Hirdetés

Aktív témák

  • Oczu

    senior tag

    válasz Lord Dragon #15548 üzenetére

    Most kaptam egy privát üzenetet Park24-től, miszerint az ügy rendezve van.....mi akkor az igazság?

    [ Szerkesztve ]

  • Park24

    csendes tag

    válasz enginev3.0 #15511 üzenetére

    Üdv!

    Beidézem ide is a privát levelezésünkből azt a részt, ahol a garanciáról beszéltünk.
    Ugyanis Sárkány Úr több ízben is kissé amnéziásnak bizonyult ezzel kapcsolatban.
    A szörnyű az egészben, hogy emiatt a "kis feledékenysége" miatt, most engem függesztettek fel...

    Tehát lássuk:
    ""A monitorra meg tudom adni a 2-3 nap garit amit kértél, de az alaplapra igazából csak próbagarit tudok adni, mert ott akármi történhet, kicsit meghúzod a csavarokat lesz egy hajszál repedés és többet nem megy.Vagy például ami pont egy ismerősömmel történt két napja, átkapcsolta a feszültséget véletlen, és szétütötte az alaplapot. Működő gépből lett kivéve, szóval mennie kell. Annyit tudok benne segíteni, hogy ha tudsz kijössz Újpalotára, és ott be tudom neked tenni egy gépbe megmutatni, hogy működik.""

    Ez így zajlott le, teljes egészében.
    És ha most jól belegondolok, akkor én kérek egy FEKETE PONTOT "Lord Dragon" -nak!
    Ugyanis a rész információk idézgetésével (amit ebben az olvasatba én már inkább hazugságnak neveznék), szándékosan megtévesztette és félrevezette az oldal adminisztrátorait, aminek folyományaként ENGEM felfüggesztettek.

    Üdv
    Park24

  • 220volt

    tag

    zenész88 felhasználónak egy hatalmas fekete pontot adnák, mert tegnap azt mondta hogy megveszi az eladó NVIDIA GeForce 6200 256MB-os videokártyámat, le is beszéltünk mindent hogy 9:00-kór várom Boráros Téren de nem jött el, 30percet vártam rá, és mikor haza értem kérdeztem tőle hogy miért nem jött el és erre ő lazán azt mondta hogy elaludt!

    Egy megbízhatatlan ember, senkinek se ajánlom!

  • MR_Joe

    aktív tag

    Kérek egy fekete pontot és Lacazr93 tag felfüggesztését, amíg az ügy nem rendeződik.
    A történet: e-bay bazárt hirdet az úr, még júliusban meg is egyeztünk egy termék rendelésben, elutaltam neki az összeget, amelyet július 22-én megkapott (mivel előre utalva kéri, mondván csak így tudja megrendelni a kiválasztott terméket), azóta se pénz, se termék. Két hétre vállalta a dolgot, mikor letellt a két hét érdeklődtem. Augusztus 8-án még semmit se tudott róla, majd pár levélváltás után augusztus 13-án állítólag újra megrendelte. Ezután sem történt semmi, a termékről nem tudott semmit. Azt ígérte, ha nem érkezik meg a termék, augusztus 30-ával visszautalja az árát. Az adott napon érdeklődtem, termék még mindig nem érkezett meg, ekkor már azt írta:
    "..Remélem mihamarabb megkapom a fizut, és akkor vissza is utalom..". Tehát a 30-adikai utalás csúszott. Szept. 4-én még várta a fizetését, de nem kapta meg. Szeptember 12-én azt ígérte felveszi a kapcsolatot az eladóval, hátha ő hamarabb visszautalja a pénzt. 19-én állítólag megkapta a pénzt a paypal számlájára és onnan áthelyezte a bankszámlájára. Ígérete szerint amint megkapja a pénzt utal. 24-én azt írta a kérdésemre hogy "tegnap átutaltam". Ez múlthét pénteken volt, azóta még mindig nem jött semmilyen utalás a számlámra.

    Tudom, hogy jórészt saját hibám, hiszen előre utaltam, de úgy gondoltam, hogy egy forgalmas "üzletnél", egy senior tagnál illetve ennyi pozitív (jelen pillanatban 36 pozitív 1 negatív) értékelés után talán nincs kockázat. Mindenesetre megírtam neki, hogy csütörtökön vagy így, vagy úgy legyen a számlámon a pénz. Amennyiben ez a feltétel nem teljesül, úgy megteszem a rendőrségi feljelentést.

    Köszönöm és mindenkinek sikeres üzletelést!

    A bazár bezárva, hirdetési joga pedig megvonva az ügy rendezéséig!

    [ Módosította: kaller1 ]

    Gigabyte aktív vízhűtéses processzor - ez azthiszem mindent visz :D

  • Genius633

    csendes tag

    Szeretném ha valamilyen büntetésben részesülne mate0314 felhasználónk.
    Videókártyát cseréltünk és az enyém működött itthon, és érdekes nála már nem.
    (ezzel csak mentegetőzni akar, úgy gondolom)
    Megkaptam én is a VGA-t amit küldött és nem volt jó. Ezután írtam neki és akkor említette meg, hogy forrasztva volt a kártya, holott a leírásba ez nem szerepelt. Tehát a kártya már javítva volt. A kártya mai napig nem működik és nem is fog!

  • primera1

    aktív tag

    zsoleer kollégának jár a fekete,mert egy telefoncserével kapcsolatban keresett meg,X7-et adott vna egy N8-ért,5napos nyűglődés következett,többször rákérdezett a műszaki ill. esztétikai állapotára,amit már az első pü-ben leírtam neki+18db képet is töltöttem fel és írtam neki,hogy házhoz viszem a készüléket,kilép a házból,átnézi,ha nem tetszik,akkor tárgytalan!Elkérte a számomat,nem hívott,az övét nem kaptam meg,naponta 1pü-t tudtunk váltani,mert a legtöbbször éjjel válaszolt,pedig napközben is 2-3-szor bejelentkezett,szóval kommunikáció hiányában nyögvenyelősen ment a dolog!Közben 3 ajánlatot is kaptam (ClioRs kolléga még telefonon is hívott,hogy jönne az N8-ért),amiket lemondtam,mivel ő volt az első,aki jelentkezett,erre,amikor már a találkozó időpontját kellett vna pontosítani,hirtelen már csak kp-ra lett szüksége és lemondta az egészet!
    Full inkorrektnek tartom az egészet,mert az egész hozzáállása azt sugallta,hogy bizonytalan,nem tudja,mit akar,hezitál és mindezt szóvá is tettem neki időközben,ám ő melójára hivatkozva húzta-halasztotta a dolgot,végül a finishben lefújta az egészet :U
    Nem érdekel,mennyi pirospontja van,ezért a hozzáállásért igenis jár neki a fekete,mert egy megbízhatatlan,komolytalan 'majdnemüzletfélnek' tartom :(
    Üdv

    Isten hozott! Mikor visz???

  • Lord Dragon

    senior tag

    válasz Park24 #15552 üzenetére

    A szöveg amit bemásoltál a priviből teljesen így igaz! Én is ebből idéztem a lényeget.
    Akkor tehát változatlanul fennáll az amit eddig is mondtam:

    Az általad említett próbagarancia tehát úgy néz ki jelenleg, hogy egyetlen egy napos időtartamra sem érvényesíthető. Tekintve, hogy az átvételtől számított kevesebb mint egy napra amint kipróbáltam a cuccot jeleztem feléd, hogy egy pillanatra sem tudtam életet lehelni bele.

    Ennek ellenére azzal takaróztál, hogy én ronthattam el illetve azt már jó előre tudtad, hogy nem fog módomban állni kipróbálni Budapesten a cuccot, ezt én is megmondtam előre és azt is, hogy amint hazaérek amilyen hamar csak tudom kipróbálom.

    Én nem gondolom úgy, hogy ettől belefér, hogy hibás alaplapot adsz.

    Oczu: A privit amit tőled kaptam és a hozzászólást amit ide írtál figyelembe véve nem vált nyilvánvalóvá számomra, hogy Park24 miből gondolja, hogy rendezve van az ügy. Annyi történt eddig, hogy átvettem a hibás lapot, bízva abban, hogy működik és lenyelve a sok előre nem jelzett hiányosságot. Azóta eltelt egy rakás idő, de a helyzet változatlan.
    Erre biztos járna nekem is egy fekete pont amiért anyagi károm keletkezett :( .

    Nos 1 kérdésem maradna akkor össz-vissz Park24-hez:

    Amennyiben itt a modik és mindenki tudtával publikusan azt mondom, hogy feladom a hibás alaplapot a címedre (amint még mindig NEM adtál meg csak mondtad h adjam fel), akkor hajlandó vagy kicserélni vagy sem?

    Ha igen, akkor feladom és be Scanner-em a papírt, hogy feladtam, lefényképezem a lapot stb...
    Ha nem, akkor pedig ugyancsak nem mozdultunk el az eredeti ténytől, hogy egy napra sem érvényesíthető az általad említett próbagari.

    Üdv! L.D.

    [ Szerkesztve ]

  • pmheros

    senior tag

    válasz Genius633 #15556 üzenetére

    egy kis segítség, a hirdetés amelyben említés sem esik arról hogy javított a kártya
    Mondjuk leírta hogy garit nem vállal rá

    nem vagyok tökéletes

  • sg22

    senior tag

    sziasztok!

    egy fekete pontot kérnék rulez007 tagnak!
    vettem tőle kb 1 honapja egy tody féle vizes cpu blokkot! itt a hirdetése.
    azt állitotta hogy 2 honapot volt kb használva. ehhez képest, amikor megkaptam, szétszedtem, belülről rohadt az egész, a rozsda darabokat mart ki belőle - eresztett az egész blokk.

    kép1
    kép2

    megirtam neki hogy mi a helyzet, ereszt, darabok hiányoznak belőle a rozsda miatt, tuti nem 2 honapot volt használva, erre ezt válaszolta:

    "hat ne haragudj, de nem tudok ezzel igy sokmindent kezdeni. En anno hasznaltam egy ideig ezt a blokkot es akkor meg semmi baja nem volt. Tudom, hogy a korrozio nem tortenik meg 1 het alatt, de az 100% hogy soha nem szivargott a cucc, mert en is leteszteltem, illetve egy szivargo blokkot nem raknek be a gepembe."

    ezek után beszéltem vele telefonon, azt mondta hogy 100% hogy nem veszi vissza, maximum fizet 2000 forintot a számlámra, de ennyi. mondtam neki, hogy nagy lófaszt. miután rájöttem, hogy a pénzemet nem látom viszont, megirtam neki, hogy akkor 4.000 ftot utaljon a számlámra, leglaább a pézem fele meglegyen. nem válaszolt azóta sem, pénzem sehol. irtam neki kb 8-10 üzenetet, smst is irtam, nem válaszol semmire.

    röviden és tömören: átvert, egy használhatatlan kitudja hány éves rohadt szivárgó blokkot adott el nekem, amit aztán nemvolt hajlando visszavenni.

    kösz :R

    [ Módosította: Oczu ]

    what should I do about this?!

  • Genius633

    csendes tag

    válasz pmheros #15559 üzenetére

    Igen olvastam, hogy garanciát nem vállal rá de azt csak a csere után mondta, hogy javítva volt. Nála meg 100%, hogy működik a kártya csak mentegetőzik, nehogy már én érezzem magm átbaszva!

  • rulez007

    csendes tag

    válasz sg22 #15560 üzenetére

    Nem ertek ezzel egyet, megnezted a blokkot es ennyi. Szet is szedhetted volna, de nem szedted szet, majd 1 honap utan felhivsz, hogy adjam vissza a penzed, mert igy meg ugy. Ez nem igy mukodik. Ha nem tetszik, ne vedd meg. Ha reklamalni akarsz, ne 1 honap utan probalj meg mindenfele dolgot kitalalni. Honnet tudjam, hogy az en blokkom volt az egyaltalan amirol beszelsz?

  • sg22

    senior tag

    válasz rulez007 #15562 üzenetére

    1 hét uánt hivtalak fel nem 1 honapo után, mert akkor tudtam szivárgás tesztet csinálni. és ugyan kinek a blokkja lett volna? pesze hogy a tied.

    azt sem tudtam hogy kell szétszedni milyen szerszámot hozzak amkor megvettem tőled, de lényegtelen volt, mert sokszor leirtad hogy á csak 2 honapos alig haznált.

    8000 ft-ért én nem adom el a becsületem, nem úgy mint te

    jól átvertél vele

    [ Szerkesztve ]

    what should I do about this?!

  • Lacazr93

    senior tag

    válasz MR_Joe #15554 üzenetére

    A pénz még pénteken visszautalásra került, az ügyfél ma kapta meg a számlájára. Az üzlet részemről lezárva.

    Részemről meg nem, mert nem kaptál engedélyt hirdetés feladásra, a felfüggesztésed továbbra is fenn áll!

    [ Módosította: kaller1 ]

  • Mikula

    csendes tag

    Ezt mindenki döntse el, kinek van igaza, és ki mennyire volt inkorrekt:
    Írtam egy privit sasa88 névre hallgató fórumtagnak, aki meghirdette ezt az alaplapot. Tőlem kb 10km-re lakik, gondoltam jó lenne, mert nagyon sürgős.
    Elérhetősége nincs itt semmilyen, nekem meg nagyon kellett egy alaplap, irkáltam neki folyamatosan, hátha mennek neki a mailok róla. Nagy nehezen ma belépett, válaszolt, hogy majd 4.-én adja el, mert akkor lesz aktuális. Na mondom remek, akkor meg minek hirdeti meg. Erre írja, hogy mennyire sürgős? Mondom nagyon, ma is elmennék érte.
    Erre írja, hogy megoldható, de doboz még sincs hozzá, meg ha sürgős, akkor drágább....
    Hoppá-hoppá...
    Erre kicsit felment bennem a pumpa, írtam neki, hogy ez a kicsit gusztustalan dolog a részéről.
    Erre írta, hogy úgy üzletel, ahogy neki tetszik, meg húzzak a sunyiba akkor.
    Anyagi kár nem ért, hacsak nem az agysorvadás, amit az ilyen értelmes, korrekt figuráktól lehet itt kapni.
    Gondolom emiatt nem jár neki egy fekete pont, de az biztos, az ilyen nagyon nem ide való, legfeljebb a gyömrői piacra.

  • MR_Joe

    aktív tag

    válasz Lacazr93 #15565 üzenetére

    A pénz valóban megjött, bár elég sok várakozás után. Az ügy részemről rendezve, bár továbbra sem ajánlom a vele való üzletelést!

    Gigabyte aktív vízhűtéses processzor - ez azthiszem mindent visz :D

  • Ghosti

    aktív tag

    Fekete pontot szeretnék adni Notes kollegának, aki 81500FT-al vágott át!!! Kérem admin jelezzen nekem privátban, hogy feljelentést meg tudjam tenni, köszönöm. :R Sem a pénzt nem utalta vissza, sem az IPAD2 amit ígért nem érdekezett meg...

    N-vidi-A kollégával vedd fel ez ügyben a kapcsolatot.

    [ Módosította: kaller1 ]

    :/

  • zsoleer

    senior tag

    válasz primera1 #15557 üzenetére

    adódik sokszor olyan hogy pénz kell, nem hivtalak el kamu találkozokra, megmondtam hogy kp-ra adom el a telefont! és az hogy mennyit dolgozok ahhoz semmi közöd sincs mert igenis sokat! másik meg külön vicc hogy most KP-ra keresel x7-et!

  • zsoleer

    senior tag

    válasz Ghosti #15568 üzenetére

    semmi közöm hozzá de le van irva hogy ne utalj elöre, a vatera is tele van ilyen csalókkal nem hogy ez! én is sajnos belefutottam egy vaterás csalásba de hála istenek megoldodik mert az ürge nem akar balhét és fizett, de ez még februárban volt és csak most jutott ez ideáig az ügy! de ha nem fizetne futhatnék a pénzem után!

  • sasa88

    csendes tag

    válasz Mikula #15566 üzenetére

    Igen tudod azért 4. fele mert úgy lessz pénz másikat venni de ha te ezt nem érted meg akkor az nem az én hibám.
    ja igen jut eszembe volt egy bizniszem extremetechel vagy pisty666 egy vgat árult
    az a lényeg hogy HD5770 es helyett másik vga volt a dobozba, amit utánvételesen küldött
    ez volt aug 4.
    Most kaptam vissza a pénzem 16000hufot.
    szóval csalóból egy problémás eladó lett......

    [ Szerkesztve ]

  • ezsolti

    tag

    Sziasztok!

    Sajnos nekem is sikerült belépnem ebbe a klubba! A károsultakéba!

    Tegnapi napon forjanattila nevű fórumtársunk átvert! Kérnék neki egy nagy feketepontot. 69.000Ft-al lopott meg szándékossan. Meghírdetett eladásra egy Gigabyte 6970-es kártyát. Most így néz ki a hírdetése.hírdetése.
    Ilyen volt:mentés1
    mentés2
    mentés3
    Amint látható azt állította, hogy 29 hónap garancia van még rá és a kártya megfelelően működik! Sajnos ilyen kártya még nem volt a kezemben, nem ismerem ezt a típust ezért nem tudtam, hogy mire figyeljek oda nagyon átvételkor. Első ránézésre rendben volt bár a hűtésen két csavar rosszul volt betekerve ezt szóvá is tettem erre ő azt mondta, hogy nála soha nem volt szétszedve a kártya ő már így vette! Gondoltam, hogy ezzel így nincs semmi gond a két csavart majd helyre rakom én. Állította még, hogy ezt a kártyát ő sosem tuningolta ő nem ért hozzá szét sem tudja szedni! A pénzt átadtam, ő a kártyát ide adta, majd szétváltak útjaink. Sajnos nekem csak kb 2 óra múlva volt időm foglalkozni a kártyával. A két csavart csak úgy lehet helyre (a monitor kimeneteknél lévő rácsot rögzítő 2 db csavarról van szó, a lemez feszítette a nyákot, helyre kellett rakni) tenni ha a hűtést teljesen leszedem. Ezt megtettem, sajnos ekkor realizálódott bennem, hogy mennyire át lettem verve! Csak így vált számomra láthatóvá, hogy a műanyag burkolatot 7db műanyag „karom” tartja a helyén ebből már 3 db le volt törve!! Tehát a garancia már ugrott is a fizikai sérülés miatt a kártyáról már a megvétel előtt!!! Már a hirdetés feladásának a pillanatában sem volt rá garancia 1 nap sem nemhogy 29 hónap!!! Ekkor láttam meg a további károkat: 2db memóriáról hiányzott a hőközvetítő lap (thermal pad), ami annyit jelent, hogy gyakorlatilag azok nem voltak hűtve mert a többi hővezetőlap eltartotta a hűtést a 2db ramtól! A gpu-ra pedig legalább tíz ilyen kártyára elég ezüstöt tartalmazó paszta volt rákenve. A gpu környezete vastagon áll az ezüstös pasztában! A kártyát nem akarom betenni a gépbe mert lehet, hogy akkor fog tönkre menni ahogy áramot kap, persze lehet, hogy már most sem működik! Attila persze azt állítja, hogy hibátlan a kártya, ő még tesztet is futtatott rajta.
    Azonnal felhívtam és számonkértem rajta a kártya állapotát. Elkezdet hebegni-habogni majd zavarában saját magát meghazudtolva azt is bevallotta, hogy ő tuningolta a kártyát 915MHz-re és, hogy igaz ami igaz a kártya a tesztekben nem hozta a várt eredményt és túl hangos is volt a hűtése. (Gondolom rezonált rendesen a műanyag a letört „karmok” hiánya miatt, és melegedett is a hűtetlen ramoknak vagy a forró ezüstös pasztának köszönhetően.) 24 órája találkoztam vele, ezalatt 4szer kaptam őt hazugságon a kérdéses 6970-nel kapcsolatban. Kérném a moderátorok segítségét, hogy feljelenthessem Attilát és visszakaphassam a pénzem.
    A telefonját kikapcsolta, csak privátban hajlandó kapcsolatba lépni velem. Kínosan azt bizonygatja, hogy ő nem szándékosan vert át. A szavahihetősége = 0-val. Már abba is belegabalyodott, hogy mikor vette a kártyát. Egyszer hónapokat említett másszor napokat! Állítólag innen származik a hardverapróról! Sok számítástechnikai cikket árul itt az aprón biztos, hogy ragadt rá annyi, hogy tudta mi a baj a kártyával. A privát üzeneteinket bár mikor hajlandó vagyok közszemlére tenni! Sok érdekes dolog van azokban is! Most közvetítőként próbálja magát ebben a történetben feltüntetni, a régi tulaj és én köztem. Azt mondja csak akkor fizet ha neki is fizetnek. Nem érti, hogy teljesen lényegtelen a mi ügyünkben, hogy miben állapodik meg a volt eladóval, ha az létezik egyáltalán!
    Ő engem vert át, nekem vele van elszámolni valóm! Egyébként arra biztatott privát üzenetben, hogy mért nem adom tovább így a kártyát, akkor nem ér kár! Korrekt „ember” ugye?

    Hirdetési jogát azonnal megvontam

    [ Módosította: Oczu ]

  • szilverfox

    újonc

    válasz Ghosti #15568 üzenetére

    egy cipőben járok a kollegával ...
    engem 65k val vágott át !!
    telefon kikapcsolva, privire, emilre nem válaszol!

  • ezsolti

    tag

    válasz ezsolti #15574 üzenetére

    A legszebb az egészben, hogy ez a tökéletes csalás. Mindenképpen én maradok a bajban, még akkor is ha nem szedtem volna szét a kártyát!. Az imént azt írta privátban, hogy tulajdonképpen ő érzi magát átverve!

    Kérném az admint jelezzen nekem privátban, hogy a feljelentést meg tudjam tenni.

    [ Szerkesztve ]

  • Oczu

    senior tag

    válasz ezsolti #15576 üzenetére

    Nyugodtan jelentsd fel, ehhez mi nem kellünk.

  • Gaabbaa

    aktív tag

    válasz sg22 #15560 üzenetére

    Sziasztok!

    sg22 kollégához hasonlóan jártam Én is! Engem is sikerült átvernie rulez007 nevezetű forumozónak!!!!

    :((( :(( SENKI NE VEGYEN TŐLE SEMMIT!!!!! :(( :(((

    Röviden:

    Vettem tőle egy Thermaltake P500-as vízpumpát, a hozzá tartozó vizes tartállyal, csakhogy mint utóbb kiderült a tartály teteje meg volt repedve több ponton is!! Ő persze azt mondta hogy hibátlan a cucc, de mikor vizet tettem bele akkor kiderült hogy nem hibátlan.... Azóta megjavítottam a tartályt (a szilikon csodákra képes), de kártérítést persze nem adott az illető! Hiába szóltam neki, még csak válaszra se méltatott....

    Sajna már nem találom a hirdetését, de mint látjátok nem én vagyok az egyetlen akit átvert!!!

    [ Szerkesztve ]

    Csak a JÁTÉKOK! :-))))

  • forjanattila

    csendes tag

    válasz Oczu #15579 üzenetére

    Szia!

    Miután láttam, hogy az aktív hirdetésem törlődött, benéztem ide és meg vagyok döbbenve. Először is ezek szerint elég ha valaki beír ide valami rosszat másról és annak már törlik is a hirdetési jogát anélkül hogy meghallgatná valaki őt is? Másodszor ezsolti mondja hogy engem kapott több hazugságon, de ő hazudik: én soha nem írtam hogy adja tovább másnak!!! Ez egyértelmű hazugság, ezzel már az ő szavahihetősége is 0 lett, ahogy fogalmazott. Azt írtam: jó hogy szétszedte, mert így ki tudja hány emberen keresztülment volna, mire kiderül hogy probléma van a kártyával. Ugyanis az tény, hogy rendesen működik, semmilyen játékban vagy tesztben nem fagyott. Azt mondtam ugyan, hogy kicsit hangos és a 3DMark11 tesztben kicsit több eredményt vártam volna, de ezek a kártyák eleve hangosak, a teszteredményei pedig még így is jók (5000 pont körüli Performance). Gondoltam az OC kiadás nem véletlenül van, az nagyobb teljesítményű. Tuningolni nem nagyon szoktam, de mivel csak egy csúszkát kell állítani, egyszer 915-ig felhúztam. Nem tudom ebben mi a hazugság, nem azt állítottam hogy csak gyári órajeleken ment, hanem hogy nem vagyok egy tuning-guru. Eddig soha senki nem panaszkodott rám, sőt pozitív értékelést kaptam! Az hogy a hirdetést törlésekor valami marhaságra átnevezem nem először fordul elő (gondolom utána lehet nézni), eddig mégis meg voltak elégedve a vásárolt árukkal. Ráadásul azelőtt írtam át és töröltem ezt a hirdetést is, mielőtt kiderült volna számomra hogy bármi baja lenne a kártyának. Ez egy hülye szokásom, de semmi köze ahhoz hogy a mostani vevőm otthon szétszerelte a kártyát és belül hibákat talált, hiszen ez a működését észrevehetően nem befolyásolta. A garanciapapíron 2014.02.28-ig van érvényes garancia, egyelőre semmi okunk azt feltételezni hogy ha a kártya tönkremenne, akkor nem javítanák mert a hűtését egyszer valaki lecserélte. Már az elején javasoltam, hogy azzal együtt találjunk megoldást akitől én is vettem, ehelyett ezsolti feljelentésekkel fenyegetőzik. Persze szó nélkül vissza is vásárolhatnám a kártyát, de mivel ezsolti szétszerelte én már biztosan nem kapnám meg a vételárat az eredeti tulajtól. Szükségem nincs rá hiszen ezért hirdettem, ezek után meg eladni sem adhatnám el. Ennek ellenére kész vagyok megoldást keresni, de ha feljelentéssel fenyegetnek akkor én is azt mondom: legyen belőle per és majd kiderül kinek van igaza. Ráadásul működik az eszköz!

  • forjanattila

    csendes tag

    A mi esetünkből is látszik hogy mennyire elő lehet adni valamilyen történetet két oldalról. Most olvasom vissza, hogy állítólag hebegtem-habogtam és zavaromban magamat is meghazudtoltam. Nos, semmi ilyen nem történt. Ezek olyan kifejezések amikkel könnyű valakit rossz fényben beállítani. Legfeljebb azért voltam zavarban, mert meglepett hogy ezsolti letört lábakról beszél, amikor azt vártam volna hogy azt mondja működik a kártya köszi az üzletet. Semmilyen dologban nem hazudtam, nem beszéltem soha hónapokról a kártyával kapcsolatban, nem mondtam hogy adja tovább másnak, ez egyértelműen befeketítés és nem igaz. Amíg el nem mérgesedett a viszony, végig megoldást akartam kersni, de nem úgy hogy én veszítek rajta, mert a vevőm szétszerelte a kártyát. Elhiszem hogy a belsejében valami lábak le vannak törve, de ez nem befolyásolta aműködését és nem is volt róla tudomásom. Elég rossz ha csalónak nevezik az embert, aki csak eladja a videókártyáját amit eddig még használt is.

  • forjanattila

    csendes tag

    válasz forjanattila #15582 üzenetére

    Estig nem leszek, ezt csak azért írom ha esetleg valami vád érne közben, akkor nem azért nem reagálok mert igaz. Bár este sem tudom minek nézném meg a fórumot ott, ahol egyetlen hozzászólás után törölték a hirdetési jogomat. Egyszerűbb, ha ezentúl a vaterán hirdetek. Eddig senki nem volt velem elégedetlen, szóval tényleg rosszul esett, bár ezsoltit is teljesen megértem. Viszont meg lehetne kultúráltan is beszélni fenyegetőzés és nyilvános vádaskodás nélkül a hasnoló problémákat.

  • ezsolti

    tag

    válasz forjanattila #15584 üzenetére

    Nos, hogy tisztába tegyük a dolgokat. Amint írtam bármikor közszemlére teszem a privát üzeneteinket!

    Előtte had idézzek a fenti hozzászólásodból (15581): "Azt írtam: jó hogy szétszedte, mert így ki tudja hány emberen keresztülment volna, mire kiderül hogy probléma van a kártyával."

    Ez öregem mesteri, ahogy kcsavarod a saját szavaidat. Ilyet csak a legnagyobbak tudnak.

    Az amit te írtál szó szerint ez volt: "Ha Te nem szeded szét, hanem szintén továbbadod mert modjuk túl hangosnak találod, akkor még lehet hogy fél tucat tulajdonosa lett volna, mire kiderül hogy valami nem stimmel akártyával."

    Ne próbáld meg magad jóindulatú emberként feltüntetni! Nem vagy az!
    Nem fenyegetlek a perrel hanem korrekt módon elmondom, hogy mit várhatsz tőlem!
    Ha előre tájékoztatsz a kártya állapotárol akkor nem veszem meg!

    Több lehetőséget kínáltam neked, hogy helyrehozd a becsületed, nem éltél velük! Én már abba is belementem volna egy ponton, hogy adj vissza 20.000Ft-ot a garancia hiánya miatt és ennyivel le van tudva a dolog! Ez sem volt jó neked. Kénytelen vagyok a nyilvánossághoz fordulni, egyrészt, hogy mindenki tudja itt a hardveraprón, hogy ki vagy másrészt, pedig feljelenteni azért, hogy a pénzem visszakapjam!

    Megpróbálom sorrendben linkelni a képernyőmentéseket, hogy követhető legyen a történet, bár a priv.üzeneteknél ott van az időpont is, így sorrendbe rakhatóak:

    Privátot nem tehetsz közzé a másik fél engedélye nélkül

    [ Módosította: Oczu ]

  • Mhktszi

    csendes tag

    válasz enginev3.0 #15509 üzenetére

    Ne haragudj,de még mindig 2 pozitívat látok neki, ami szerintem nem úgy van :F :R

    إذا كذب وخداع لي، وأنا أجد لك

  • Oczu

    senior tag

    válasz forjanattila #15581 üzenetére

    Vajon milyen indíttatásból néztél ide be? Azért, mert kaptál értesítést tőlem, nem azért,mert ezt érezted, hogy be kell nézned......Rendezzétek el az ügyet és visszakapod a hirdetési jogodat.
    A "kinullázós" szokásodról pedig mondj le, mert ez itt TILOS!

  • Gerzson6875

    tag

    Sziasztok, Én is szeretnék egy feketét kérni Lacazr93 fórumtársnak, szintén az Ebay bazár végett.
    Egy telefonhoz szalagkábel rendelésében kértem a segítségét.
    Elutaltam neki az összeget, tudom, hogy nem szabad előre utalni, de megbízhatónak tűnt, és segítő kész volt

    2011-06-14 20:47:18 írta, hogy hazaér és megrendeli
    2011-08-15-én 2 hónappal később írta, hogy újrarendeli a kábelt, mivel még mindig nem érkezett meg
    2011-09-05-én írta, hogy amint kap fizetést, vissza utalja nekem a pénzt, ez nem történt meg
    2011-09-12-én kapott választ e-bayen, hogy 2011.09.06-án újra postázták a kábelt, és 10-18 nap mire megérkezik, természetesen nem érkezett meg

    Csalódott vagyok, én is érdeklődtem a termék iránt, hogy megjött e már, de nem tudott róla semmit, aztán kérdeztem, hogy buktam az összeget, vagy vissza utal nekem 5000-ftot,és megköszönöm a fáradozását, erre válaszul írta, hogy nem tudja mi van már, az ebay-es gyerek nem reagál semmire, és amint megkapja a fizetését, visszautalja nekem az összeget, erre írtam, hogy rendben, ha megjön a fizuja, küldöm a számlaszámom. Erre nem volt alkalmam, mivel írta, hogy kapott választ az ebay-ről, hogy újra postázták a kábelt, 10-18-nap az érkezése.
    Természetesen még mindig nem jött meg a kábel, szeretném már lezárni ezt a dolgot, és visszakapni a pénzem.

    köszönöm

    Mehet érte a fekete, a hirdetési jogának megvonása az ügy rendezéséig továbbra is fenn áll, annak rendezése után pedig nem nyithat többet újra bazárt!

    [ Módosította: kaller1 ]

  • ezsolti

    tag

    válasz forjanattila #15582 üzenetére

    A második privátban még azt írod, hogy egy jó monitorra kell a pénz ezért lenne jó már csütörtökön találkozni és lebonyolítani az üzletet.
    Amikor találkoztunk már egy nagyon jó fényképezőgépre kellett a pénz!
    Legalább arra emlékezz, hogy mit hazudtál előszőr!
    Persze ha az ember ennyit hazudik azt már úgy tűnik nehéz észbentartani!
    Belezavarodtál!

    Azt mondtad sosem tuningoltad a kártyát! Ezt az első telefonbeszélgetésünk alkalmával már cáfoltad. Elszóltad magad!

    A 15581-ben lévő mondatoddal együtt már 3 hazugságnál tartunk!

    Azt írtad a hírdetésben, hogy 29 hónap garancia van a kártyára! Ez a 4-ik hazugságod! Nincs 1 másodperc garancia sem a kártyára, már a hírdetésed feladása idején sem volt mert a kártya fizikailag sérült volt! Sajnos ezt az átvételkor én nem láttam! Te viszont tudtad, ezért sürgettél és ezért akartál tőle minnél hamarabb szabadulni!

    Szóval beszélsz össze-vissza! Most mondom még egyszer: Nem érdekel, hogy a kártya működik-e vagy sem! Nem ez a vita tárgya! Sohsem fog a gépembe bekerülni, nem akarom ott kipróbálni! A kártyára nincs garancia, ezért akarom a pénzem visszakapni. Az áru nem rendelkezik azokkal az előnyökkel amivel te a hírdetésedben felruháztad! A kártya ramaty állapota már csak hab a tortán! Azt is elárultad, hogy te 68.000Ft-ért vetted! Azt gondolom, most, hogy már ismerlek, valószínüleg tájékoztatva voltál a vásárláskor az állapotárol, később szembesültél vele, hogy még sem csináltál olyan jó vételt mint gondoltad! Ezért bepaliztál engem! Most velem akarod benyeletni a te károdat!

    [ Szerkesztve ]

  • forjanattila

    csendes tag

    válasz Oczu #15591 üzenetére

    Ne haragudj, de nem tudom milyen értesítést kaptam. Annyit láttam hogy törölve lett az aktív hirdetésem, ezért néztem utána hogy mi történt. Amúgy ez teljesen lényegtelen, emiatt aztán végképp nem szeretnék vitába bonyolódni.

  • ezsolti

    tag

    válasz forjanattila #15594 üzenetére

    Mennyire kínos, hogy minden mondatod után magyarázkodnod kell. Ha egyenes ember lennél erre nem lenne szükség!

    Teszek még egy utolsó ajánlatot!

    57.000Ft-ért hírdetsz egy laptopot (hírdetés lementve) ami nyilván nem ér annyit, bármilyen marketing dumát is írsz alá. (Ez neked nagyon jól megy.) Én ezt és még 12000Ft-ot elfogadok jóvátételként. A kártyát természetesen visszaadom.

    Ez úton kérem az engedélyét forjanattila fórumtársamnak, hogy járuljon hozzá a privátüzeneteink közzétételéhez!

    [ Szerkesztve ]

  • ezsolti

    tag

    válasz forjanattila #15594 üzenetére

    Mennyire kínos, hogy minden mondatod után magyarázkodnod kell. Ha egyenes ember lennél erre nem lenne szükség!

    Teszek még egy utolsó ajánlatot!

    57.000Ft-ért hírdetsz egy laptopot (hírdetés lementve) ami nyilván nem ér annyit, bármilyen marketing dumát is írsz alá. (Ez neked nagyon jól megy.) Én ezt és még 12000Ft-ot elfogadok jóvátételként. A kártyát természetesen visszaadom.

    Oczu: bocsánat ezt nem tudtam!

    Ez úton kérem az engedélyét forjanattila fórumtársamnak, hogy járuljon hozzá a privátüzeneteink közzétételéhez!

  • Oczu

    senior tag

    válasz forjanattila #15594 üzenetére

    az általad megadott e-mail címre megy ilyenkor a figyelmeztetés :U

  • forjanattila

    csendes tag

    válasz ezsolti #15593 üzenetére

    Mi az, hogy minden mondatom után magyarázkodnom kell?! Annyit írtam hogy nem kaptam értesítést. Ebben mi a kínos vagy a magyarázkodás?

    Válaszolnék a 15581-es mondatra: azt írtam, hogy tragikumikus a helyzet (előző mondat), mert ha te mondjuk hangosnak találod a kártyát és továbbadod anélkül hogy szétszedted volna, akkor még jópár ember kezén átmegy mire kiderül hogy baja van. Szerintem ebből nehezen lehet azt kiolvasni, hogy add tovább te is úgy hogy nem mondod a vevőnek hogy baja van és akkor nem ér téged kár! Félreérthetted, de én akkor sem azt javasoltam, hogy add tovább.

    A tuningolásról: azt írtam szó szerint, hogy "Igen referencia kártyáról van szó, én nem is nagyon tuningoltam". A "nem is nagyon" nem azt jelenti hogy soha. Erre nem lehet azt mondani, hogy azt hazudtam hogy egyszer sem húztam feljebb az alap órajelnél. Ahogy már említettem, egyszer 915 MHz-ig megnéztem hogy működik-e, de ezen kívül alap órajelen használtam. Nem szokásom tuningolni és ennél a kártyánál nincs is rá szükség, hiszen mindent visz max grafikán. Egyébként nem értem miért téma ez egyáltalán, a vita szempontjából irreleváns. Csak azért beszélsz erről, mert ezzel akarsz hazugságon kapni, de ez nem az.

    Az hogy monitort akartam venni, de azután jött egy szuper ajánlat egy fényképezőre, az szintén nem szól ellenem, mindkettőt régóta szeretném megvenni. A garancia meg végképp nem hazugság, hiszen van érvényes garanciapapírja. Azt csak te mondod, hogy a szervízből elküldenének, mert szét volt szedve a kártya. Nem is volt tudomásom arról, hogy szét volt szedve, arról meg végképp nem, hogy emiatt ki lehet dobni a garanciapapírt. Ha ez így van egyáltalán, mert szerintem a legtöbb helyen nem vizsgálgatják, hanem elküldik a központba.

    Az pedig már tiszta spekuláció, hogy tájékoztatva lettem az állapotáról, azután megbántam az üzletet. Ezzel az erővel lehet hogy semmi baja nem volt, de amikor szétszedted letört 3 láb a hűtést tartó akármicsodáról. Gondolom hogy nem így van, de ez is ugyanolyan feltételezés.

    Az egész dolog egyszerű: valaki (a ki tudja hány tulaj közül) vízhűtéssel használta a kártyát és szakszerűtlenül tette vissza a gyári hűtést ezzel némi sérülést okozva. Ez viszont csak akkor derül ki, ha valaki szétszereli az eszközt. Én nem szereltem szét, így vettem és így is adtam el. Te rögtön szétszedted anélkül hogy beraktad volna a gépbe és így kiderült. Ezután már senki nem tudja bizonyítani az igazát, lehet egymásra mutogatni. Viszont nem fogok 20 ezret kifizetni, hiszen a kártya működik és én még nem láttam az említett sérüléseket sem. Ha majd baja lesz és a szervízből elküldenek, akkor majd lehet róla szó. Vicces a laptop beszámítási ajánlatod: a gép felső kategóriás, vékony és könnyű, mégis dupla rétegű DVD íróval van felszerelve, nem beszélve a kétmagos processzorról, ujjlenyomatolvasóról, magnézium-ötvözetről, stb. Pont hogy ár alatt hirdetem (hirdetném). Tökéletes állapotú, de te nyilván szétszerelnéd és találnál hibás forrasztást az alaplapon (Bocs, ez övön aluli volt).

    Ezennel hozzájárulok a privát üzeneteim közzétételéhez, bárkivel kapcsolatban hiszen eddig senki nem panaszkodott rám, de pozitív értékelést már kaptam.

  • forjanattila

    csendes tag

    Annyit kérnék, hogy a privát levelezésünket CTRL-C, CTRL-V módszerrel, teljes egészében tegye közzé, aki közzéteszi és ne mondatokat kiragadva, megjegyzésekkel ellátva.

  • ezsolti

    tag

    válasz forjanattila #15598 üzenetére

    Privátok: http://www.megaupload.com/?d=9CEWGO3H

    A mondatodat csak úgy lehet érteni ahogy írtam! A privátokból ez ki is fog derülni!

    Még mindig várom a harmadik fél elérhetőségét!

Aktív témák