Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Stirlitz

    senior tag

    válasz nagyfejü #28547 üzenetére

    Uhh, ez hosszú lessz.. Na szóval, az lényeg, egy script segítségével hoztam létre az extra swap helyett. Lentebb írtam, van egy swap projekt. Ide el kellene látogatni, és letölteni a jelenlegi cwm-es telepítőt. Kicsomagolni. Megvannak a scriptek készen máris. Egyelőre hagyd őket. Olvass.

    3 helyen lehet ilyen swap a készülék belső particióin. SYSTEM, DATA, CACHE. SYSTEM kilőve, az tele van, alig van hely. Cache ott már akad hely, egy szerényebb swap el is fér. Én 100MB-nál nagyobbat nem próbáltam itt, elviekben ezt a particíót a droid is arra használja, ami a neve. CM romok a z-ram -ot is ide teszik pl. Így én csak kipróbáltam ezt, de nem hagytam itt semmit végleg. Marad a /DATA. Na itt van hely bőven, ugye ez OT995-n 1gb. Ide készítettem egy 300mb-os swap file-t. Illetve azt a scriptet használtam, ami ezt létrehozza.

    Mi kell hozzá: olyan ROM ami a swap-t támogatja Vagyis a ROM kernele. Bagyusz féle ROM ilyen, kívéve H1N15.8a. Ez biztosan nem. Kell még root jog, (ez nem kéne gond legyen, bagyusz ROM-jai rootoltak.) Terminál telepítve, CM10 romban alapból van. Root explorer vagy a CM romok beépített file kezelője, rendszergazdaként használva. (Igazából CM romot használva minden van ami kell kapásból.)

    Hogyan csináld: (Fontos a könyvtár neve! Figyelj arra amit írok! ) A fentebb emlitett telepítő zip-et kicsomagolod és a /swap/data/300/etc/init.d/ könyvtárban lévő 98swap_data_v300 nevű file-t valahogy a telefon memóriakártyájára másolod. (Ha 300mb swap-ot akarsz. Igazábol a sok könyvtár itt az elnevezésnek megfelelően, előre megírt scriptet tartalmazz ami akkora swap helyett készít amit jónak látsz, és amire a könyvtár neve is utal. Szerintem 300mb bőven elég, ha más méretűt akarsz, válasz másikat, a lényeg, legyen annyi szabad helyed is akkor belső tárhelyen.) Ezután a file-t másold a Root Explorerel a /system/etc/init.d mappába. Ésszel, figyelj oda mit csinálsz. Ha sikerült bemásolni, ellenőrizni kell a jogosultságokat. 755 legyen. A CM-es filekezelővel megtudod nézni a file tulajdonságainál, és módosítani is tudod, ha szükséges. Így legyen beállítva a jogosultság. Reeboot, és ennyi. Következő újraindítás pár mp-el megnő, ugye ekkor létrehozza swap file-t, és automatikusan használni is kezdi.

    Ellenörzés: terminálba add ki ezt a parancsot: free -m
    Ha swap sorban nem csak 0 lesz mindenhol, akkor működik. Első szám mutatja a swap méretét, második menyit használ belőle, harmadik mennyi van szabadon.

    Fontos! Senkit nem biztatok semmire, és mindenki a saját felelősségére turkál a ROM-ban. Ne legyenek túlzó elvárások sem, nem lesz belőle Galaxy S5.. :) Viszont a multitasking képességek nagymértékben javulnak, pl az az elhízott Facebook app is használható lesz.
    Örülnék, ha vki elküldeni az eredeti ötletgazdáknak, a teszt eredményét, mert ők Aroma Installeres "telepítőt" is készítettek hozzá. Az igazából "bolondbiztos" megoldás. Ezenkívül nem tudom, szabad-e a /CACHE particíóra mondjuk egy 150MB-os swap-et elhelyezni, nem okozz-e problémát a ROM-nak, nem ismerem a működését ennyire. Bagyusz véleménye pl jó lenne ebben a kérdésben is. Ami biztos, CM romokban én a z-ram-ot nem használom, CM11 romban is kikapcsoltam mindig egy scriptel. Az igazából ehhez hasonló megoldás a /CACHE partición, de tömöritést használ az adatokra, és ez processzor használattal jár. Az is biztos, hogy a más a sebessége a /CACHE és a /DATA particíónak. /CACHE gyorsabb. Csak nem tudom mennyire szabad lefoglalni. Aztán ezt szinte minden android készüléken lehet használni, ha van swap támogatott kernele és elég belső tárhely. Az is biztos, hogy fokozott használattal jár a mem cellákra nézve. Én úgy gondolom, az ebből fakadó hamarább tönkremenő telefont bevállalom. Nem hiszem, hogy hamar bekövetkezne. De ez az én véleményem. Szóval mindenki saját felelősségre turkál a telefonjában.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák