kártyát fogtam ki egyelőre,ami Time Spy stress test alatt csak egy pici szálzaj hallható és nem forró fejű. 3 év garanciával nagyon is tetszik a Sapphire Pulse,remélem sokáig nem lesz baja nálam. Hűtéséhez nem nyúltam eddig legalább is nem kellett. Auto fesz meg beállította magának a 903mV -ot, majd megnézem egy Super position bench alatt mit megy így.
Amikor nincs remény! Jusson eszedbe nincs isten, csak én!
-
ADAM1337
nagyúr
válasz zsida.kornel #6687 üzenetére
Alapértelmezetten van.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs