Hirdetés
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
dudika10
veterán
A hátukat nézted már? Nem, különben nem kérdeznél ilyet.
Ipon fórum kalap meleg lótrágyát nem ér.
Frekvenciamenet 2 számmal megadva, szintén annyit ér mint az ipon fórum.
Ha megadta volna a Genius, hogy 20-20.000Hz, ami nyilvánvalóan marketinged maszlag, akkor boldog lennél?Az RMS-t nem egészen így kéne számolni, de mindegy is, mivel továbbra sincs semmi értelme a teljesítmény adatoknak.
Arra voltam kíváncsi, hogy a Behringer esetében hol írják, hogy szinuszos (nyilván az, de sehol nem írják le, legalábbis én nem találtam meg).[ Szerkesztve ]
Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
dudika10
veterán
Igazából oda akartam kilyukadni, hogy az RMS is szinuszos, és nem ártana utána nézned, hogy mit is jelent valójában.
De ahogy már vagy 3x leírtam ma, a teljesítmény adatok semmit nem számítanak érzékenység nélkül.
Példának okáért:
87dB/W + 32W = 90dB/W + 16W = 93dB/W + 8W ...Remélem túl sokan nem fogják készpénznek venni amit írsz, mert többször bebizonyítottad, hogy a témához túlságosan nem értesz, és tapasztalatod se sok.
[ Szerkesztve ]
-
dudika10
veterán
válasz Integrator #13122 üzenetére
Ha nem fogadod meg a tanácsot, akkor viszont felesleges kérdezni.
-
dudika10
veterán
válasz Integrator #13124 üzenetére
Tehát Geniust nem veszel, mert neked már volt problémád 'egy' Geniusszal.
Inkább veszel helyette logitech-et, amikor az összes z5500-val problémák vannak például?
Miből gondolod, hogy egy z323 tovább fogja bírni?
Garanciaidőn belül jó a Logitech. Utána már javítani egyiket sem fogják, mivel szervizük nincs, de kapsz majd egy 20-30%-os kupont, amit náluk levásárolhatsz.
A Geniusnak van itthon szervize, így azt garanciaidőn túl is lehet hozzájuk alkatrészt szerezni.
Eddig is egy Geniust használtál, és elszállt a viharban. Remélem, hogy ez az összes negatív tapasztalatod a Geniusszal, és ezért írod le az egész márkát.Csak próbálom megérteni a néha kiszámíthatatlan emberi gondolkodást.
De nyugodtan vedd meg a Logitechet. De hogy ne legyen felhőtlen az örömöd, Genius néven, más formában klasszisokkal jobb hangminőséget kaphattál volna olcsóbban.
-
dudika10
veterán
válasz #59070464 #13127 üzenetére
Szépen elszálltak az Edifier árak. Majd 50%-al drágábbak mint annó.
Az R1900 35k-t nem nagyon ér szerintem. R1600-al kéne egy árban lennie. Az is jó drága lett.
Ha már 35-ks R1900, akkor sokkal inkább a D1080-as 40k-ért. De ha nem lehet kapni, akkor az kihúzva a listáról (bár azért rá lehetne kérdezni az ATC-nél).Pont az M100 az, amiről túl sok mindent nem tudok elmondani.
Prodipe szerintem a legjobb az árkategóriájában, nekem is az van az asztalomon.
Használtan esetleg ki lehet fogni KRK-t ennyiért, azzal még jobban lehet járni, de ezek nem cserélnek olyan sűrűn gazdát, meg alapvetően nincsen túl sok belőlük.AV40-et jól tetted, hogy kizártad.
MS40 is felesleges neked.
Az viszont nem igaz, hogy a T20 jobban muzsikál mint bármelyik Genius. A nagyobb dobozok (1250X, 1255A, 2000A, 3000A) bizony szebben muzsikálnak, csak hát méretben jóval nagyobbak és nincsenek olyan jól összerakva.(#13126) tal-garius: erőltetni? Nem akarok én semmit erőltetni. Csak próbálom megérteni, hogy minek kérdez valaki, ha nem fogadja meg a tanácsot. Ez még nem is zavarna igazából, tegye, csak utána ne kardoskodjon már...
[ Szerkesztve ]
-
dudika10
veterán
válasz #59070464 #13130 üzenetére
1800A-t én sem tartom sokra, de ne általánosíts egy hangfal (meg más termékek) alapján, mint azt gyakran látni itt is.
Nagyon sok szemetet gyárt, ez nem kétség, de találni jó vételeket.
Hatalmas előrelépést valóban nem nagyon tudnál tenni, ez igaz.Van pár tippem, de nem akarok vaktában lövöldözni (beszállítás, forgalmazók, mesterséges áremelés ... ).
Talán 18.000-ért adtam túl a hibátlan, garanciális R1600-on.Prodipe-ot meghallgathatod Bp-n. A Hitspace-ben szinte biztos, hogy van, de máshol is hallgatható. A fülednél biztosabbat nem mondhat senki.
-
-
dudika10
veterán
válasz norbee2244 #13153 üzenetére
Igen. Meglehetősen nagy az eltérés köztük.
Tetszőlegesen közel rakhatod akármilyen monitor mellé.
LCD-t egyébként sem zavarna, mivel teljesen más elven működik, mint a CRT-k.(#13152) wienis: a paraméterek kizárnak mindent, ami akárcsak olyan jó is lenne, mint az 1250X, így ha váltasz, az egyértelmű visszalépés lesz.
A T40 meg nem reális döntés. A T20 sokkal reálisabb akkor már.[ Szerkesztve ]
-
dudika10
veterán
-
dudika10
veterán
válasz Diablo18 #13188 üzenetére
Végülis 10k vs 30k, garanciális vs garancia nélküli, hibátlan állapotú vs ütött-kopott, új vs. régi.
Tényleg, ugyan az a kategória a kettő, hogy én ezt eddig nem vettem észre?!Jah és a tisztánlátás végett nem "1 geniusról", hanem konkrét termékekről beszélgetünk. A gyártók termékei csak akkor vonhatók 1 kalap alá, ha összesen 1 terméket gyártanak, de még akkor sem feltétlenül.
A kérdéses Cantont hallottad egyébként én tudod, hogy mit tud vagy vaktában lövöldözöl?
Nem tudom megállni, hogy ne tegyem szóvá a helyesírásod...
[ Szerkesztve ]
-
dudika10
veterán
-
dudika10
veterán
válasz Bitpalace #13278 üzenetére
Az egy értelmes kompromisszum.
Bár puffogni nem fog mint a 2.1-esek.Mi ilyen célra annak idején egy mono, gitárerősítőhöz hasonlító ládát használtunk.
Nem szólt szépen, de hát nem is az volt a lényeg. Nem kellett neki külön táska, volt neki füle, és ingyen jutottunk hozzá.Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
dudika10
veterán
válasz Bitpalace #13280 üzenetére
Ilyesmi gitárkombó szerűség volt.
Persze jobb állapotú.Fene se emlékszik már, honnan lett beszerezve. Valami lomtalanításról, selejtezésről talán...
De ha valaki nagyon akarja, megcsinálhatja magának olcsón, használt alkatrészekből.
[ Szerkesztve ]
-
dudika10
veterán
válasz Bitpalace #13283 üzenetére
Kell valami egyszerű mono erősítő (amihez kis elektronikai tudás kell, de akár készen is lehet kapni, vagy csináld-magad kiszerelésben), egy doboz (amihez kis asztalos hajlam kell) meg egy szélessávú hangszóró.
A mienkhez 230 kellett meg egy jack csatlakozóval megáldott kütyü.
Jól? Nem. De amire kellett (szobában zajt csinálni a kiránduláson és hasonlók), ahhoz tökéletes volt.
Volt kisebb is, ami akkuról ment, és amit utazás közben használtunk. Régi szép idők...
-
dudika10
veterán
válasz Bitpalace #13285 üzenetére
Sok doboz, sok-sok méter izgága kábel (ugyanis az olcsó vackokon fix kábelek vannak), külön táska...
Messze nem olyan praktikus. Hangban meg semmivel sincs előrébb.
Az tény, hogy mindenféle szakértelem, felszerelés és kedv hiányában nehéz volna egy ilyet készíteni.[ Szerkesztve ]
-
dudika10
veterán
válasz schawo #13306 üzenetére
Itthon vetted?
A Ribbonost én egy picit túlárazottnak gondoltam itthon, mert vagy 50%-al drágábban árulták, de máshol előfordult olcsóbban be lehetett szerezni a ribbonnal szereltet.
De az biztos, hogy rossz vételnek nem lehet mondani semmiképp.(#13303) R.U.Z.S.I: nem a mennyiséget nehéz kipréselni egy dobozból, hanem a minőséget. A 10.000 forintos kis 2.1-eknél is rengeteg mély van általában, pedig azoknak a mélynyomója is kisebb mint egy R1600/1900.
[ Szerkesztve ]
-
dudika10
veterán
válasz Diablo18 #13311 üzenetére
Te szereted a durván eltúlzott basszust. És?
Továbbra sem értem, hogy mi alapján próbáltál gúnyolódni, hiszen nincs min gúnyolódni.A helyesírásod és a hozzászólásaid megszerkesztettsége még mindig borzalmas.
Egyébként azt nem tudom, hogy Te hogy vagy vele, de én szeretem, hogy működik a fülem.
Persze kinek a pap, kinek a papné.[ Szerkesztve ]
-
dudika10
veterán
válasz Diablo18 #13316 üzenetére
Dehogynem, én igazi mélyekről beszélek.
Nem értettem félre, csak arra próbáltam kilyukadni, hogy az általad "igazi mélyek"-nek nevezett jelenség egy nagyon durván eltúlzott mélyet takar, ami nem feltétlenül kell, hogy mélyre menjen, csak a nagy hangnyomás a lényeg.Egy random vacak 2.1 megmozgatja a gyomrod és az ablakot, de nem megy mélyre egyáltalán. Amikor ráüt a zenész a dobra, akkor pedig brummog vagy puffog, ami minden, de nem jó. Hiába mozgatja meg az ablakot, az bizony nem jó.
Egyébként pedig egy ablakrengető hangnyomás (és nem az ablak sajátfrekvenciájának eltalálására gondolok itt, hanem a hangnyomásra) közel sem egészséges a fülnek.
90dB mellett napi 1 óra zenehallgatás az egészséges küszöb nagyjából.Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
-
-
dudika10
veterán
válasz dokee78 #13330 üzenetére
A filmekhez hozzá tartozik például a beszéd is, idegen nyelvű filmeknél meg azt végképp rossz, hogy a kis méretű szatellitek miatt a vágási frekvencia olyan magasra kerül, hogy a mélynyomóból duruzsol még egy mélyebb hangú nő is, nem hogy egy férfi.
A robbanás egy hatalmas puffanás lesz, ezt lehet, hogy sokan szeretik, de egy valódi robbanástól nagyon messze állnak.
Az most így hirtelen nincs előttem, hogy mit írtál max keretnek, de ezeket a 2.1-eket én nagyjából használhatatlannak tartom.Némi egyszerűsítéssel mondhatjuk, hogy a jó minőségű és tényleg mély hangok a legdrágábbak, tehát minél kisebb a keret, annál kompromisszumosabb ez a tartomány. De sajnos nem lehet pótolni puffogó, brummogó, erőteljes, de nem mély hangokkal. Nem túl tapasztalt füllel el lehet hitetni, hogy nem hiányzik ott semmi, de a valóságban minden más látja csak kárát és ugyanúgy hiányozni fog.
(#13329) Diablo18: amennyiben az adatok valósak, átlagos körülmények közt bőven elegek ahhoz, hogy ne legyen egészséges napi pár órában.
Nem pazarlok erre több időt és energiát, csak azért írtam, mert félrevezető a téma egy laikus számára.Azokat a hozzászólásokat meg igazán megszerkeszthetnéd továbbra is. Teljesen random nyomkodod az entert, a szóközt, a shiftet és a hangulatjeleket.
[ Szerkesztve ]
-
dudika10
veterán
válasz norbee2244 #13580 üzenetére
Együttfutási probléma, ez a legtöbb potmétertnél "normális" jelenség.
-
dudika10
veterán
válasz Wind-Storm #13587 üzenetére
Vagy szimpla akusztikus tréfa áll a háttérben.
-
dudika10
veterán
válasz 4nick8 #13593 üzenetére
"40k környékéig ... Vagy +-10k kategóriában?"
"hobbi stúdió célokra"Egyikhez sem igazán passzol az az A2.
Miután az f3 pont a méretéből adódóan jó magasan van, így a mélyeknél elvisz az erdőbe, ami hobbistúdiós céloknál nem éppen szerencsés.
A közel 60k-s ára ráadásul 20%-al több, mint a plafonként meghatározott 50k.(#13577) harry: a beépített DAC akkor kellhet, ha nincs hangkártyád. De gondolom a felvételhez van valami hangkártya, aminek van DAC része is... ha nincs, akkor kellhet a digitális bemenet a Behringer hátán.
-
dudika10
veterán
válasz Bitpalace #13595 üzenetére
Ki kéne próbálnod egy egyszerű zavarszűrőt.
Vehetsz készen elosztót amiben van, de talán 1 darabos is létezik, vagy elkészítheted magadnak is, ha konyítasz valamit az elektronikához és forrasztáshoz (1-1 kondi párhuzamosan, és a lábaik közt 1-1 induktivitás, pl 2x 100nF (>325V) + 2x 33mH).Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
dudika10
veterán
válasz Bitpalace #13597 üzenetére
Nem tudod elég messze dugni az elosztótól.
Bármi visszabeszélhet a hálózatnak, ami zavarhatja a nem megfelelő szűréssel rendelkező dolgokat, például a hangszórót. Egy új mobiltöltő, laptoptáp, vagy egy új lámpakapcsoló kapcsolgatása. Bármi, ami megfelelően közel van a hálózathoz.
Egy próbát megér a zavarszűrő szerintem.Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
dudika10
veterán
Ha nem kell a digitális csatlakozás és az azzal járó beépített DAC, akkor bizony a C3 kell neked.
De nem árt hozzá egy normális hangkártya. Ami persze lehet az alaplapi is akár, ha valami jobbfajta, de az alapzajos, vacak alaplapi hangkártyákat illik kikerülni.Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
dudika10
veterán
válasz trufa12 #13748 üzenetére
"vagy ha még jobb hangot akarsz nézz 90 db v feletti rendszert"
Hö? 90 darab? A hangszórók száma 90 darab? Vagy ez valami idegen ország erős pénze?
Vagy 90dB akart lenni? És mi legyen 90dB fölött? A max hangnyomás vagy az érzékenység? Vagy az erősítés?
Mi köze van bármelyiknek is a hangminőséghez?(#13750) trufa12: az érzékenység minél magasabb, annál hatékonyabb a rendszer.
De ez még nem jelenti azt, hogy jól is szól, ez még csak a hatásfok.[ Szerkesztve ]
-
dudika10
veterán
-
dudika10
veterán
válasz black0ster #13890 üzenetére
Csak optikai kábel van beledugva?
A jelenség normális. Mármint a búgás. Az, hogy ez Téged zavar (eléggé hangos ahhoz, hogy zavarjon), az már nem igazán egészséges, de gyakorta előfordul jóval drágább rendszerek esetében is.
Ha csak az optikai kábel van bedugva, akkor nem igazán földhurokról van szó, hiszen egy földdel nem igazán lehet hurkot csinálni. Az optikai kábel galvanikus leválasztást jelent.
A zaj periodikus? Sistergő? Elektromos zaj?
Ha ilyesmit tapasztalsz, akkor próbálj ki egy zavarszűrőt a hálózati dugó felől. Ha tudsz forrasztani, akkor kb. 100 forintos tétel. Ha nem, akkor vehetsz kész, zavarszűrt elosztót.
Nem biztos, hogy segít, de lehetséges.Hirtelen ennyi jut eszembe.
-
dudika10
veterán
Hangzás szempontjából jobban jársz az 1255A-val.
T20 akkor jó, ha nincs hely, vagy a kinézet, minőségérzet is fontos, de hangban nem egy kategória a kettő.Szurkálódás on: persze érdemes még rászánni 15k-t, ami nem olyan sok, és venni egy Edifier R1600-at vagy 1900-at, mert az már össze is van rendesen rakva.[ Szerkesztve ]
-
-
dudika10
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
- Házimozi haladó szinten
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Fujifilm X
- Régi vágású miditorony a GameMax receptje szerint
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Bluetooth hangszórók
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest