Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Mcrazy

    őstag

    Sziasztok!
    Adott egy HGW(kikapcsolt wifivel) és utána van kötve egy router Openwrt-vel (Archer C7 v5 – korábban egy WR1043nd volt). A HGW-n lóg direktben egy iptv mediabox (10.0.0.x).
    A routertől távolabbi helységben van egy repeater, amin színtén van egy iptv mediabox, plusz időnként egy Xbox.
    A távolabbi mediabox csak akkor működik (vagy csak én nem tudom a routerben beállítani a megfelelő beállítást) ha ugyanazon a hálózaton van, mint az első (10.0.0.x).
    Ezt a korábbi 1043nd rotuerrel úgy oldottam meg, hogy a kapcsolóknál létrehoztam egy Vlan2-öt, létrehoztam egy második Wifi hozzáférési
    pontot, amit nem a LAN, hanem a WAN porttal kötöttem össze.

    Működött is szépen az iptv mediabox, nyitott volt a NAT az Xbox-nak, azért, mert a második Wifi-re csatlakozott eszközök a HGW hálózatába kerültek és onnan kaptak ip-t.
    Jött a router váltás az Archer C7 v5 választásával. Itt is beállítottam mindent úgy, mint az előző routernél. Viszont van egy probléma, mégpedig: A dupla 2,4Ghz Wifi hozzáférési pont miatt néha olyan zavar keletkezik, hogy a közelben lévő minipc-be dugott vezetéknélküli bill-egér kombó is használhatatlanná válik és a wifik is akadozva működnek. Néha egy újraindítás megoldja, de nem mindig.
    A kérdésem az lenne, hogy megoldható-e valahogy ez a helyzet úgy, hogy ne kelljen 2db Wifi hozzáférési pontot használnom? Nem igazán vagyok otthon a hálózatkezelés világában, de megpróbálkoznék minden 5lettel.
    Köszönöm a segítséget!

    [ Szerkesztve ]

    Üdv: Mcrazy

Új hozzászólás Aktív témák