Új 10 Ah-s, Qi töltős külső aksi a Samsungtól

Két USB-C csatlakozóval és Qi töltőfelülettel is rendelkezik az új kiegészítő.

Németországban már elérhető a Samsung új hordozható külső akkumulátora, mely EB-U2510(XUEGEU) termékszám alatt fut. Azért érdemes a termékszámra hagyatkozni, mert 10 000 mAh-s külső akkumulátorból már van egy a Samsung kínálatában, viszont az nem képes Qi vezeték nélküli töltésre, míg az új igen. A sima külső aksi itthon is kapható, az új induktív töltő egyelőre csak német viszonteladóknál és a német Samsung weboldalán jelent meg.

Az új, Qi töltős 10 000 mAh-s Samsung Power Bank
Az új, Qi töltős 10 000 mAh-s Samsung Power Bank (forrás: Samsung.de) [+]

A két USB-C csatlakozó egyenként maximum 25 watt leadására képes, ezt a Samsung már Szuper Gyorstöltésnek nevezi, de bármilyen, PD szabványt használó telefon felveheti, nem csak Galaxy eszközök. Amennyiben mindkét csatlakozó egyidejű használatban van, a leadott teljesítmény 10 wattra csökken, a Qi töltő pedig 7,5 watt leadására képes bármilyen esetben, opció, hogy egyszerre három eszközt töltsön a kiegészítő. A 10 000 mAh-s kiegészítőt újratölteni 25 wattal lehet, a töltöttség állapotát egy LED sor jelzi a csatlakozók mellett.

A bézs színű kiegészítő mérete 148 x 72 x 6,4 mm és 210 grammot nyom, tartozékként pedig egy 20 centis USB-C kábelt ad mellé a Samsung a dobozban. A német piacon 32 eurós (12 400 forintos) áron elérhető a kiegészítő a viszonteladóknál.

A két USB-C csatlakozó mellett LED sor jelzi a töltöttség aktuális állapotát
A két USB-C csatlakozó mellett LED sor jelzi a töltöttség aktuális állapotát

Emellett egy 20 000 mAh-s külső akkumulátorral is bővült nemrég a Samsung gyári kiegészítőinek kínálata, ahogy arról írtunk. Ez 148 x 70 x 15,6 mm-es méretű, viszont képes már 45 wattos töltésleadásra is valamelyik USB-C csatlakozón keresztül a háromból. Ugyanakkor hiányzik róla a Qi töltő, csak vezetéken képes energiát leadni. Az EB-P4520XU modellszámú 20 Ah-s telep az Egyesült Királyságban debütált, ott 60 angol fontot kér el érte a gyártó, egyelőre a magyarországi kínálatban még nem elérhető.

Előzmények

Hirdetés