Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • KROK640

    veterán

    válasz jokeph #78414 üzenetére

    Hűűű... meg kell majd nézzem az enyémet is.
    De nagyon remélem, hogy nem... bár ennyi idő után már ugyan mindegy :D A maga idejében ütött, agyonhúzva meg főleg.

    Hm, finom árlista, nekem is van még egy csomó, majd keresek még elő.

    Eza gép 1+ évvel újabb mint ami nekem volt, ehhez képest alig jobb, pedig a keret majdnem ugyanaz :Y
    (de így is emlékszem, hogy '99 és 2000 között nem volt jelentős eltérés a gépek között, báe winyóban jóval erősebb a tied)

    nekem ez volt :
    Procomp Via 133Pro alaplap
    Celeron 366MHZ processzor
    64MB SD PC66
    S3 Trio 4MB
    3.2GB Seagate
    32X Sony CD Rom
    Táp meg ház full noname (nálad is látom midi toronyház táppal 8000ft... igen, akkoriban szerettünk veszélyesen élni :D ma ennek a duplája az a minimális táp amit be mernék szerezni, és akkor ház még sehol)

    A köcölék az mi?

    Egyébként bár 64MB RAM volt az összeállításban, elég sok baj volt a géppel, többször is vissza kellett vigyük, (1999 június 5 lett véve a gép) és szeptember elején már csak 32MB RAMmal kaptam vissza. Utána hiába kerestem rajtuk "eltűnt". Végül se másik 32-es modult nem kaptam, se az árát nem kaptam meg, se semmi.
    Monitor nekem valami 15"-os LiteON volt.

    Nálam még ugye az volt a cink, hogy a gép családi gépnek indult (anyámat ugyan nem érdekelte, de miatta kellett beleférjen egy asztal és egy szék a költségvetésbe) de apámnak munkára kellett (ezért a lapolvasó és a színes nyomtató elmaradhatatlan volt - viszont realtive sok pénz elnyelt) szóval sokféle igényt kellett kielégítsen, így például hiába szerettem volna bele Voodoo 3D gyorsító kártyát, nem fért bele a ktg vetésbe.

    Ráadásul nekem nem volt szerencsém a géppel, mert alig múlt 1 hónapos már a szervízben volt, mert lehalt az alaplap, utána is folyamatos fagyások é kék halálok, a fél nyáriszünetet a szervízbe töltötte a gép, de az iskola időt is szervízzel kezdtük. Eljutottunk oda, 2000 legelejeére, hogy már nem is szóltam, hogy megint fagy meg kékhalál meg minden, mert csak az lesz, hogy elviszik megint 1-2 hétre a gépet, megint leformáznak nekem mindent (az nagy szokásuk volt, h format mindenféle kérdés nélkül), apa ideges, hogy nem tud dolgozni, anya ideges, hogy milyen sokba volt és szar, mi meg öcsémmel alig tudunk azon a kis időm megosztozni és még akkor az sincs?
    2000 tavaszán ezért saját hatáskörbe vettem a gépet, vettem rá sokkal nagyobb CPU hűtőt (ettől sokkal stabilabb lett) kapott + 64MB SD RAMot, előtte egy ASUS V3400TNT-t, egész használható volt, már csak a HDD volt picike... (az majd 2001 tavaszán oldódott meg, de akkor meg jönnie kellett a 466-osnak, erről már írtam)

    Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

Új hozzászólás Aktív témák