Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Sir Pocok

    őstag

    Ágoston László friss FB posztja: (Nem tudom mennyi az igazság tartalma...)

    "Valaki utazót Tier4 -bol autóval ? Érdekelne, volt-e , van-e fennakadás az Eurotunnel- nel?"
    Ezt a posztot (a helyesírási hibákat nagy gonddal másoltam át) azon az estén tette ki valaki egy magyar csoportba, amikor az Angliát válsághelyzetbe sodró új koronavírus-mutáció miatt lezárták a határokat.
    A Tier 4 pedig azt jelenti, hogy egy olyan körzetből jön, amely annyira súlyosan fertőzött, hogy szigorúan tilos elhagyni azt.
    Zavarbaejtő, hányan gondolták jó ötletnek egy olyan országból hazalátogatni, ahol az elmúlt 7 napban közel 400 ezer beteget regisztráltak (!), és ahol helyi orvos barátomat idézve "a csilláron is betegek lógnak" az intenzív osztályokon.
    A magyar csoportokban azóta is megy a matek: például ha Szlovákián keresztül megyek, és onnan autóval, akkor hogyan lehet kikerülni a lezárást...
    Ne érts félre: baromira megértem! Szar nem hazamenni. Biztos vagyok benne, hogy sokan vannak, akik TÉNYLEG fontos okból utaznának haza.
    De nem értem meg, mi lehet ANNYIRA fontos, hogy egy világjárvány csúcsán is keressék a kiskapukat?
    Értem én, hogy ő "tudja" magáról, hogy nem beteg, de szerintetek viccből hoznak ilyen szigorú intézkedéseket?
    Tudom, Gödény, meg billgéc, meg 5G chipes baromságok... csak ugyanez az orvos ismerősöm mondta: "elég szívbemarkoló látvány végignézni, ahogy az intenzíven valaki korai negyvenes éveiben Viberen búcsúzik el a szeretteitől". A hülyeség legtöbbször csak rád üt vissza, most társadalmi ára van...
    Őszintén együttérzek azokkal, akiknek ez a helyzet fáj. Nekem is fáj. Ne gondold, hogy nekem nem volt nyáron előre megváltott repjegyem!
    De őszintén és mélységesen fel vagyok háborodva azok felelőtlenségén, akik egy ilyen szélsőséges helyzetben kiskapukat keresnek és nem érzik magukra vonatkozónak a szabályokat.
    Egy otthon élő barátom mondta: "Bemegyek a boltba, és hallom, hogy valaki az eladónak mondja, hogy pozitívra tesztelték, de ő otthon ugyan nem marad! Minek?!"
    Ha csak magukat veszélyeztetnék: legyen. De másokat bajba sodorni senkinek sincsen joga! Felnőtteknek ezt magyarázni kell 2021-ben?
    Ez nem szólásszabadság meg vélemény, hanem élet-halál kérdése. És lehet, hogy nem a te testvéredet viszi majd el a kór, hanem annak az édesanyját, akivel ő találkozik.
    Érdekes, hogy nem hallottam még járványtagadót az intenzívről kijőve. Még Pataki Attila is észre tért...
    Egy londoni orvos valamelyik újságnak úgy nyilatkozott: "vér tapad azok kezéhez, akik nem tartják be a szabályokat".
    És azokéhoz is, akik erre bíztatnak másokat. Ha üzleti vagy politikai érdekük van benne, az pedig tényleg a legalja...
    A fenébe is: mi kéne még ahhoz, hogy megtanuljuk nem mindig csak a magunk érdekét keresni és nem mindig kihasználni a kiskapukat?
    Mi kell még, ha egy istenverte világjárvány sem elég?
    (A képen: angliai orvosok és nővérek még a tavasszal töltöttek fel képeket arról, milyen elcsigázottak egy műszak után, mennyire megnyomja az arcukat a maszk, hogy felhívják a figyelmet arra, mi zajlik az intenzív osztályokon.
    Csak szeptemberig (!) 650 kórházi dolgozó hunyt el a betegség következtében a BBC szerint.
    Ez lenne a "plandémia" meg a kamu???)

    Az erős embernek nincs szüksége hatalomra, a gyönge jelleműt pedig tönkreteszi.

Új hozzászólás Aktív témák