Hirdetés

Reklámháború a mobilszolgáltatók között

Újabb reklámháborúra van kilátás a mobilpiacon. Ismét a Vodafone és a T-Mobile feszül egymásnak, ezúttal mindkét cég az otthoni telefonálás kapcsán indított reklámkampányt. A Vodafone jelentkezett először a vezetékes szolgáltatás alternatívájaként felfogható díjcsomagjával, amelynek percdíjai nem véletlenül a vonalas számok irányába a legkedvezőbbek. Erre építették fel a reklámot is: telefon azoknak, akik sokat vannak otthon. A piros szolgáltató cella alapján korlátozza, hogy az ügyfél csak a lakhelyéről indíthasson hívásokat, fogadni azonban bárhol lehet.

A válasz nem késett sokáig. A Házimobil ellenfele a T-Mobile MobilOtthon tarifacsomagja, amely a konkurenciával ellentétben nincs helyhez kötve, ám percdíjakban bizonyos időszakokban kedvezőbb. A háttérben nyilván ott van a T-Com is, hiszen a Vodafone kampánya a vezetékes szolgáltatók ellen irányult, a T-Mobile féle hadjárat viszont pont azt hangsúlyozza, hogy nem otthoni, hanem bárhol használható csomagról van szó, tehát nem a vezetékes készülék kiváltásáról van szó.

Érdekes, hogy mindkét szolgáltató kínál speciális készüléket is az új tarifacsomaghoz. A Vodafone az általunk is már tesztelt CSI Wireless készüléket ajánlja, amely méretével, egyszerűségével és kialakításával a klasszikus vezetékes telefonokat mintázza. A T-Mobile válaszul a Jablotron gyár GDP-02-es modelljét próbálja értékesíteni, amely ugyan 1000 forinttal drágább a vetélytársnál, ám ezért cserébe kicsit komolyabb eszközek tűnik. A Jablotron telefon ugyanis QWERTY billentyűzettel rendelkezik, saját telefonkönyve és üzenetmemóriája is van, valamint a Vodafone által forgalmazott eszközzel szemben képes az összefűzött üzenetek kezelésére is, ráadásul akkumulátorról is hosszabb ideig üzemeltethető.

 

 A nagy kérdés azonban az, hogy mi fog történni ezután? Várható-e, hogy a Pannon GSM is beszáll a harcba? Lesz a Vodafone részéről válaszlépés? Ha lesz, akkor a T-Mobile kihasználja-e, hogy a T-Com felé fizetendő percdíjakkal kénye-kedve szerint játszhat, hiszen a végződtetési díj házon belül marad? Nem kell jósnak lenni ahhoz, hogy megbecsüljük: a csatának még nincs vége, sőt, most kezdődik igazán.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés