Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • azbest

    félisten

    válasz #20749568 #59804 üzenetére

    Legalább konzekvensen tartod magadat a korábban is mondottakhoz. Megpróbálok röviden rámutatni, hol a hiba:
    - normalitás == ne változzon semmi
    - nem elfogadható a jogok korlátozása == csak akkor vagyok része a társadalomnak, amikor profitálok belőle

    Úgy beszélsz, mintha örökre rabszolgává tennének, miközben arról van szó, hogy 4 hétig kellene szigorúan betartani a korlátozásokat és kiválogatni a fertőzőeket. Viszont többször leírtad, hogy a legalapvetőbb járványügyi szabály embertelenül betarthatatlan: hogy akár egy napra ne találkozzanak személyesen emberek, ha nem muszáj. Meg, hogy milyen gazdasági károkat okoz egy lezárás. Lassan egy éve tapicskolunk a langyos sárban, ahelyett, hogy egy hónap alatt a nehezén túl lennénk. Szerk: amúgy semmi értelme az egész jogok korlátozása felemlegetéséhez. Veszélyhelyzet van, fel vannak függesztve a jogaid. Legalábbis itthon. De más országokban is hasonló. Valójában arról vitatkozunk, ami nincs és hogy képesek vagyunk-e elfogadni fejben.

    Ha pedig kritikát kapsz azért, mert a járvány teljesen figyelmen kívül hagyása mellett érvelsz folyamatosan, akkor meg akarnak lincselni és jaj manapság nem lehet senkinek önálló véleménye, ami nem a fősodorral együtt megy. És persze, ha nincs már mivel védekezni, akkor az emberek ilyenek és te csak leírod a realitást.

    A realitás meg az, hogy országos heti szűréssel és a fertőzöttek és háztartásuk azonnali karanténjával leállás nélkül is meg lehetne fogni. De erre képtelen a vezetés.
    Az is realitás, hogy az előbbi helyett jobb hijján a teljes lezárás a következő opció pár hétre. De erre is képtelen a vezetés.

    Szóval folytatjuk csak azt, hogy folyamatosa gazdasági károk mellett, folyamatosan hulló lakosság mellett és normalitásos működésre képtelen egészségügy mellett mindenki éljen túl, ahogy tud - miközben fizessen adót, dolgozzon. Vagy élete kockáztatásával térjen vissza a nyugdíjból, hogy újabb fél évig folyhasson a kötéltánc az összeomlás szélén, mert a hatékony és kivitelezhető védekezés nem opció a vezetésben, mert mások a prioritások. Sőt, még szinte kapóra jött a járvány.

    Az sem reális érv, hogy a nyári lezárás elmaradása miatt már késő sírni. Ugyanis akkor is ellene beszéltél és most sem késő lépéseket tenni. Viszont minél súlyosabb helyzetben lépik meg a komolyabb lezárást, annál komolyabb ára lesz rövid távon, méghozzá pont azért, mert az egy éve tartó totojázás kivéreztette a vállalkozásokat és felőrölte az emberek idegeit. Sosem késő tenni, de minél később tesznek, annál drágább lesz. Viszont még mindig jobb, mint éveken át folytatni a "normalitást" egy járvány közepén.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák