Új, idősebbeknek tervezett okostelefonnal jelentkezik a Doro

A Doro egy svéd gyártó, kifejezetten az idősebb generáció számára készít telekommunikációs eszközöket. A hagyományos mobilok mellett van okostelefonos kínálata is, a 8040-es készüléket már korábban teszteltük, ennek érkezett meg most a kedvezőbb árfekvésű változata, amely ugyanabban a méretben és kialakításban kerül piacra, mint a már ismert modell, de néhány ponton faragtak a tudásából, hogy jobb lehessen az ára. Az viszont egy jottányit sem változott, hogy a komplett készülék annak mentén készült, hogy az idősebb generáció is tudja használni.


[+]

A 8035-ös Doro nem a hardveres képességeiről lesz híres, egy Snapdragon 210-es hajtja meg 2 GB RAM mellett az 5 inches, HD felbontású kijelzővel felvértezett masinát, amely 5 megapixeles kamerával rendelkezik hátul. A 2500 mAh-s akkumulátor a feltételezett felhasználás mellett bizonyára elég lesz egy-két napig, de a Doro 8035 sokkal fontosabb tulajdonsága a kezelőfelülete, amely kétféle módon tud működni. A komplexebb változat gyakorlatilag az Android teljes funkcionalitását kínálja többé-kevésbé megszokott formában, de akad egy "easy" mód is, amely nagy ikonokkal és feliratokkal operál, az alap menürendszerből eltüntetve azokat az appokat és lehetőségeket, amelyek adott esetben megzavarhatják a technikai dolgokban kevésbé jártas felhasználókat.


[+]

A termék különlegessége, hogy ezúttal kétféle módon is lehetőséget ad távoli elérésre. A már ismert My Doro Manager mellett a Teamviewer is választható, így biztosítva azt a lehetőséget, hogy bármilyen probléma esetén egy másik okostelefonról át tudjuk venni a vezérlést, és megoldhassuk a felmerülő problémákat akkor is, ha nem tartózkodunk a Doro 8035 közelében. Az is újdonság, hogy hívás közben a kezelőfelületen további 6-7 dB-vel tovább lehet növelni a hangerőt, plusz van egy dokkoló is az alapcsomagban, amibe bele lehet állítani a készüléket, hogy mindig ugyanott találhassuk azt meg.

A Doro 8035 még karácsony előtt a boltokba kerül, a szokásos elektronikai áruházak mellett a Telekom is felvette a kínálatába, előfizetés nélkül 62 700 forintba kerül a készülék.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Doro

Azóta történt

Előzmények

  • Doro 8040 - változó kor

    A svéd Doro kifejezetten idősek számára készít mobil- és okostelefonokat, amelynek lényege a speciális, egyszerűsített felhasználói felület, ami a megjelenést és a kezelést is új szemszögből közelíti meg.

Hirdetés