Szeptember közepétől nem tervezi kiszolgálni a Huawei-t a TSMC

Idén tavasszal írtunk arról, hogy az USA miképp vágná el a TSMC-től a Huawei-t. Ez a rendelet korábbi intézkedésekkel szemben már komoly kárt okozhat a kínai vállalatnak, de ugyanakkor mások számára is jelentős problémát jelent, például a TSMC-nek. A tajvani bérgyártó esetében ugyanis a Kínából származó megrendelések zömét a Huawei adja, és ez a forgalmuk nagyjából tizedéért felel.

A TSMC a korábban leadott rendeléseket teljesíti, amire egyébként az Egyesült Államok rendelete lehetőséget ad, de szeptember közepétől kezdve már külön engedély kell a korlátozások elkerüléséhez. A Nikkei Asia arról számolt be, hogy Mark Liu, a világ legnagyobb bérgyártójának elnöke egy befektetői konferencián elismerte, hogy május közepe óta nem érkezett rendelést a Huawei-től, és a változásokat látva szeptember második felétől kezdve nem terveznek wafereket eladni a kínai partnerük számára.

A TSMC a felszabaduló kapacitást a többi partnere között osztja ki, és a vállalat szerint ebben a kérdésben relatíve jól haladnak.

Azóta történt

Hirdetés