Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • philoxenia

    MODERÁTOR

    válasz Kékes525 #13796 üzenetére

    A legamatőrebb módon használt textilmaszk is rengeteg kórokozótól megvédi a környezeted.
    Nem csernobili szintű védelem kell, de nyilván már az sem mindegy, hogy mekkora dózisban kapsz fertőzést.
    Mindenki jön itt a koronavírusos beteget kezelő orvosoknál használandó védelemmel, de ha a "takonyt nem tenyerölöd szét" már rengeteget használtál. Ez a fogdosás amúgy honnan jön? Nálam például nem jellemző, az állandó arcpiszkálás, maszkban meg szinte egyáltalán nem nyúlok az arcomhoz. A "hamis biztonságérzet" is nevetséges, azokhoz képest, akik a vonaton egymástól fél méterre kártyáztak, nekem három méterre tőlük maszkban gyakorlatilag legalább 90% volt a védettségem tőlük.
    A tízmillió virológus országa vagyunk, de abból igen jelentős rész még józan ésszel sem képes átgondolni amit szajkóz. Megfogja egy Covid19 beteg a kilincset, megfogom utána én, nem lesz többmillió vírus a kezem hátsó részén, amit az alapos kézmosási útmutatók szerint kéne lemosnom. Tekinthetem úgy a vírust kb. mintha sz@s lenne más után a tárgy, a legkisebb érintkezéssel használom, majd minél gyorsabban tisztítom a kezem utána.
    Ha a kezem @s lesz nem tűnik jó megoldásnak minél nagyobb felületen szétkenni a cumót, inkább azt a felületet tisztítom többször, ahol olyan lett. De persze mindenki azt hisz amit akar, tudni ellenben kevesen tudnak bármit....
    Ha lenne olyan folyadék, ami kimutatja a vírus jelenlétét egy felületen igen kis dózisban is, mint a luminol a vért, meglepő dolgokat lehetne észrevenni.

    Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

Új hozzászólás Aktív témák