Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Dluinet

    nagyúr

    válasz ViZion #8896 üzenetére

    Nem vagyok nagy író, te pár pontban összefoglalhatom neked, hogy mi hogyan csináljuk.

    1, Az anyagot PDF X/3 alap beállítással kérjük, postcript fájlból distillálva! Ez a nyomdai leadás Nemzetközi ISO szabványa. Ha ettől eltérő, például PS-ből vagy Corel-ből van exportálva, akkor nem garantáljuk a PDF-fel való egyezőséget.
    3, Az ügyfél ne bontsa színekre.
    2, az anyagot oldalanként és nem oldalpáronként kérjük, mert a montírozó program nem tud mit kezdeni az oldalpárokkal. Persze meg tudjuk csinálni, de akkor morcosak vagyunk, mert a nyomdai kilövésben az oldalak már nem egymás mellet vannak, és szétvágáskor még az oldalak sorrendjére is kell figyelni, Ennél már csak azt szeretjük legjobban amikor oldalszámok sincsenek rajta. Tehát oldalpárok felejtősek, mindig!
    4, Az oldalszámozást meg kell beszélni, hogy bele tartozik e a számozásba a borító vagy nem.
    5, A kifutó minimum 5mm legyen. Ebbe az 5mm-be nem lóghat bele a vágójel és más információ. Persze elég a 1,5mm is, de jobb a békesség.
    6, A vágásnál nem fejezünk be semmilyen objektumot, vagy a vágás előtt legalább 5mm-re befejezed a szöveget, vagy a kifut 5mm-t és le lesz vágva (pl.: plakát)
    7, A kiadvány pontos kész méretét még a szerkesztés előtt meg kell beszélni, újságoknál könyveknél ez az összecsukott méret. Ezt legjobb személyesen, egy mintán egyeztetni.
    8, Kapaszkodj meg, nyomdába leadott anyagba nincs színprofil!!! Egy újságpapírból úgysem lehet kihozni magazin minőséget, egy jó minőségű papírra pedig mért nyomtatnál újság minőségben? Színprofilt Proof nyomtatón használunk, ahol leszimuláljuk hogy fog a kiadvány újságnyomón vagy különböző papírokon kinézni a mi nyomdagépünkkel nyomva.
    9, Az oldalszámot előre lebeszéljük, és azon csak minimum négyesével lehet változtatni!
    10, A páratlan oldalszám mindig jobb oldalt van, ettől eltérni csak arab, japán vagy hasonló nyelveknél lehet eltérni!
    11, Adobe programokat az alap Europai nyomdára állítani.
    12, jpeg felejtős
    13, Apró betűket ne raszterízaljuk, és a lehető legtöbb dolog vektoros legyen!
    14, A többi hibát kiszűri a Distiller X3-as profilja.

    "Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa

Új hozzászólás Aktív témák