Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Soulfly842

    addikt

    válasz mephi666 #188434 üzenetére

    Egyébként már tavasszal szembetűnt, hogy mennyire profik ebben :) Belefutottam 1-1 videójukban. Érdekes lesz nézni. :)

    Elhunyt az egyetlen férfi spanyol aranylabdás, akiről azt kell tudni még, hogy 1960-ban Puskás Ferenc előtt ő kapta a legtöbb szavazatot (így Puskás második lett).

    "Luis Suárez Miramontes, spanyol férfi labdarúgó, korábbi Ballon d'Or nyertes (1960), 88 éves korában elhunyt. Barcelona és az Inter legendája volt, és az egyik legjobb spanyol játékosnak tartották. Nyugodj békében, Luisito. 🕊️"

    Barcelona:
    1955-ben már az FC Barcelona első csapatába is bekerült. A csapatban ekkor többek között Kubala László, Czibor Zoltán, Kocsis Sándor, Antoni Ramallets és Evaristo de Macedo játszottak. Ittléte alatt Suárez folyamatosan a csapat meghatározó tagja volt. A legendás Helenio Herrera edzősége alatt két bajnoki címet, egy kupa- és egy VVK-győzelmet szerzett csapatával. 1960-ban az Aranylabdát is megkapta.

    Inter:
    1961-ben az Internazionale játékosa lett, 250 millió lírás (142 ezer font) átigazolási díja a világ akkori legdrágább játékosává tette. A Grande Internek folyamatosan meghatározó tagja volt, az itt töltött kilenc év alatt három bajnoki címet, két BEK- és két világkupa-győzelmet aratott. Összesen 328 mérkőzésen lépett pályára, 55 gólt szerezve.

Új hozzászólás Aktív témák