Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • cskamacska

    addikt

    válasz quailstorm #61174 üzenetére

    "Amúgy nálam a rettenetes helyigény a baj, most ha vennék, a fő gépembe mindjárt 500-as kéne. Úgy meg húzós."

    Szerintem nézz szét a piacon, mert az SSD-k továbbra is meredeken ocósodnak.
    Pl épp most döbbentem le, hogy a PNY CS900 120GB 5900 forint Bestmarktnál, ez már retróra is megéri.
    Ugyanez 480 gigásban 19000 forint környéke, 960 gigás 38000, ez már új gépbe sem megvetendő. :R

    UserBenchmark.com-on érdemes ránézni a kiszemelt darabokra, tesztekkel ellentétben itt tényleges valós sebességeket mérnek. Itt lehet lesni a szórást is, pl telepakolva, vagy régebbi gépben mennyivel lesz lassabb a meghajtó, mert tesztben mindig a lehető legjobb eredményeket mérik.

    Szinte egy árban adott Adata SU650 kb azonos sebességű a CS900-al, és mindkettő picit gyorsabb másfélszeres áron adott nép-SSD Kingston A400-től. :U Persze a teszkógarázda SSD meghajtóknál 16nm körüli planár TLC-re lehet számítani, szóval egyik sem lesz Crucial MX500 / Samsung 860 EVO szinten, de legalább fele annyiba kerülnek(amit a 3D QLC meghajtók nagyon nem akarnak elérni, azok most drágábbak és lassabbak mint a 3D TLC meghajtók :( ), és még így is bőőven jobbak mint bármilyen merevlemez. :K

    envagyok: Beérkező SSD meghajtókat ha megfuttatod régi gépekben, akkor megosztanád velünk SATA vezérlő kompatibilitásukat? :R

    Én magam is nagyon gondolkodom hogy a Compact Flash projektet lehúzom a klotyón(épkézláb IDE-CF átalakítók drágák, CF kártyák még inkább és kicsik is, nagyobb CF kártyák nem bootolhatóak IDE támogatás hiányában), és inkább kiciócó SSD-vel állok neki a merevlemezek kiváltására.

    Csak épp az sem fenékig tejfel, mert pl a friss ropogós Win98 és PCI 2.1 kompatibilis Delock VIA VT6421A kártyámról azt írja a net, hogy egyáltalán nem szereti az SSD meghajtókat(és ezzel együtt a Via chipsetes lapok VT8237 déli hídjában lévő VT6420 SATA vezérlő sem), de még a SATA II/III merevlemezekkel is meggyűlik a baja. :o Szóval a tökéletesen retró kompatibilis RAID kártya.. csak retró meghajtókkal működik. :DDD Viszont elvileg a SATA csatolós optikai meghajtókkal meg pont nincs baja.

    [ Szerkesztve ]

    "Para mis amigos todo, para mis enemigos la ley"

Új hozzászólás Aktív témák